2018. május 8., kedd



Julie James: Az ​a gyanúm, szerelem (FBI 2.)




- Nézze, nem tudom, ki maga, vagy hova valósi, de errefelé senki nem hív engem hercegnőnek.
- Brooklyn.
- Parancsol?
- Brooklyni vagy. – Nick szája szeglete vigyorra kunkorodott. – Őfelsége.


Fülszöveg:
A nő nyugalomra vágyik.
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván.
A férfi teljesen másra gondol.
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül.
Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni…

Könyv információk:

Eredeti mű: A Lot Like Love
Eredeti megjelenés éve: 2011

336 oldal · puhatáblás
ISBN: 9786155435041·
Fordította: Kereki Noémi
Julie James könyvek
a blogon:

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el?
Mert imádtam az írónő másik két magyarul megjelent könyvét!

Igazából…
…kevés olyan dolog van, ami távolabb áll tőlem, mint a bor vagy borkóstolás - ugyanis egy balul elsült borkóstoló óta szemet se vetettem az elforralt alkoholtartalmú forralt boron és a puncson túl semmi ilyesmire -, de ezt leszámítva egész érdekes volt Jordan Rhodes borimádata és szakértelme. Azt hiszem, hogy azoknak, akik szeretnek néha meginni egy pohár bort, kedvet csinált a történet egy normális, formális borkóstolóhoz. Míg Jordannek borszaküzlete van, addig a másik főszereplőnk egy olyan FBI ügynök, aki néhány havonta személyiséget vált és beépül ide meg oda. Nos, az ő munkaköréhez se kaptam kedvet, de a stílusa megkapó volt, mert szeretem a szarkasztikus, éles nyelvű pasikat! Nagyon jól kiegészítették egymást a nővel, és ezáltal lett egy random szerelmes regényből egy humorral megtűzdelt, szórakoztató romantic suspense* regény.

*romantic suspense: amikor a romantikus szál mellé thriller vagy krimi elem társul


Nem mondhatnám, hogy egy belevaló krimi volt, ahogy az erotikus címke se teljesen igaz a történetre. Tudjuk, hogy ki a gonosz, aki után nyomozni kell? Igen. Tudjuk, hogy a jó fiú fog győzni? Naná. Tudjuk előre, hogy el fogja kapni a rosszfiút és megkapja a csajt? Abszolút. Az ilyen történetektől ezt várjuk el, és ez a könyv teljesen megfelelt az elvárásaimnak!

Nick és Jordan párosa…

…a könyv végéig elszórakoztatott. Az ő szerelmük az „ellentétek vonzzák egymást” tipikus esete, mert a kapcsolatuk elején folyamatosan szívják egymás vérét, és nincsenek oda a másikért, ám idővel összekovácsolódnak, de a szerelembe esés után se tűnik el a kapcsolatukból a szópárbajozás
Irtó jópofák a beszélgetéseik!

A fordítás… hát a kedvenc idézetemben (lásd fent) van egy furcsa rész, ahol a főszereplő FBI ügynök „szája szeglete vigyorra kunkorodott”, vagyis mondhatjuk azt a fordításra, hogy több mint furcsa… Viszont elírás csupán kettő van a könyvben és néhány hasonló ferdítést leszámítva oké a könyv, vagyis megbocsátom a szájszeglet kunkorodást, ha elképzelni nem is nagyon bírom.

Összességében

Vidám, szórakoztató, izgalmas. Tipikusan abban a stílusban megírt könyv, amit magunkkal viszünk napozáshoz, és annyira belemerülünk, hogy észre se vesszük, máris odakozmáltunk a napra. Gördülékenyen megírt, főleg a szerethető főszereplők szájkaratézásaival és egymásba gabalyodásával foglalkozó sztori van a középpontban. Nekem bejött, ahogy Julie James többi könyve is. Szerettem, és emiatt elszomorít, hogy nincs több magyarul megjelent könyve az írónőnek, amit elolvashatnék. 
(És még hozzátenném, hogy szerintem nem az a „szexi”, ha egy pasi táncos-éneklős tévéshowkat néz velem vagy a kedvemért, hanem ha horrorfilmeket vagy zombis sorozatokat.)

Értékelés: 4,5




Olvasnék-e még az írótól?
Igen, ha lennének még könyvei magyarul… de sajnos nincsenek.

Kinek ajánlom a regényt?
«Julie James rajongóinak mindenképpen, de mindenkinek, aki szereti a gazdag és/vagy örökösnő – zsaru / ügynök férfi párosokat szerelmes regényekben.
«Ajánlom azoknak, akik tudni akarják, hogy MIÉRT nézik a férfiak a szerelmükkel a Szombat Esti Láz című műsort (és az ahhoz hasonlókat).
«A borok lelkes ivóinak, vagyis a bor imádóknak, kezdő vagy tapasztalt borkóstolóknak.

Kedvcsináló idézetek:
– Van valami rózsaszínű?
Mike örömmel elkapott a bárból egy üveget.
– Az az igazság, hogy van egy csodás Rosatónk. Döntően cabernet-ből és sangiovese szőlőből készül, rozsdamentes acélban érlelték, majd rövid ideig francia bükkfa hordóban. Ez egy csábító, illatos keveréke a szamócának és a vérnarancsnak, testes érzést kelt a szájban anélkül, hogy túl nehéz lenne. Tökéletes egy olyan kellemes tavaszi napra, mint a mai.
– Jól hangzik – mondta Nick. – Bármi jöhet, csak ez ne.
– Ki az a Magas, Sötét hajú, Tüzes?
Jordan szája tátva maradt.
– Fogd be! Te is olvastad a Látni és látszódnit?
Kyle a rácsokra mutatott.
– Mi mást csinálhatnék itt?
– Bűnhődhetnél. Átgondolhatnád a rossz cselekedeteidet. Rehabilitálhatnád a bűnöző elmédet.
– Melinda? Mi volt ez a Kyle-lal kapcsolatos, hmmm… hogy is mondjam?
Melinda megvonta a vállát, hogy jelentéktelenné tegye az iménti rajongást.
– Neked ő az öcséd. A női populáció rajtad kívül eső részének viszont van egy bizonyos vonzalma iránta. És itt akkor nem folytatnám tovább.
– Kiskorunkban belepukizott a teknősös medencénkbe, és azt mondta, hogy így már jakuzzi. Na, ez mennyire vonzó?
– Óóó… milyen izgalmas a gazdagok és híresek életmódja! – kiáltott fel vigyorogva Corinne.

♡♡♡♡♡
Képek a Könyvek – Julie James Pinterest táblámról származnak.
A könyv kiadásai a GoodReads-en: A Lot like Love
♡♡♡♡♡


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése