2015. december 21., hétfő



Julie James: A hamis partner (FBI 1.)



– Egyébként hol van Wilkins? – kérdezte Cameron.
– A nappaliban, tizennyolc lánnyal körülvéve, akik mind azt hiszik, hogy ő a sztriptízes. Úgy véltem, legjobb, ha inkább kihúzódom ide.
– Ennyit arról, hogy nem hagyják cserben egymást.
– Ha elkezd üvölteni, figyelmeztető lövéseket adok le, és bemegyek, hogy kiszabadítsam.


Fülszöveg:
A SORS KÉT ELLENSÉGET EGYMÁS KARJAIBA SODOR.

Cameron Lynde helyettes államügyész a sok ezer chicagói szállodai szoba közül pont azt az egyet választja ki, amelyiknek a szomszédságában egy házasságtörő politikus heves szerelmi hancúrozása halállal végződik. Az ügyet Jack Pallas FBI-ügynökre osztják ki, aki még mindig Cameront okolja azért, hogy három évvel korábban csaknem derékba tört a karrierje…
Még hogy Cameronnal dolgozzon együtt? A bolondját járatják vele? Ez csak valami ugratás lehet, gondolja Jack, miután a száműzetéséből ismét visszatérhetett Chicagóba. De szó sincs tréfáról – félre kell tenniük a zaklatott múltat, és az ügyre kell összpontosítaniuk. Feltéve, ha a borotvaéles szócsatáik és a köztük fellángoló forró szexuális vonzerő lehetetlenné nem teszik a közös munkát…

Könyv információk:

Eredeti cím: Something About You
Eredeti megjelenés éve: 2010

342 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789638942333 ·
Fordította: Leyrer Ginda
Sorozat részei:

2. Az a gyanúm, szerelem

(5+1 részes angolul)

Julie James magyarul:


(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Szerintem:
Nem egy világmegváltó olvasmány, de kikapcsolódáshoz tökéletes. Szórakoztatott.

Szóval van egy egymást három éve utáló párosunk, akik egy friss ügy kapcsán összekerülnek. Adott a 32 éves Cameron Lynde, aki alacsony, ezért folyton tűsarkúban mászkál és van egy 35 éves, magas, izmos, morcos arcberendezésű ügynök, Jack Pallas, akinek néhány éve keresztbe tett, ezért pikkel rá. A férfi FBI-os, a csaj helyettes államügyész és tanú egy gyilkosságban, amely ügyet véletlenül az FBI-osunk kap meg. A totál humoros, jópofa társával – egyébként. Nyilván képbe kerül egy hatalmas esküvő és egy félreértést okozó meleg barát is, ha nem lenne elég a gyilkosság, nyomozás meg az egész szemtanúság.

Én kifejezetten szeretem az egymást ki nem állható párosok történeteit, így ez is tetszett. Komolyan elgondolkodtam azon, hogy jó lenne tanúnak lenni valamiben, hátha kapok egy saját Pallas ügynököt, akivel aztán elbújok áramszünet alatt egy sötét irodában. (Jaj, az a rész nagyon-nagyon tetszett!)

Szintén szeretem a váltott nézőpontos sztorikat, ahol végigkövethetem azt, ahogy mindkét főszereplőnek szívják a vérét a munkatársak és/vagy a barátok. Humoros, jópofa történet volt, bár azért a vége felé voltak gondjaim a megfogalmazásával…

Hiszti-hiszti-hiszti

Kicsit csalódott is vagyok, mert a szexes részt sikerült úgy megírni, hogy az összes létező közhelyet elpuffogtatják közben. Pl.: „beton keménységű”, „tüzes tekintet”, „a rejtett kincset a combok között”, „hatalmasra duzzadt hímtagot”, oh és természetesen a csaj a menet után azonnal felöltözik a pasi ingébe (meg tangába). ÉJSZAKÁRA, amikor ott van mellette a bivalyerős Mr. Kockahas… Na ne.

Jó, mondjuk az elég egyedi volt, hogy bepárásodott a tévé a szobában uralkodó hőmérsékletemelkedéstől, de elég illúzióromboló módon beleröhögtem az eseményekbe.… Ráadásul akármennyire is elaléltam Mr. FBI-os KomorPofától, nem tudtam megbocsátani a folyamatos BÉBIzést neki.


Kedvenc részek: A figyelő rendőrök naprakészsége. Pallas és Wilkins társalgásai. Az irodai szoba a klubban. Collin részei.

Értékelés: 4,5

Ajánlás:  

A romantikus történetek kedvelőinek, illetve nyomozásos / FBI-os regények kedvelőinek. Meglepően tüzes történet ahhoz képest, hogy a szerelmesek eleinte alig bírják elviselni egymás társaságát és még egy gyilkos is liheg a nyakukban.

Kedvcsináló idézetek:
Jack Pallas (Karl Urban)
– Kicsoda komor?
– Állítólag én.
Wilkins nem hagyta annyiban.
– Na ez is biztos vicc. – Davishez fordult. – Te is hallottad, ugye?
A főnökük azonban nem válaszolt, mivel már elfordult és valamit a számítógépébe gépelt.
– Nézzük, mit mond a Google! Á, itt is van! Komor: sötét, tartósan rossz hangulatú.
– Davis visszafordult, és Pallas felé biccentett. – Tudod, azt hiszem, a szótár ezúttal nem tévedett, Jack. Tényleg olyan komor fajta vagy. – Majd Wilkinshez fordult. – És igen, ez vicc volt. Általában egy évbe telik, hogy Pallas ügynökből valaki humort facsarjon ki, de neked már most sikerült.

Wilkins szeme izgatottan csillogott.
– Ó, dehogyisnem, én bizony bemegyek! És te is jössz, társam!
– Te, aki azt mondtad, egy táskában kutatni tabu? Egy lánybúcsúztató buliba bepofátlankodni még annál is rosszabb.
Wilkins a tenyerét dörzsölte.
– Tudom. De soha többé nem lesz ilyen jó indokom rá.
– Te FBI-ügynök vagy, Sam – emlékeztette Jack.
– És egyedülálló fickó is, Jack. Ebben a házban pedig húsz gyönyörű csaj van, akik isznak és a bugyijukat mutogatják. Semmi kétség, bemegyek.

    
A képek a könyvhöz tartozó tábláról származnak: Könyvek – Julie James.
A könyv a Goodreadsen: Something About You.
    

1 megjegyzés:

  1. Jópofának tűnik ez is! :) Már a múltkori Julie James értékeléseddel is meggyőztél, bele kéne most már fognom egy regényébe... A bébizést én se szeretem, nálunk nem szokás, de lehet, hogy ilyenkor a fordító úgy érzi, muszáj megőriznie, ha az eredeti szövegben is olyan sokszor szerepelt.

    VálaszTörlés