2015. február 24., kedd



Leiner Laura: Ketten (SzJG 6.)



„– Ez hülyeség – vágta rá Ricsi. – Ren mindenért odavan, ami unalmas, több mint száz éves, és mást nem érdekel.”


Előző részek: SZJG1  SZJG2 SZJG 3SZJG4SZJG5

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik.
De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti…
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…
Eredeti megjelenés éve: 2012
Ciceró, Budapest, 2012
514 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397655

Szerintem:
Azt hiszem, hogy eddig ez a rész tetszett a legjobban! Talán a közös filmezések, olvasások vagy a PSezés miatt. Talán az egyre inkább elboruló iskolai magatartás miatt. Talán a sok Máday vagy a több szülinap miatt. Talán Emó „zsiri” (zsiráf) fixáltsága miatt. Vagy a Farsang miatt – amúgy nincs véletlenül reneszánszos kult. film vagy csak senkinek nem jutott eszébe?

Mindenesetre ez egy jól összerakott és izgalmas rész, amin lehet röhögni is és abszolút szórakoztató.

A szerelemről – nehéz elismernem, de ők nagyon jól működnek együtt. Egyre emberibb és normálisabb a szememben ez a Menőgyerek. Amúgy már értem, hogy miért kellett volna megutálnom Arnoldot, de sajnos meg tudom őt érteni…

Kedvenc részek: Reni és Vladár utolsó társalgásán szakadtam. Amúgy Dave részei és Reni apukájának a jelenetei voltak még nagy kedvencek.

(Amit tudni akarok: az összes kosarat, amit tőle kapott részletesen! :D)

Értékelés: 5
Bővebben:
Szeretem-nem szeretem változások

Cortez. Már értem, hogy miért van mindenki oda érte – jót tett ez a rész a srácnak, ugyanis az én szememben is eltávolodott a piedesztálra emelt, menő gyerek képtől. Na, nem látványosan, ugyanis még mindig elég sokszor hangzik el a „milyen menő, de menő” szófordulat vele kapcsolatban. (Reni fejében lenni a naplója által néha igazán kínzás…) Viszont imádom, ahogy Renire figyel, Ricsi és Emó kapcsolatában is az önzetlen törődést imádom.

Apropó Ricsi. Újabban ő is kiemelkedik a kedvenceim közül. Én mindenkit bírok a 11/b-ben – csak mindig mást a legjobban-, de ebben az évben Ricsi a TOP1, utána pedig TOP2 Cortez.
Zsoltit viszont egyre kevésbé kedvelem, amióta izomagy és „muhahahaha” lett. Képtelen vagyok megérteni Kingát vele kapcsolatban. A Mádays dolgait bírom, a többi idegesít.

Dave határozottan szórakoztató figurává nőtte ki magát a szememben. Sajnáltam és szerettem a netelvonásos héten – ráadásul nagyon drukkoltam is, hogy bírja. Ő ennek a félévnek a TOP3asa nálam.

Arnold-ügy (előző 1-2 részre spoiler!)

Nem mondom, hogy tetszett a beszélgetésük, hiszen Arnoldnak több szempontból is keserű a szőlő: 1) a szerelmét az ellensége elhalássza előle, 2) miközben ő külföldön tanul / él, 3) ÉS erről a legjobb barát egyetlen árva szót sem szólt, holott azért tartják a kapcsolatot egymással…

Amúgy sem vagyok nagy véleménnyel Reni döntéseiről (anno Arnold, most pedig Cortez és a barátai azok, akik több, fontos dologban is döntenek helyette), de ritkán hoz önállóan olyan döntést, ami jól sül el… komolyan kár gondolkodnia, néha nem is értem, hogy kezelheti Cortez ilyen jól ezt a leányzót.

Szóval Arnold több száz km megtétele után ezzel szembesülve mi mást tehetne? Rosszul esik neki, megsértődik és kiborul a bili… Emiatt totál megértem. Ugyanakkor azzal nem értek egyet, hogy Reninek hátrányára vált volna a változás. Változott, sokat, de abszolút jó irányba.

Idézetek:
- Hol van Bencze?
– Jacques-kal és Gáborral felült az óriáskerékre. – mondtam.
– Jó, lassan szálljanak le – közölte Máday.
– Én megvárnám, hogy leérnek - nézett rá Ricsi.
– Nyilván úgy értettem – forgatta a szemét az igazgatóhelyettes.

– A következő. Virág. Virág azt szeretné elérni az életben, hogy legyen egy saját zsiráfja.
– Ennél ostobább dolgot még nem hallottam – csapott a homlokára Kinga.
– Miért? Gondolj bele! Egy saját zsiri!
– Hol lakna? – kérdezte Dave.
– Nálam. De lenne a tetőn egy lyuk, hogy kinézhessen.
– Zsiráfszag, és még be is áztok. Óriási – forgatta a szemét Kinga unottan.
– Hallod, ti összeilletek – töprengett Macu, Ricsiék felé nézve. – Az egyik zsiráfot akar, a másik meg megnyalni a könyökét.
– Nem jönnél velem színházba? – tettettem felháborodást.
– Nem.
(...)
– És… és… Rómeó és Júlia.
– Pláne.
– Elénekeljem neked a Szívből szeretnit? – kérdeztem.
– Semmiképp.
– Pedig tudom.
– Tudom, hogy tudod. De ne.
A képek a „Könyvek - Leiner Laura” Pinterest táblámról és az „SZJG by Leiner Laura” we<3it kollekciómból származnak.


Kedvenc számom a könyvből + idézet:
- Hé - néztem Virágra, aki szintén énekelgetett. - Ennek miért ismeri mindenki a szövegét?
- Mert ez a Mennyország Tourist - felelte mosolyogva. - Alap.
 
- Legyen az izéé. Ha az életben - tapsikolt Virág. Na, ezt a Kispál és a Borz-számot legalább én is tudtam kívülről.
Gyalog indultam suliba, a járdán sétálva zenét hallgattam (Placebo Song to Say Goodbye, de vidámak vagyunk, nem?), közben pedig a faleveleken átszűrődő napfényt figyeltem, mintha csak annyira érdekes lenne.
Amikor visszaértünk éppen a Sum 41 Still Waiting című dalára ugráltak a diákok, mi meg felmentünk a sorunkba, és kiosztottuk a vásárolt ételeket, italokat.
- Kinga, Kata egy jó fej lány, nem akar semmit, csak barátokat - ráztam a fejem értetlenül.
- Tudod, ki hiszi ezt el! Olvasóra jár veled. Szereti Virág zenei ízlését. Most is együtt dúdolták azt a nevetséges In the Shadowst dalt. Amit az a tollas ember énekel!
- Ő Lauri, és nem tollas. Csak toll volt a hajába tűzve - mosolygott Virág, azonnal megvédve kedvenc finn bandáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése