2015. február 8., vasárnap



Leiner Laura: Barátok (SzJG 4.)



„Reni, egyszer vagy gimnazista. Élmények, barátok és programok kellenek, amire majd boldogan emlékszel vissza. Nem akarom, hogy Cortezről szóljon minden. Kilencedik óta más sem foglalkoztat, csak Cortez! Elpazarolod az értékes napjaidat egy olyan fiúra, aki nem érdemli meg!”


Előző részek: SZJG1  SZJG2 SZJG3
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Reni és Virág ismét nagyon jó barátok a nagy konfliktus után. Virág nemcsak Doriánnal szakított, hanem emós külsejével is: mostantól vidám cuccokban jár, és még a szemüvegét is hajlandó hordani.
Reni igyekszik kihasználni minden percet, amit Arnolddal tölthet, ám Cortez ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel, ezért a két fiú között egyre nő a feszültség…
Mindezek mellett fontos szerepet kap még a második félévben egy mangakiállítás, Ricsi új robogója, Cortez nagymamája, egy éjszaka a Balaton-parton és az iskolai könyvtár…
Az osztály továbbra is a „legbalhésabb” társaság az iskolában, és a tanulásban sem jeleskednek. A sok panasz miatt még a nyár eleji párizsi csereutazás is veszélybe kerül…
Eredeti megjelenés éve: 2011
Ciceró, Budapest, 2011
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397341

Szerintem:
Kezd alakulni ez a sorozat; már tényleg alig rángok, ha a „menő” és a „Cortez” szavakat egy mondatban látom, de viccen kívül: Wow!

Akadt olyasmi, amit sajnáltam, de azért tetszett ez a rész, mert rendeződni látszanak a szálak. Van, amit még nem tudok hova tenni – főleg mivel minden barátnőm Arnoldot szidja ezerrel, én meg vonogatom a vállam. Szeretem, na és?

Viszont kedvelem a balhésokat, a rockereket, a nyomikat és a többieket is. (A nosztalgia ezúttal a jójáték.hu kapcsán kapott el, bár én nem csak betűvetőztem, hanem biliárdoztam is sokat ott.)

Amúgy hangosan felröhögtem VALAKI 17. születésnapi ajándékánál, mert én magamtól kaptam szemöldökpiercinget a 17. szülinapomra. Vannak még hozzám hasonló deviáns marhák, úgy néz ki.

Értékelés: 4

Bővebben (spoiler):
A legnagyobb idegbajt Dorián jelentette… annyira rémesen idegesített, azzal együtt, hogy Virágot nagyon butának gondolom. Bírom a kis hülyét, na. Viszont épp Virág kapcsán örültem a leginkább ennek a kötetnek!

Voltak más kimagaslóan pozitív és nagyon várt dolgok! Például Reni apjának a fitneszbérlete vagy Kinga összeomlása. Értek már ezek a dolgok. Meglepő és érdekes volt a piercinges eset – én eminens voltam és még így sokkal jobban kiakadt az ofőm is és az igazgató helyettes is rám… A fekete robogó meg szerintem minden gimnazista vágyálma.

Imádtam ezt a részt, csak a Párizsba költözés miatt maradt le az az egy csillag! VALAKI hiányozni fog és már nem lesz ugyanaz ez a sorozat. Picit szégyellem magam, de jól szórakoztam az illető kilétét övező titok körüli bonyodalmakon…

Apropó, hogy RENI MILYEN SÖTÉT MÁR?!

Talán elolvashatna néhány tanácsadó könyvet, ugyanis ha valamit még nem olvasott el, akkor az az Útmutató az Élethez című mű (vagy valami hasonló….) lehet és írtóra ráférne!
Annyira butus kamasz, annyira kis naiv…


Kedvenc rész? Azt hiszem, hogy az élő szobros és pantomimes fesztivál. Vagy a Star Wars buli. Vagy az osztálykirándulás elejétől a végéig. Imádom a suli programjait. :$

Jó kis rész volt ez.

Idézetek:
– Figyelj– huppantam le mellé. – Ha ez segít, akkor megvertem.
– Squash-ban?– nézett rám csodálkozva.
– Nem. Az ütővel – tettem hozzá. Kinga pislogás nélkül meredt rám, aztán ritka pillanat következett. Elnevette magát.


- Nem vártam, hogy meghívjon! El sem mennék! – közöltem dühösen.
– Ó, elnézést. Programod van? – vigyorgott gonoszul.
– Igen! Ha tudni akarod, akkor van– feleltem, előkeresve a maradék büszkeségem. Mivel Kinga és Virág is furcsán néztek, sóhajtva vállat vontam. – Átrendezem a könyvespolcom. És az sok idő. Úgyhogy ma azt csinálom.
– Te jó ég – forgatta a szemét Kinga. – Ennél még az is jobb lenne, ha a fantáziámra bíztad volna.

Jó, mindenkiben elveszett egy művész, ez tény. Csak én még nem találtam meg az enyémet.

Virág, olyan sötét vagy, hogy fizikai fájdalmat érzek, amikor hallgatlak.

A képek a „Könyvek - Leiner Laura” Pinterest táblámról és az „SZJG by Leiner Laura” we<3it kollekciómból származnak.


Kedvenc számom a könyvből + idézet:
Sulirádió: 5/5* – Placebo The Bitter End szólt ebédszünetben. Szeretem azt a dalt.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése