2018. március 24., szombat



Veszíts el egy könyvet! | Nagy Könyvelhagyó Hétvége (Március 23-25.)



Tegnap este elhagytam egy mangámat a helyi könyvtárnál. 

Tavaly nagyon rákészültem a márciusi könyvelhagyó hétvégére - féltem, hogy el fogom felejteni a programot... no comment :)) -, míg idén csak egy random polcról lekapott könyvvel és egy sebtiben kinyomtatott cetlivel sikerült elkeverednem a József Attila Könyvtárhoz, ahol jól becsomagolva magára hagytam egy mangát. A fedett részen persze, nehogy megázzon, ha épp szeleburdit játszik az időjárás.

Őszintén szólva nagyon remélem, hogy jövőre nagyobb területen és több könyvet tudok elrejteni - ahogy idénre is terveztem -, de most eléggé keresztbe húzta a számításaimat, hogy begyulladt a jobb szemem, és napok óta félig vakon botorkálok mindenfelé. Így nem mertem túrázni, ezért is lett kicsit összecsapva a könyvelhagyás.

De a lényeg az, hogy idén másodszor sikerült részt vennem a Nagy Könyvelhagyó Hétvégén!
Miről is van?
Március 23-tól 25-ig van a Nagy Könyvelhagyó Hétvége, amikor országszerte könyvmolyok hagyják el kedvenc, kevésbé kedvenc műveiket, hogy mások megtalálhassák és elolvashassák azt! Ráadásul a történet pikantériája, hogy a Veszíts el egy könyvet!mozgalom idén lett 10 éves!

Az idei elhagyottam az egyik kedvenc Shakespeare történetem manga feldolgozása!

A „Veszíts el egy könyvet!” játék alapjaiban egy könyvajánló. Ha tetszett a könyv, akkor elveszíted egy olyan helyen, ahol valaki megtalálhatja és ezzel esélyt kap egy jó könyv elolvasására. Maga a „Veszíts el egy könyvet!” játék 2008. március 25-én indult az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében, és mint említettem: idén ünnepli a 10. évét!


WEBOLDAL:

Aki egyszer rákap az ízére, az év bármely napján hagyhat el és találhat meg könyveket a vesztőhelyeket gyűjtő VESZÍTS EL EGY KÖNYVET oldalon, ahol le lehet szórni, hogy a városodban kik és milyen könyveket hagytak el, illetve találtak meg. 
Érdemes figyelgetni.

Nyereményjáték!
…mert az is van minden évben. IDE kattintva bővebben is olvashatsz róla.

Jó könyvelhagyást mindenkinek!
Szép hétvégét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése