2017. október 30., hétfő



Októberi megjelenések, amiket szívesen elolvasnék (ANGOL)



Kiadó szerint:

(angol) Atria / Keywords, BBC Books, Dutton, Feiwel & Friends, HarperCollins, Little, Brown Books, Penguin, Putnam, Razorbill, Scholastic, Simon Pulse, Titan Books, Titan Comics


Meg is érkeztem a második friss megjelenéses poszttal. Ezúttal azokat a külföldi megjelenéseket szedtem össze, amelyek felkeltették a figyelmemet, de egyelőre még hírben sincs a magyar megjelenésük! De reménykedni – ugyebár – SZABAD. ;)
A fülszövegek fordításai sajátok, előre is sajnálom, ha valami pontatlanságot találnátok. Hobbi fordító vagyok, ami kábé azt jelenti, hogy én értem, amit olvasok… ;)

FIGYELEM!
A poszt nem az összes angol nyelvű októberi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a havi megjelenések közül. Jóval több könyv jelent meg a hónapban, ezek azok, amiket kedvem támadt elolvasni! 
❖❖❖❖❖

Atria / Keywords

Fülszöveg: ~
Két lány, egy végzet.
Yarrow egy elit; gazdag, királyi és nagyságra született. Az Éden egyik legerősebb nőjének a lánya. Az exkluzív bentlakásos iskolában, az Oaksban bárkinek az életét nyomorúságossá teszi, aki keresztbe mer tenni neki. Az egyik vad party követi a másikat az életében, amíg nem… találkozik egy lenyűgöző, lila hajú lánnyal, akit Larknak hívnak.
Eközben ott van Rowan, aki egész életében futott és rejtőzködött. Az illegális második gyermekek létezése szigorúan szabályozott ebben a világban, veszélyt jelentenek a társadalom számára. Miután apja elárulta a családját és az édesanyját kinyírta a kormány, Rowan felfedez egy várost egy biztonságos földalatti szentélyben, ami hozzá hasonlókkal van tele. 
Ők védelmezik a Földön élő utolsó fát.
Rowan barátra lel – és talán többre is – a félelmet nem ismerő hősben, Lachlanban, de amikor a lányt elkapja a kormány, sorsa bizonytalanná válik…

SZERINTEM
Annyit elmondanék, hogy ez a borító borzalmas szerintem. De a sztorija jónak tűnik.

BBC Books

Fülszöveg: ~
Próbára teszed az eszed a legjobbak és a legbölcsebbek ellen? 200 rejtvény és kihívás vár rád, amelyek segítenek fejleszteni a következtetési, a a nyomozási és az általános éleselméjűséged szintjét.
A kódoktól és a számsoroktól kezdve az érzékelési és logikai problémákig mindenféle szintű puzzle-t tartalmaz a könyv – a kezdődtől a szakértőig. A megoldásokhoz magyarázat is tartozik, afféle „Hogyan oldaná meg Sherlock” (és reméljük, hogy te). Lépj be az ő elmepalotájába, fejtsd meg Moriarty nyomait és deríts fényt a rejtélyekre, mintha az agyad a 221b Baker Streeti párja lenne.

SZERINTEM
Mindannyian tudjuk, hogy (BBC) Sherlock mániákus vagyok, szóval alap, hogy ez a könyv KELL nekem.

Dutton

Fülszöveg: ~
A vonal a legjobb barát és valami több között mindig is a sötétbe veszik.
Jess Wong Angie Redmond legjobb barátja és a legfontosabb dolog az életében akkor is, ha Angie nem látja, mit érez Jess iránta. Annak a lánynak lenni, akit soha senki nem vesz észre abszolút belefér Jess életébe. Amíg senki nem veszi észre, addig szabadon megfigyelhet másokat. Amikor feltűnik neki, hogy Angie elkezd a közeli bentlakó iskola egyik tanulója, Margot Adams körül keringeni, akkor Jess számára a megfigyelési képessége átokká változik.
Minél beljebb kerül Angie Margot köreibe, annál inkább esik Jess kétségbe a barátja miatt. Titkok és kegyetlen hazugságok. Kezelhetetlen következmények. De amikor a sötétség végül már szinte fojtogatja Angie-t, szüksége lesz a legjobb barátjára…

Fülszöveg: ~
A 16 éves Aza soha nem akarta nyomon követni a szökevény milliárdos, Russell Pickett rejtélyét, de a 100.000 dolláros jutalom miatt a legjobb és legrettenthetetlenebb barátja, Daisy kedvet kap hozzá. Szóval együtt kutakodnak és igyekeznek leküzdeni a távolságot maguk és Russell Pickett fia, Davis között.
Aza próbálkozik. Igyekszik jó lány, jó barát, jó tanuló és talán jó nyomozó is lenni, de közben a saját gondolatainak egyre megszoruló spiráljaiban él.

SZERINTEM
John Green könyveivel vegyes a viszonyom, de szeretem a stílusát és a furcsa karaktereit. A másik könyvnek először a borítója fogott meg, csak aztán jött a tetszetős fülszöveg. (Érzem, hogy valami nem jött át az eredetiből, de nem tudtam megfogni, hogy Angie tudja –e egyáltalán, hogy mi a helyzet a kis megfigyelővel.)

Feiwel & Friends

Fülszöveg: ~
Közel egy évszázadon keresztül a Nomeolvides női gondozták a La Pradera területét, amelynek buja kertjei elvarázsolják a vendégeket a világ minden tájáról. Továbbá rejtegettek egy szörnyű örökséget is: ha valakit túlságosan megszerettek, szerelmük egyszerűen eltűnt.
De egy nap, sok-sok eltűnt nemzedék után egyszer csak egy különös fiú bukkan fel a kertekben.
A fiú egy rejtély Estrella számára, a Nomeolvides lánynak, aki rátalált, akárcsak a lány családjának, de önmagának is titok. Nem tudja, honnan származik vagy kicsoda…

SZERINTEM
Nagyon, nagyon, nagyon bejön! Kívül-belül fantasztikusnak ígérkező regény! *.*

HarperCollins

Fülszöveg: ~
A kezdet kezdetén ott volt Namsara: az ég és a szellem gyermeke, aki szeretetet és nevetést vitt mindenhova, amerre csak járt. De ahol fény van, ott sötétnek is kell lennie, ezért ott volt Iskari, a vér és a holdfény gyermeke. A pusztító. A halált hozó.
Ezek csupán legendák Asha, a Firgaard-i király lánya számára, aki suttogásokból tanulta meg a múlt titkait és tiltott alakjait.
Asha legyőz minden sárkányt és a fejüket a király elé viszi, de ez sem tudja az otthoni bilincseitől megszabadítani. Kezét a kegyetlen parancsnoknak ígérte, aki tudja az igazságot az igazi természetéről. 
Egy váratlan lehetőség szabadságot kínál a lány számára, de ehhez le kell győznie a birodalom legerősebb sárkányát.

SZERINTEM
Sárkányos, titokzatos, érdekes történetű.

Little, Brown Books


Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Morrigan Crow átkozott. Eventide-ban született, a legszerencsétlenebb napon, amin gyermek születhet. Ő felel az összes helyi szerencsétlenségért – a jégveréstől a szívrohamokig –, és a legrosszabb, hogy Morrigan az átok miatt a tizenegyedik születésnapján éjfélkor meghal.
De miközben Morrigan a sorsát várja, megjelenik egy furcsa és figyelemre méltó ember, Jupiter North, aki ismeri a mágikus város, Nevermoor titkát és akit fekete füstből álló kutyák és árnyékvadász lovasok üldöznek.

SZERINTEM
Szeretem az ilyen misztikus ifjúsági történeteket.

Penguin

Fülszöveg: ~
Mi vár az éjszakai csendben? 
Mi rejtőzik az ágyad alatt a szemed elől elbújva?
Hallottál valaha furcsa, csikorgó zajokat este? Gondolkodtál valaha azon, hogy mi csinálja ezeket a zörejeket?
Lucy Dungston folyton ezen mereng. Aztán egy reggelen Lucy felfedezi, hogy az összes felnőtt eltűnt. Káosz ereszkedik a városra, amikor Lucyí városában a gyerekek lázongani kezdenek. Ez őrület! A legtöbb gyermek számára csodálatos, de Lucy nemrég vesztette el az apját és nem kész arra, hogy az édesanyjától is búcsút vegyen. Vissza fogja szerezni és semmi sem állíthatja meg… kivéve talán a Creakerek.

SZERINTEM
Csak ugyanazt tudom mondani (vagy írni), mint az előzőnél: szeretem az ilyen misztikus ifjúsági történeteket.

Putnam

Fülszöveg: ~
Millió naponta bejelentkező felhasználó számára a Warcross nem csupán egy játék, hanem egy életforma. A megszállottság 10 éve kezdődött, de a rajongók bázisa már körülöleli a világot. Egyesek alig várják, hogy kiszabaduljanak a valóságból, míg mások profitot termelnek vele. A kamasz Emika Chen egy hacker fejvadász, aki illegálisan fogadó játékosokra vadászik, de a fejvadász-világ versengő és egyáltalán nem könnyű fennmaradni benne. Amikor hirtelen pénzre van szüksége, Emika kockázatot vállal és meghackeli a nemzetközi Warcross bajnokság nyitójátékát, de egy glitch berántja a harcba és ő egy este alatt szenzációvá válik.

Fülszöveg: ~
Nahát, nahát, nahát… Nézzünk csak Rád. A könyvemmel szemezel! Feltételezem, hogy ha ezt olvasod, akkor bátorságot gyűjtesz a megvételére… mert baromira unatkozol a repülőtéren vagy, mert korábban randiztunk és azon merengsz, hogy beperelj-e vagy sem.
Tessék, itt van minden olyan baklövés, amit elkövettem és minden olyan történet, ami velem esett meg, de túlságosan zavaró volt számomra ahhoz, hogy a színpadon állva a közönség előtt elmeséljem. De köszönhetően az „annyira-nem-modern” technológiának elolvashatod ezeket a sztorikat anélkül, hogy látnom kelljen a bíráló tekintetedet, ami tuti szanaszét rombolná az önbizalmamat.
Ez a könyv több olyan megalázó történetet tartalmaz, amik olvastán jobban érezheted magad a saját választásaid miatt. Sok tudást gyűjtöttem össze terapeutáktól, pszichoterapeutáktól és pszichopatáktól, amelyek talán segíthetnek neked elkerülni, hogy elkövesd azokat a hibákat, amiket én elkövettem korábban.
Nem tudom, mit mondhatnék még, kivéve azt, hogy Vedd meg, ha baromira röhögni akarsz és meg akarod tanulni, hogy lehetnél kevésbé őrült. Ha tényleg unatkozol a repülődre várva, akkor sajnállak, de Isten hozott az életemben. És ha korábban randiztunk, akkor majd látlak a bíróságon.

SZERINTEM
A WARCROSS-ra már a megjelenésének a hírekor felkaptam a fejem, mert egyrészt imádom az írónő regényeit, másrészt a gamer regények általában nagyon a szívembe szoktak találni. Whitney Cummings önismereti könyvre pedig most igazán rám férne.

Razorbill

Fülszöveg: ~
A fallal körülvett városban, Kos-ban korrupt mágusok képesek mágikusan megidézni a bűnösök bűneit, amit bűnbaknak neveznek. A bűnbakok halálos teremtmények, amelyet a bűntudatból fakadnak.
Taj a legtehetségesebb az aki-k közül, a leszerződtetett fiatal bűnfalók közül, akik képesek elpusztítani a bűn-bestiákat. Taj szörnyű árat fizet a megélhetéséért, ugyanis amikor megöl egy bestiát, a fenevad tetoválása tűnik fel a bőrén, miközben az elméjét a bűn érzése marcangolja. A legtöbb aki-t a procedúra megőrjíti, de a 17 éves Taj kétségbeesetten szeretne gondoskodni a családjáról.

SZERINTEM
Mágusos, fantasztikus, csodás borítójú könyv. Nagyon remélem, hogy valamelyik magyar kiadó felfigyel majd rá!

Scholastic

Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy generációval ezelőtt Constantine Madden közel járt ahhoz, amit egyetlen mágus sem ért el eddig: a képességhez, hogy visszahozza a halottakat. De elbukott… mégis képes volt életben maradni, ugyanis megszállt egy Callum Hunt nevű kisfiút.
Most Call a történelem egyik a legfélelmetesebb hallgatója a Magisztériumban. Úgy hírlik, hogy ő a felelős a háborús fenyegetésekért és a pusztító halálokért, ezért bebörtönzik és kihallgatják. Mindenki azt akarja tudni, hogy mi van Constantine-nal és hogy élhet még mindig.
De Call nem ismeri a válaszokat.

SZERINTEM
Szerettem az összes többi részét a sztorinak, ezért érdekel a folytatás is! (Korábbi részek a blogon: Vaspróba, A rézkesztyű)

Simon Pulse

Fülszöveg: ~
Három összeesküvő összeáll, hogy megbosszulják egyik osztálytársuk megerőszakolóját. A folyamat változásokat okoz a középiskola nőgyűlölő kultúrájában, de már ideje ennek a változásnak.
Kicsodák a Nowhere Lányok?
Mindenki, de igazából hármukkal kezdődött:
Grace Salter új lány a városban, akinek a családja elhagyta a korábbi közösségüket, miután a déli baptista prédikátor anyja radikális liberális lett, miután leesett egy lóról. Rosina Suarez egy queer punk lány, aki egy konzervatív mexikói bevándorló család sarja. Arról álmodozik, hogy az élete a zene körül forog ahelyett, hogy pincérkedik és az unokatestvéreire vigyáz. Erin Delillo két dolog megszállottja: a tengerbiológiáé és a Star Trek: A következő generáció sorozaté.

SZERINTEM
Főleg a könyv címkéi fogtak meg: YA, LMBT, nemi erőszak és autizmus. Ezzel a fülszöveggel és ezekkel a címkékkel mi sülhet ki a regényből?!

Titan Books

Fülszöveg: ~
Az AMC tévésorozat alapján készült szakácskönyv tele van életmentő tippekkel és egyedi receptekkel, amiket a The Walking Dead ihletett. A The Walking Dead: Hivatalos Szakácskönyve részletesen leírja, hogy milyen recepteket kell tudnod és milyen készségeket kell elsajátítanod a túléléshez (kiindulva abból, hogy el kell kerülnöd kell, hogy megegyenek) egy zombi apokalipszis közepén. Szerepelnek a könyvben a sorozatban felbukkant receptek, plusz a kulcskarakterek és -helyszínek által ihletett ételek és italok is helyet kaptak benne. Szakértői tanácsok is akadnak benne a takarmányozással, a vadászattal és a szabadtéri főzéssel kapcsolatban, de felbukkannak az ismerős kedvencek is, úgymint Carl pudingja, Carol süteménycsodái és Hershel spagettije.

SZERINTEM
Bár borzasztóan le vagyok maradva a sorozattal, mégis imádom az egész fandomot. Oké, nem vagyok nagy szakács – meg nem is hiszem, hogy ebből bármit megfőznék -, de jópofa dolog egy zombis sorozathoz saját szakácskönyvet gyártani szerintem. Poén!

Titan Comics

Fülszöveg: ~
Six, a 9 éves kislányt elrabolják az otthonából és elviszik dolgozni a Maw-ba, ami egy szürreális vízalatti üdülőhely, ami az elit szeszélyeit elégíti ki. És ahol minden hatalmas és ijesztő arányokkal rendelkezik. A Maw igazéból egy vályú, ami a világ sérült lelkeit eteti.
Aztán a sors egy váratlan csavarja esélyt nem kínál a szabadságra és Sixnek körbe kell utaznia a Maw bizarr és kiszámíthatatlan világát – közben megpillantja a modern boldogság korrupt szívét.

SZERINTEM
Játszottam a könyv alapját képező játékkal és tök béna voltam benne…, de isteni az egész atmoszférája! Vajon át tudta venni ezt a könyvadaptáció?

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖
  

3 megjegyzés:

  1. Az az életrajzi tényleg érdekesnek tűnik! :)
    A Silver Maskról meg eszembe jutott, hogy az nekem már meg is van... csak el kéne olvasni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Silver Maskra ráugorhatnál mondjuk, mert kíváncsi vagyok! ;))

      Törlés
    2. hehe, de ugye tudod, hogy attól hogy én elolvasom, még nem változik a tény, hogy te nem olvastad? ;) Szerintem utána is ugyanannyira (legalább annyira) kíváncsi leszel rá... :)

      Törlés