2017. július 28., péntek



Havi összefoglaló – 7. fejezet: JÚLIUS | Kirándulni mentem!


(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Ismét egy össze-vissza, nyári hónap... hol esett, hol a Pokol melegéből kaptunk termékmintát, de túléltük. Amikor nem mászkáltam sehova, akkor sorozatoztam öcsémmel (meg néha anyummal) vagy olvastam. Tulajdonképpen tök jól telt a hónap, alig volt extrém nap, amikor bőrig áztam vagy megpukkadtam a melegben. ;)

Apropó… jó hónap volt ez a júliusi, le is zárnám.
Hónapzáró poszt következik!
Hogy mi ez a nagy kapkodás? Miért zárok ma, 28-án, mikor még hátra van pár nap a hónap végéig? A válasz egyszerű: én július 29-étől augusztus 1-ig Mátrafüreden, 2-ig meg Bp-n leszek! Megyünk kikapcsolódni Vegazussal. :)) (Hazafelé meg meglátogatom a Libri Könyvpalotát, ha minden jól megy. ^.^)

Várhatóan jön még egy júliusi megjelenésekkel kapcsolatos bejegyzés (holnap?), de az lesz az utolsó a hónapra. Amikor visszajövök, lehet, hogy csak a következő Mini-könyvklubos fordulóról fogok írni (ami augusztusban már indul is) meg összedobok egy gyors beszámolót a kis kirándulásunkról. ^^” Nem sikerült annyira előre dolgoznom a Merítéssel, mint terveztem…

Remélem, hogy mindenkinek jól telik a nyara!
(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖
Mi történt 2017 júliusában?
❖❖❖❖❖
Személyes kitérő –
Én és a könyvek - bevallásom következik. Ebben a hónapban 11 példánnyal nőtt a polclakók száma. Vettem 8 és kaptam 3 könyvet!

Vásároltak (8)

A felsoroltak közül az első három Teszkós vadászat eredménye, 3 darab a Lírából van, A Mester és Margaritát a helyi könyvtárban vettem 10 (!!!) Forintért… Az Odakint sötétebbet pedig csak azért kaptam, hogy ingyenes legyen a szállítása azoknak az eseményre vásárolt könyveknek, amit másoknak fogok ajándékozni. (Ez tulajdonképpen a jófejségem jutalma. – Legalábbis ezt próbálom bemesélni magamnak.)


Ajándékba kapottak (3)

NagyDorkától, az Anya olvas bloggerinájától kaptam MolySzülinapi ajándékcsomagban ezt a három könyvet! ^.^



Más érdekeltségek –

Az instagramon @girlwithoutwingsbooks júniusban is elindította a havi könyves kihívását (#júliusikönyveskihívás). De a vége fele megint lazítottam és ismét nem lett 100%-os a hónapom. :))

Kedvenc képem és témám: 21. Klasszikus könyveim

1-től 9-ig futott a Summer Forever Projekthét 2017, amiről tudjuk, hogy több volt, mint egy hét, de kit érdekel? Plusz a végén nyereményjátékoztunk! Az én nyertesemnek már el is ment a könyve. ^^

5-én megérkezett NagyDorka MolySzülinapi csomagja (ld. fent). ^^ De egyrészt utazgattam a molyszülinapomkor, másrészt nála is összejöttek a dolgok, így most ért ide a csodálatos csomag. Mondjuk, amúgy sem vagyok egy ilyeneken morgolódó fajta. :'D

5-én megnéztük a Nagyimmal a Petőfi Művészeti Ligetben (ami lényegében a színházunk heti 3 alkalommal ingyenesen megtekinthető nyári programsorozatát takarja) az ÁJLÁVJÚ musicalből a színészeink által válogatott és előadott műsort. (Imádom! Még egyszer-kétszer muszáj lesz megnéznem az előadást!)

7-én és 14-én beültünk a Jazz estre a Művész Presszóba... piálni. Sajnos nem vagyok nagy jazz-rajongó, próbáltam győzködni őket, hogy hívjunk Tankcsapdát meg 30Y-t. (Szerintem azt hitték, hogy viccelek, mert nagyon nevettek. :D)

8-án, szombaton hajnalban felkeltett a család, hogy menjünk Teszkóba nagybevásárolni... aminek örültem, mert a MAXIM könyvek akciósak, így potom pénzért vettem 3 regényt. :'D (A valóságban előfordulhat, hogy magamtól keltem és az akcióval számolva vettem rá magam a közös vásárlásra...)

7-én megjelent a HAVI MERÍTÉS. Kicsit túlvállaltam magam, ugyanis 3 nagyon összeszedett, nagyon aprólékos, nagy odafigyeléssel készült rovatot is elkészítettem... A szokásos Forever Young Adult rovatom témája most a ZENE volt, de kijött egy rovat a Merítés-díj ifjúsági irodalom kategóriájáról és a Harry Potter és a bölcsek köve első kiadásának 20. évfordulójának az alkalmából is.


7-től 13-ig szabin voltam... nagytakarítottam/-tunk és rengeteget sorozatoztam öcsémmel + olvastam magamban. (Lassan a Londoni Rémtörténetek végére érünk, megkezdtük a 3. évadot.)

10-én megleptek egy kis nyári bónusszal. (Jól jön az utazás előtt és amennyi nyári hőségakció van a könyveseknél is... Uhhh. Szóval jól jött, no.)

11-én megérkezett a LÍRA rendelésünk (Szimirzával és Jeffivel közösen rendeltünk, én mentem érte). Előtte héten - szabi előtt - bementem a kolléganőimmel, hátha egyből be tudok vásárolni a boltban, de semmi nem volt, ami kellett volna. Viszont turkálóztunk egy jót meló után. :'D


12-én megünnepeltük az Alibiben egy hatalmas pizza mellett Jeffi születésnapját. ^^ Mivel ugye megnyerte az ajándékát, azt elnyereményjátszotta a blogján és a miénket kapta meg, de telerajzolva és idézetekkel megtűzdelve! (Vicces sztori, érdemes elolvasni ITT vagy ITT.)

13-án végre tudtunk a könyvmoly, de nem Molytag barátnőmmel is találkozni egy picit. Kutyát sétáltattunk, csacsogtunk egy jót.

19-én, szerdán délután voltunk nyitva (15-20 óra között, ugyanis este 8-tól ilyenkor valami ingyenes koncert vagy előadás van a Petőfi Művészeti Liget keretei között és ügyelek). No, 19-én öt óra tájban elment a városrészben az áram... Se dolgozni nem tudtam, se az esti Családi kör előadás nem tudott zene nélkül megvalósulni.

20-án megtartottuk az elmaradt előadást. ^.^ És aznap csak Molyra meg Instára írtam értékelést egy csodás könyvről, ami eléggé kiakasztott…

22-én ismét hajnalban keltem és elmentem anyuékkal Teszkózni. (Japp, a könyvek miatt.) Amikor megláttam az 500 Ft-os Maxim regények között az Ilyen a boldogságot is... amit eszembe jutott, hogy pár nappal korábban keresett egy csaj Molyon... Megvettem, írtam neki, hogy kell-e még (ha nem, max. megtartom XD) - kellett, már el is küldtem neki, sőt, mi több: ma át is vette... ^.^ (OFF: Bevallom, már sorban állás közben kiolvastam... :'))

22-én késő délután Lorelle barátnőmmel, a férjével és a barátaikkal (gamer-cosplayer társaság) beültünk a Gourmandba palacsintázni, aztán megnéztük a Valerian és az ezer bolygó városát (2017) 3D-ben. OMG, 2,5 órás film volt, de egy pöttyet k*rva meleg volt bent. :'D Ettől eltekintve nekem nagyon tetszett, igazán látványos, bár nem egy nagy történettel rendelkező film.

24-én a hatalmas zuhében elmentem vásárolni anyummal... A TÚRÁHOZ tervezett sapkavétel eredménye egy fedora lett (amiben baromi stílusos leszek /lehetnék a Mátrában) és egy iszonyat jól kinéző, halálfejes pénztárca. :D Július 29-én indulunk, de ruhám, se sapkám, semmim nincs a kiránduláshoz, csak társaságom, fedorám és kullancs- meg szúnyogriasztóm. XD Ilyen idióta is csak én lehetek... (UPDATE: Alternatív megoldásként bepakoltam egy régi sapkám, nehogy a fedorának baja essen a Mátrában, plusz a futónadrágon és a futócipőmet is. Majd csak lesz valami.)


28-án, vagyis ma, a technikai szünet előtti utolsó munkanapon kaptam a Főnimtől igazi kanadai jelly beant. ;) Most két hétig „zárva” a színház, szóval részemről pihenek! Éééééééééééééééééééééééssssss… megérkeztek az AliExpressről rendelt táskáim is! (Tök happy vagyok, de miért épp a szünet és az elutazásom ELŐTT értek ide?! XD)


29-én, vagyis holnap reggel nekivágok Bp-nek, és ha sikerült átkavarodnom az aluljáróban a Népligettől az 1-es villamosig, akkor elhúzunk Mátrafüredre Vegazussal. Terveink közt szerepel egy csomó túrázás és egy találka NagyDorkával, az Anya olvas blog írójával.

A hónap zenéi ~
If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Augusztusi (nagyratörő) terveim:
- Recenziók

- Könyvtári példányok kivégzése:

- Saját példányok kivégzése:

- Kölcsön könyvek kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:
Amióta bedobták a magyar negjelenés hírét, azóta szerettem volna elolvasni

Róla van szó:


AUGUSZTUS: – Valami szabadon választottat fogunk olvasni mindannyian. Tippjeim már vannak, de még nem tudom, melyiket fogom bedobni a közösbe.


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
Könyvek és a blog -
 12 könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim:  


❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
❖❖❖❖❖


2 megjegyzés:

  1. Jaj de gyönyörű tásenykák!! :) Na és az a kalap! A 10 forintos könyvön először kicsit kiakadtam, de örülök neked, ez nagyon jó vétel volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elhiheted, hogy lepetéztem én is. :D Mondjuk most elég sok Világsiker volt 10 Ft-ért, de azért nem lehet minden hazamenteni. :)

      Törlés