2017. június 11., vasárnap



Szirmay Ágnes: Szerelemre ​castingolva (Szappanopera 1.)



Hétfőn reggel, a stúdió felé menet, a buszon ülve eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne, ha Réti Bence egyszer nőként nézne rám. Mármint úgy, hogy én vagyok nő, nem ő.


Fülszöveg:
Ha a legjobb barátod a titkos szerelmed, akkor csapdába estél. Ha elcipeled magaddal egy tévésorozat szereplőválogatására, ne csodálkozz, ha más is meglátja benne, amit te már régen tudsz…Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.
„És amikor idáig jutottam a tervezgetésben, egy pillanatig nem is értettem, hogy ki fogja meg a karomat és ránt magához, be egyenesen egy lámpaállvány és egy felmosófa közé, egy díszletoszlop mögé, és ki csókol meg úgy, ahogyan még soha senki.”

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2016
330 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634101918
Sorozat:

2. ???

(nem befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?
Aranyosnak tűnt, kellemes kikapcsolódást ígér a borító és a cím párosa, plusz szeretem a kiadó könyveit!

Szerintem

Stern Virág
(modell: Stella Maxwell)
Ez egy abszolút korrekt, humoros, jópofa történet lett, aminek a folytatását abban a minutumban kezdtem volna, amint letettem az első részt. Borzasztóan addiktív, a főbb szereplők szerethetőek, akárcsak a történet…
Főszereplőnk és mesélőnk (E/1) Stern Virág (Viru) egy 16 éves átlagkamasz, aki a DRSzK (Débe Reménytelenül Szerelmesek Klub) oszlopos tagja. Dé, teljes nevén Kozák Dénes egy 190 cm magas, sötétszőke hajú, vállas jéghokista és nem mellesleg Viru legjobb barátja! Az alapbonyodalom csak tovább fokozódik, amikor mindkettejüket becastingolják az egyik legmenőbb magyar szappanoperába, az Ész és szerelembe!

Bár nem vagyok egy hatalmas szappanopera rajongó (sőt, leginkább semmilyen szappanoperát nem szeretek és nem is szerettem soha), de mégis kíváncsi voltam arra, hogy mi a helyzet az ÉSZ ÉS SZERELEM fiktív, magyar szappanoperával.

KEDVENC!

A szereplők közül nekem a legnagyobb meglepetést Réti Bence, a kis sztárocska okozta, ugyanis ki gondolta volna, hogy ilyen jó kis háttérsztorit kap? Tartok tőle, hogy ugyanaz lesz Réti Bencével, mint anno az SZJGben Cortezzal, vagyis amint lehetőséget kap a gyerek, azonnal kibukik, hogy nem ő a legnagyobb s*ggfej a világon. (Őszintén mondva a csillag se kéne, mert akadnak cifrább dolgok a könyvben, de nem szeretem a káromkodással teli blogokat.) Mondjuk hozzá kell tennem, hogy nem is a legnagyobb tündérbogyó a világon, mert igencsak könnyű volt elsőre megutálni a stílusa miatt! Érdekes, sokszínű karakter! Ráadásul a sorozat forgatása alatt nagyban olvassa A tűz és jég dala-sorozatot (Trónok harca) és emiatt is elég sok utalás van az olvasásra, az irodalomra, szóval csak kedveltem valamennyire a gyereket az ilyen apróságok miatt.


– Ha te is tartod a szádat, és nem spoilerezed el nekem a Sárkányok táncát, akkor én is tartom az enyémet – próbáltam enyhíteni a feszültséget.


Összességében

Nem gondoltam volna, hogy egy szappanoperás sztori megvesz kilóra, de ennek sikerült! VIGYÁZAT, függőséget okoz, ha sikerül beszippantania (és még sehol a folytatás). Nagyon aranyos sztori, imádtam olvasni, mert egy könnyű, humoros történet, egy igazi nyári olvasmány, amit kikapcsol, de közben szórakoztat is.
Olvasmányos, pár óra alatt ki lehet olvasni.


Nem mondom, hogy nézném a sorozatot (mint már említettem, kerülöm a szappanoperákat), de könyvben szerettem ezt a kulisszák mögötti, családias légkört bemutató témát.
Apropó! Most azonnal adjátok ide Vivi/Viktor karakterlapját, vagy a következő részt, mert megüt a guta, hogy mi a helyzet! Tetszett ez a „nem beágyazott karakter” körüli hercehurca, idegeskedés, akárcsak a Réti Bence és a stáb többi tagja körüli sok titok és egyéb furcsaság.

Értékelés: 5

Ajánlom, ha…. csak ennyi: ajánlom, hogy olvasd el!

Kedvcsináló idézetek:
Kivéve azt, ami az éjjeliszekrény fiókjában van, jutott eszembe a múltkori felfedezésem, és gyorsan meg is néztem, hogy vajon benne van-e most is a Trónok harca. Benne volt, de nem a Kardok vihara, mint a múltkor, hanem a Sárkányok tánca. Sőt, találtam egy könyvjelzőt is: már majdnem a végén tart, aki olvassa.
– Szedhetek? – kérdezte Robi, én meg nagyokat bólogattam.
– De ne nagyon sokat, mert egész délután ennem kell majd.
– Mész valahova? – kérdezte kicsit csalódottan, miközben kipakolta a tányéromra a lasangénak nevezett izét.
– Jelenetbe. Amiben nagyon éhesnek kell látszanom, és a végén mohón eszem a kenyeret kolbásszal.
– Ja, csak ennyi? Azt hittem, lesz utánam egy másik randid is – vigyorgott. […]
– Ó, persze, napi három randi alá sose megyek!
Mit tudtam volna neki mondani? Hogy a kezemben van a sorsa, de én nem bírok ekkora terhet cipelni? Hogy a saját titkaimat is folyton kikotyogom, és nem biztos, hogy meg tudom őrizni az övét? Hogy eddig utáltam, mert féltem tőle, most meg annyira sajnálom, hogy legszívesebben megölelném és összecsókolnám?

♡♡♡♡♡
Képgyűjtemény a Pinteresten:
♡♡♡♡♡


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése