2017. május 2., kedd



START! Mini-könyvklub 7. felvonás: fantasy


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Őszintén szólva, elég érdekesen alakult az előző, romantikus / chick lit forduló, mert nem éppen a romantika volt a főszerepben a kiválogatott könyvekben. Ahol meg igen, ott baromira szenvedtünk tőle… legalábbis én tuti. Akármilyen nyögvenyelős könyveket is sikerült kiválasztanunk, mégsem merengtem el azon, hogy ideje abbahagyni a mini-könyvklubozást. 2 év után? 
Ne vicceljünk!
Ráadásul ez a most induló forduló nagyon jó kis műfajt kapott: az új forduló várhatóan egy igazi FANTASY könyvekkel teletűzdelt, izgalmas forduló lesz! Nagyon sokan lettünk, nagyon nagy kedvenc lehet ez a műfaj a Molyok körében. (Én erre a műfajra (is) szavaztam, ahogy már említettem a beharangozóban.)


Hogy mikre szavaztam?

Na, vajon mikre? Már említettem a beharangozóban, hogy mind a 10 könyvet nagyon jó választásnak találtam – és csak egyet olvastam a felsoroltak közül -, ezért nagy nehezen, de 5 könyvre adtam le a szavazatomat. Rájuk: 

Mit olvasunk majd ebben a fordulóban?


MÁJUSBAN:
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája– A molyon jelenleg 88%-os a könyv

Kifejezetten örülök ennek a könyvnek, mert nagyon régóta szemezek a Borbíró Borbála-sorozattal! Az előolvasóm, a cseppet sem fantasy-barát Szimirza azt mondta, hogy ezt a szériát nekem írták, vagyis nagy eséllyel átmegyek tőle fangirlbe. Majd meglátjuk. ;)

JÚNIUSBAN:
Lev Grossman: A varázslók – A molyon jelenleg 70%-os a könyv
Erről a könyvről már írtam a blogon – ITT -, de nagyon szívesen újraolvasom / átlapozom, mert én kifejezetten szerettem. Nagy vonalakban emlékszem is a könyvre, de ha már ezt szavazták meg, akkor végre nekivágok a belőle készült sorozatnak is, illetve akár a trilógia folytatásának is. Azt nem tudom, hogy mennyire fog tetszeni a többieknek… eléggé megosztó könyv.

JÚLIUSBAN:
Naomi Novik: Rengeteg – A molyon jelenleg 89%-os a könyv
Őt is millió meg egy éve nézegetem-tologatom! Sárkényos, tündéres, boszorkányos, varázslós dark + high fantasy. Hát kell ennél több? Nekem nem, mert én kiskorom óta harapok ezekre a hívószavakra. Őt sem tudom, hogy vajon tetszeni fog-e a többieknek, ugyanis ez egy összetettebb történet, népmesei motívumokkal megtűzdelve.

AUGUSZTUSBAN:
Szabadon választott fantasy regényt kell választani, persze a szabályoknak megfelelően.

Mi jöhet szóba nálam, mint +1 szabadon választott?

Elég sok fantasy sorakozik a várólistámon, de nem tudom, mikre fogok sort keríteni a következő negyedévben belőlük. Vegazusnak már mondtam, hogy én örülnék, ha elolvashatnám a A harcost, a Sabrielt, a Lépcsők városát vagy a Flexet, így az alap 10 könyvből megszavazatlanok is eséllyel pályáznak nálam a +1 címre! Ugyanakkor a már említett várólistán is ott sorakoznak az általam idénre eltervezett dark és high fantasyk, úgymint Az Égett-hegyi könyvtár, Peter Clinesfantasy horrorja, a 14, a Tüskék és rózsák udvara, illetve az Üvegtrón



Ha kedvet kaptál…!
MÁJUS 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 7, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett! (Én folyton elfelejtek mindent, szóval nem véletlenül említem a dolgot ismételten! :D) Ne feledd, hogy májusban már el kell olvasni az első KÖZÖS könyvet: 

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése