2017. május 31., szerda



Májusi megjelenések, amiket jó lenne a polcon tudni



Kiadó szerint:
 (magyar) Agave Könyvek, Colorcom Media, Európa, Frike Comics, Jelenkor, L&L, Libri, Menő Könyvek, Móra - LOL Könyvek, newkids, XXI. Század

(angol) Balzer + Bray, Delacorte Books, Ecco, Feiwel & Friends, Greenwillow, HarperCollins, Hodder & Stoughton, Hot Key Books, Orbit, Park Row Books, Scholastic, Simon Pulse, Sky Pony Press


Megdöbbentően sok érdekes(nek tűnő) angol nyelvű friss megjelenést találtam a hónapban, ezért Sorry!, de kivételesen nem csak egy-két külföldi könyvet tartalmaz a poszt. Viszont előre gyűjtöttem a magyar megjelenéseket, hátha valakit csak azok érdekelnek! ;)

FIGYELEM!

A poszt nem az összes májusi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a havi megjelenések közül. Jóval több könyv jelent meg a hónapban, ezek azok, amik nekem szimpatikusak! 
❖❖❖❖❖

Agave Könyvek

Fülszöveg: ~
A tizenkét hónapnak is múlatnia kell valahogy az időt, hát mesélnek egymásnak. Árnyék hiába utazik Skóciába, akit az istenek egyszer megtaláltak, azt nem hagyják békén. Ha betévedünk egy partira, ahol gyönyörű lányok vannak, azért kérdezzünk rá, honnan jöttek. Neil Gaiman a tőle várható virtuozitással, könnyedén váltva az abszurd, humoros és morbid hangulatokat, ezúttal novellákban és versekben mutatja be azt a világot, amit csak ő lát a valóság látóterének szélén.

Fülszöveg: ~
Neil Gaiman kezében a mágia nem pusztán illúzió, és minden lehetséges. Ebben az első, 1998-ban megjelent és mára klasszikussá vált novelláskötetében képzelete és ügyessége a hétköznapi világot baljós csodákkal teli hellyé változtatja: ahol egy filléres boltban megvásárolható a Szent Grál, ahol a bérgyilkos hirdetésben árulja szolgáltatásait, és ahol egy fiú az életéért alkudozik egy trollal.
Lépj be ebbe az új valóságba, amelyet tükrök sokszorosítanak és füst homályosít el, mégis mágikus és megragadható.

SZERINTEM
Újra kiadott NG könyvek, ráadásul micsoda borítókat kaptak! Leesett az állam, amikor megláttam őket. Innentől ezekkel akarom őket a polcon tudni vagy elolvasni! (Annyira nem vagyok oda a gyűjteményes köteteiért, de hát próbálkozom, hátha találok egyet, amiben mindent imádok.)

Colorcom Media

Fülszöveg: ~
Olivia két éve rettegésben él; két éve, mióta belépett egy házasságba, melyre kizárólag a körülmények kényszerítették. Férje megalázza, testileg-lelkileg is csak gyötri, és a fiatal lány úgy érzi, elveszett számára a remény. Aztán egy nap Mitch közli, hogy elutaznak; a cél Colorado, és azon belül a Fearless, mely egyszerre menedék, és egy hely, ahol nem maradnak többé titkok. Kiderül, hogy Mitch nem egészen az, akinek Olivia hitte, és a lánynak is választania kell: a tét a saját szabadsága, és egy új, nem várt szerelem, amely tragédiával is végződhet.

SZERINTEM
LMBT is van benne, ráadásul némi bántalmazós téma is szerepel a könyvben. Meglepett, hogy magyar íróé a könyv, de ettől csak még inkább piszkálja a fantáziámat. Sorozat lesz, ha nagy lesz, de nem zavar, ha tetszik majd olvasás után. :’)

Európa

Fülszöveg: ~
Lilian Girvan harminchét éves. Három évvel ezelőtt a szeme láttára halt meg a férje autóbalesetben, s ő azóta sem tud magához térni. Az őrült depresszió mélyéről valahogy felevickélt, de továbblépni képtelen… Öngyilkos gondolatai már csak elvétve vannak, ellátja két kislányát, és végzi a munkáját: illusztrátor egy könyvkiadónál. Ha a húga nem segítene lelkesen és rendszeresen, talán még erre sem lenne képes. A kiadó beíratja egy kertészeti tanfolyamra, hogy kellő tudással és lelkesedéssel illusztráljon egy sorozat zöldségtermesztési tanácsadó kiskönyvet. A tanfolyamon aztán véletlenszerűen összeverődött férfiak és nők társaságába csöppen és lassan-lassan képes lesz kibújni a csigaházból.
A napsütés és a növények gyógyító hatása, meg a húga őrült ötletei szinte észrevétlenül vezetik vissza Lilit az élő (és nem csak vegetáló) emberek közé. Lehet, hogy még a szerelem is megterem egy kiskertben?

SZERINTEM
Főleg a könyvkiadós rész miatt figyeltem fel erre a chick litre, de az is érdekes, hogy az Európa adta ki, nem valamelyik csajos kiadó… Várom, várom.

Frike Comics


Fülszöveg: ~
Család, barátok, fiúk… és fogászati dráma
Egy igaz történet alapján
Rainának nincs más vágya, mint átlagos hatodikosnak lenni. De egy este, a cserkészcsapat találkozója után megbotlik, elesik és durván beveri a két első fogát. Ezzel kezdődik a hosszú és bosszantó megpróbáltatások sora: fogszabályzó, műtét, kínosan kinéző fejpánt és még egy átmeneti műfogsor is. És akkor még nem is beszéltünk a várost megrázó földrengésről, a fiúkkal járó bajokról és a nem éppen barátságosnak bizonyuló barátnőkről. Raina története az általános utolsó éveitől a középiskola befejezéséig tart, mialatt felfedezi művészi tehetségét, megtudja, milyenek az igaz barátok, és a végén megtanul… mosolyogni is.

SZERINTEM
Képregény, de vonzanak Raina Telgemeier sztorijai. Nem tudom, hogy hogyan jöhetett ki magyarul, de örülök neki!

Jelenkor

Fülszöveg: ~
A regény – egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ…

SZERINTEM
Klasszikus, aminek jó lenne nekiesni, ha már itt a belőle készült sorozat.

L&L

Fülszöveg: ~
Bexi kezd besokallni a popszakmától. A lehetőség, hogy folytathatja tanulmányait, ráadásul olyasmivel foglalkozhat, amit igazán szeret, miközben megmaradnak neki a barátai, Aszádék, Antiék, Körte és persze a legfontosabb, Nagy Márk… túl szép, hogy igaz legyen.
Azután az őrült hét után a balatoni nyaralóban minden megváltozott, Bexi és Nagy Márk kézen fogva léptek be, hogy együtt nézzenek szembe a kiadó tulajdonosával, de nem biztos, hogy a kapcsolatuk kibírja mindazt, ami rájuk vár.

SZERINTEM
Ha már eddig eljutottam a sorozattal, be fogom fejezni, ha a fene fenét eszik is! ~ Az 5. rész kifejezetten tetszett, csak még nem sikerült begépelnem az értékelésemet. :D

Libri

Fülszöveg: ~
Az ötödik X-hez közeledő Adam nem panaszkodhat. Adatbázis-fejlesztőként félállásból is ragyogóan megél, jól zongorázik, a kocsmakvízek zenei kérdéseinek fenoménja, gondoskodik az anyjáról, és viszonylagos egyetértésben él a nővel, akit húsz éve élete párjának tekint. Valami mégis hiányzik. Egy nap váratlanul üzenetet kap a múltból. Szia! – ennyi, és nem több, de Adamet egy másik idősíkba repíti… Egykori szerelme, Angelina írt neki. Vajon mennyiben lett volna más az életük, ha két évtizeddel ezelőtt nem engedik el egymást? Adam fejében kérdések cikáznak, felelevenednek benne kedvenc dalai, és a ritmusukra a szíve is lüktetni kezd. Választ küld, ami nem marad viszonzatlan…

SZERINTEM
Vonz ez a szép borító… a fülszöveg már nem annyira, de mégis kíváncsi lettem. Lehet, hogy megvárom míg végre lesz pár értékelése…

Menő Könyvek

Fülszöveg: ~
Azt hiszitek, hogy olyan könnyű megváltozni.
Azt hiszitek, hogy könnyű, pedig nem az.
Elise Dembowski nem riad vissza a kemény munkától. Sőt, kimondottan élvezi. Kivéve talán azt, amikor az addigi legfontosabb feladatra vállalkozik: népszerű lánnyá akar válni. Csakhogy rettenetesen mellélő, és minden a darabjaira hullik körülötte.
Elise helyzete még rosszabb, mint azelőtt – ha ez egyáltalán lehetséges. Egészen addig, amíg be nem téved egy underground szórakozóhelyre, és ezzel kinyílik előtte egy ajtó egy világba, amelyről azt sem tudta, hogy létezik. Egy olyan világba, ahol úgy tűnik, egy népszerűtlen középiskolásból egyik napról a másikra felkapott DJ válhat. Elise végre megkapja, amire mindig is vágyott: elfogadást, barátságot és talán a szerelmet is. Ám a valóság ismét fenyegetően közbelép.

SZERINTEM
Már azóta nézegetem, mióta megjelent külföldön. Ráadásul több általam követett, hasonló ízlésű külföldi bloggernek tetszett a könyv. ^.^

Móra - LOL Könyvek

Fülszöveg: ~
Szűznek lenni szívás. Valerie-t eddig is sokan hülyének nézték, amiért a házasságig várni akar a szexszel, az viszont már nagyon gáz, hogy emiatt a pasija szakít vele, Val nyilvános kiborulása pedig felkerül a YouTube-ra. De a lány kitart az elvei mellett, és ha már úgyis milliók röhögnek rajta, elindítja a „V mint vigyázz a szüzességedre!”-kampányt, ami pillanatok alatt országos méretűre nő. A szívdöglesztő rocksztár, Kyle Hamilton is hall Valerie fogadalmáról, és mindent elkövet, hogy a lány khm… meggondolja magát. Ellenállni „Az év legszexibb pasijá"-nak, amikor hódító üzemmódba kapcsol? Sok sikert, Szűz Val!

SZERINTEM
Rémes cím, rettenetes borító, pár héttel a megjelenés után lecsúszott 75%-ra Molyon, de mégis érdekel, mert terveim közt szerepel az összes LOL könyv elolvasása.

newkids

Fülszöveg: ~
TALÁLT CELEB
Arthur Chapman egy médiabirodalom feje. Fiatal, sikeres, és elviekben a legkapósabb agglegény a városban. De ha leveszi az álarcát, akkor inkább egy félénk, rejtőzködő fiú, aki retteg, hogy leleplezik a homoszexualitását.
Amikor véletlenül elüti a kis tacskót, nem is sejti, hogy az élete pillanatok alatt káosszá változik.
Szövevényes bűntény nyomára bukkan, majd rejtélyes körülmények között elveszti egy barátját. Nyomozni kezd az ügyben, bár tudja, hogy hatalmas kockázatot vállal.
Segítségére sietnek a Külvárosi Állatmentők, azonban az események így is nem várt fordulatot vesznek.
A szerelem is váratlanul érkezik, de Art még bizonytalan, és nehéz döntéseket kell meghoznia. Rájön, hogy más értékeket kellene szem előtt tartania, mint amiket eddig fontosnak érzett.
Izgalmakban bővelkedő, mégis kellemesen bizsergető történet, Becca Prior megszokott, nyers stílusában, sok erotikával és humorral.

NEM JÁTÉK
Egy ostoba műsornak indult az egész. Wesley Sullivan sosem vállalta volna el, hogy versenybe száll a Nagy Ő kegyeiért, ha nincs megszorulva, és nem reméli, hogy a műsor új lendületet adhat megrekedt karrierjének.
Mire észbe kap, már ott áll szabott öltönyében, huszonnégy, mindenre elszánt versenyzőtársa mellett. Egy dolgot határoz el: hogy senkit sem enged közel magához.
Anthony Woodward sem fogadta volna el a tévés valóságshow főszerepét, ha a coming out, a fájdalmas szakítás és az idegösszeomlás nem tépázza meg felfelé ívelő karrierjét. Abban pedig egészen biztos, hogy összetört szívét senki nem dobogtathatja meg. Aztán mindkettejük elhatározása egy másodperc töredéke alatt foszlik semmivé, amikor először akad össze a pillantásuk.
Két sebzett fiatal találkozik lehetetlen körülmények között. Két tehetséges srác keresi saját magát a hollywoodi hazugságok sűrűjében. Vajon sikerül megharcolniuk önmagukkal, egymásért?

SZERINTEM
Szeretem az LMBT regényeket és nagyon érik már, hogy olvassak végre Becca Priortól is. Szimirza imádja az írónő könyveit, folyton rágja a fülem.

XXI. Század

Fülszöveg: ~
A várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy fiatal nőt. Néhány hónappal korábban egy sérülékeny tinédzser lány végezte ugyanott, ugyanígy. Előttük évszázadokon át asszonyok és lányok hosszú sora lelte halálát a sötét vízben, így a két friss tragédia régen eltemetett titkokat bolygat meg – és hoz felszínre.
Az utolsó áldozat árván maradt, tizenöt éves lányának szembe kell néznie azzal, hogy félelmetes nagynénje lett a gondviselője, aki most kényszeredetten tér vissza oda, ahonnan annak idején elmenekült, és ahová szíve szerint soha nem tette volna be újra a lábát. A folyóparti ház eresztékei éjjelente hangosabban nyikorognak, a fal tövében susogó víz kísérteties neszekkel tölti meg az egyébként zavartalan csendet.

SZERINTEM
A lány a vonaton nem fogott meg, de ennek kicsit jobbnak tűnik a története, mint annak. Szeretnék még egy próbálkozást tenni az írónővel.

Balzer + Bray

Fülszöveg: ~
Ramona csak öt éves volt, amikor Katrina hurrikán örökre megváltoztatta az életét. Azóta Ramona és családja összefogott a világ ellen. A lány tudja, hogy valami nagyobbra hivatott, mint hogy egy lakókocsiban éljen Eulogyban, Mississippiben. Ő az egyike a két leszbikusnak, aki ebben a kisvárosban él, ráadásul roppant magas és a haja is kék. Több munkahellyel zsonglőrködik, hogy elássa kattant édesanyját és zseni, ám eredménytelen édesapját, aki ezáltal arra kényszeríti, hogy ő legyen a felnőtt a családjukban. Most, hogy a testvére, Hattie terhes, még nagyobb a felelőssége, mint valaha.

SZERINTEM
Drámai cselekményű, megrázó történetnek ígérkezik, de valami miatt megfogott. Néha kell a hasonló az életemben.

Delacorte Books


Fülszöveg: ~
Alice nem hisz a szerencsében, legalábbis a jófélében nem. De képtelen hinni a szerelemben is, ami miatt a legjobb barátja, Teddy jó ideje piszkálja. A fiú 18. születésnapján vesz egy lottót a fiúnak ajándékba, amivel nyernek 140 millió dollárt, és hirtelen minden megváltozik az életükben.

SZERINTEM
Eddig még nem olvastam szörnyen rossz könyvet JEStől (illetve de… de azt igyekszem törölni a fejemből), ezért érdekelne, hogy mit alkotott. Újabb romantikus történet újabb érdekes főszereplő csajszival.

Ecco

Fülszöveg: ~
Philip Tonka hat hónap kóma után tér magához. Senki sem tudja, mi történhetett vele – ugyanis teste összes csontja összetört. Halottnak kellene lennie, mégis él. És napról napra egyre több derül ki arról, hogy mi is történt vele…
A Danes együttes – Detroit üdvöskéi – tagjai az 1950-es évek derekára kiégtek, és inspiráció hiányában képtelenek újabb slágert szállítani a közönségnek. Kétségbeejtő helyzetüknek az amerikai kormány egyik ügynöke vet véget, aki különös megbízással keresi fel őket. Egy afrikai sivatagba kellene elutazniuk, hogy felderítsék egy rejtélyes és állítólag rosszindulatú hang forrását. A frontember, Philip Tonka irányításával a Danes tagjai hátborzongató utazásra indulnak a perzselő sivatagon át – egy olyan utazásra, amely Tonkát egy borzalmas, sötét titok hálójába viszi.

SZERINTEM
A könyv hamarosan megjelenik magyarul: A végzet tébolyult kereke címmel. Szeretem az író sztorijait, ezért ezt is szeretném elolvasni mihamarabb.

Feiwel & Friends

Fülszöveg: ~
Van egy titkos szervezet, ami tinédzser kémeket nevel ki. Az ügynököket Love Interests-nek hívják, képesek a nagyhatalmú emberekhez is közel kerülni, hogy lenyúlják értékes titkaikat.
Caden JÓ: tipikus szomszéd fiú, fizikailag tökéletes. Dylan ROSSZ: komor, sötét lelkű srác, veszélyesen szép. A lány, akiért versenyeznek, nagyon fontos a szervezet számára, mind a ketten meg akarják szerezni. De vajon kit választ a lány? A jót vagy a Rosszat?

SZERINTEM
Oké, furcsa, de érdekesnek tűnik ez a titkos szervezetes téma. A Reményfosztottak óta rájöttem, hogy az ilyen sztorikat könyvben is baromi jó átélni.

Greenwillow

Fülszöveg: ~
A valóságban Eliza Mirk egy furcsa, barátok nélküli, félény leányzó, de a virtuális világban ő LadyConstellation, a titokzatos megalkotója egy döbbenetesen felkapott online képregénynek, a Monstrous Sea-nek. Eliza nem tudja elképzelni, hogy annyira élvezze a valóságot, mint amennyire a digitális világot, persze eszébe se jut, hogy ki kéne próbálnia...
Aztán Wallace Warland-et a képregény legnagyobb rajongói fanfiction íróját áthelyezik a sulijába. Wallace úgy gondolja, hogy Eliza csak egy másik rajongó, a lány pedig elkezd rácsodálkozni a valóság szépségeire.

SZERINTEM
Abszolút az én világomba vágó sztori. Kicsit geek szereplők, képregény, rajongók, titokzatos virtuális jelenlét, satöbbi.

HarperCollins

Fülszöveg: ~
A rémálom az Elm utcában találkozik a Mátrix-szal ebben a meggyőző, pszichológiai thrillerben.
Amikor egy a tizenévesek álmatlanságának meggyógyulására irányuló kísérlet meghiúsul, a fiatalok egy veszélyes álomban ragadva találják magukat, ami a saját rémálmaikból épül fel.
Cata Cordova enyhe álmatlanságban szenved, ezért beleegyezik, hogy részt vegyen egy új kísérleti eljárásban. Amikor úgy gondolja, hogy a dolgok már nem lehetnek rosszabbak, akkor fordul csak minden rettenetesre.

Fülszöveg: ~
Tolkien kéziratait és történeteit lelkiismeretesen visszaadva került napvilágra ez az egyedülálló történet, megelevenedik Beren és Lúthien epikus meséje, amely újraegyesíti a Hobbitot és a Gyűrűk Urát, a tünéket, a férfiakat, a hobbitokat és az orkokat egy tolkieni grandiózus tájon Középföldén.

Fülszöveg: ~
Egy beszélő tigris története, aki talán az egyetlen lehet, aki képes szóra bírni a hercegnőt.


SZERINTEM
A Cinnamon egy tigrises, hercegnős képeskönyv, aminek az alapgondolata NG fejéből pattant ki. Totál az EL KELL OLVASNI kategória! Tolkien illusztrált fantasyja szintén olyasmi, amit 100%, hogy el fogok olvasni, mert odáig vagyok a high fantasyjaiért. A Dreamfall mindenképpen érdekel – akár angolul is -, mert zabálom az ilyen beteg sztorikat! Szörnyen hangzik egy rémálomban ragadva élni, de a sztori tök izginek hangzik.

Hodder & Stoughton

Fülszöveg: ~
Jane Austen halálának 200. fordulójára emlékezve a történész Lucy Worsley elvezet bennünket azokba a szobákba, ahonnan legkedveltebb regényírónk megváltoztatta a világot. Ez egy új elbeszélése Jane életének, amely megmutatja miért és hogyan élz, megvizsgálja a helyeket és a területeket, amelyek meghatározták őt és a munkásságát. Nem minden a vidéki házakról és a bálokról szólt, voltak az életében fájdalmas küzdelmek is. Az terjedt el Jane Austen életéről, hogy szinte „bonyodalommentes életet élt”, de az új kutatások és vizsgálatok segítségével Lucy Worsley lerántja a leplet a nőről, aki szenvedélyesen küzdött a szabadságáért. A nőről, aki nem hogy nem volt magányos farkas, de öt házassági ajánlatot is tettek neki életében. A nőről, aki nem volt hajlandó alább adni Mr. Darcy-nál.

SZERINTEM
Imádom JA regényeit, filmjeit és az életéről szóló teóriákat, ezért simán vevő vagyok egy újabb verzióra.

Hot Key Books

Fülszöveg: ~
"Jan'Tep-ben három dologgal szerezhet nevet magának az ember. Ha demonstrálja erejét, hogy képes megvédeni a családját. Ha bebizonyítja, hogy képes olyan magas szintű mágiát alkalmazni, amivel megváltoztatja az embereket. A harmadik módja, hogy túléli a 14. évét." 
Kellen álma, hogy egy hatalmas mágus legyen, mint az apja, de egy váratlan mágikus párbaj kudarc összetöri az álmait és elveszti az összes képességét. Amikor más mágusok hasonlóan járnak, megvádolják a fiút azzal, hogy megátkozta a klánját valamivel, ezért kénytelen elmenekülni. A menekülésben a társa egy idegen nő, aki akár az egyik ellenséges ország kémje is lehet. Kellen mégis megbízik benne és mellette tanulgatja, hogy képes túlélni mágia nélkül.

SZERINTEM
Mágikus ifjúsági regény. És a borítója valami döbbenetesen jól néz ki. ;)) Sajnos sorozat, de ennyi hibája lehet.

Orbit

Fülszöveg: ~
Egyszer volt, holt nem volt, egy rettegésben élő világban 
volt egy nagyon okos fiú.

Az emberek úgy gondolták, hogy ez a fiú képes lesz megmenteni őket, ezért kinyitották a kapuikat 
és kiküldték őt a világba.
Ahol szörnyek éltek.

SZERINTEM
ZOMBIIIIIIIS! Az író másik könyvét imádtam (Kiéhezettek), ezért alig várom ezt.

Park Row Books

Fülszöveg: ~
Ismerkedj meg Ginny Moon-nal, aki egy igazán átlagos tinédszer. Fuvolázik egy iskolai bandában, hetente kosárlabdázni ját és Robert Frost verseket olvas Angol órán. De Ginny autista. És a fontos dolgokban kissé... különbözik a többiektől. Mindennap kilenc szem szőlőt reggelizik, szereti Michael Jacksont, gondoskodik a játék babájáról és a nagy, titkos szökésének a tervén dolgozik.
Ginny évek óta nevelőszülőknél él és életében először érzi úgy, hogy megtalálta az "igazi otthonát" - egy helyet, ahol biztonságban érzi magát és védettnek, egy olyan családdal, akik szeretik és ápolják őt. Úgy hangzik, mint amiről minden nevelt gyermek álmodik, de a lánynak más tervei vannak.

SZERINTEM
Szimpatikus, érdekesnek tűnő, komoly sztorijú történetnek tűnik.

Scholastic

Fülszöveg: ~
Gregor Maravilla nem kér túl sokat. Ő csak meg akar etetni minden éhező gyermeket a Földön. Amikor kiválasztják a Mentsük Meg a Világot speciális nyári program tinédszer aktivistájának, akkor úgy érzi, hogy jó úton halad, hogy Valaki Nagyszerűvé váljon.
De aztán bejelentenek egy díjat, amit a nyár végén a legígéretesebb kampányt bemutató / felmutató aktivista kap majd meg. Gregor őszintén hiszi, hogy máris az övé a díj, különösen, hogy a többiekéhez képest isteni a kampánya. Ott van például az Egyél Sarat kampány kitalálója, Ashley Woodstone, a híres tini színész, akinek semmi keresnivalója sincs a táborban. Gregor bármit csinál, úgy tűnik, hogy Ashley kész arra, hogy elbarmolja a dolgait. Ráadásul a belengetett nyeremény felébreszti a többiekben is a versenyszellemet: mindenki szabotálni akarja a többi résztvevő kampányát ahelyett, hogy a sajátjával törődne!

SZERINTEM
Oké, oké, oké. Elég furcsának hangzik ez a sztori, de azért el tudnám képzelni egy LOL Könyvnek!

Simon Pulse

Fülszöveg: ~
Caroline Kelly nagyon izgatott, hogy a vakációját a helyi vidámparkban dolgozva töltheti a barátjával, hogy kedvesével felfedezheti Ohio furcsa részeit és részt vehet a foci táborban, ugyanis abban reménykedik, hogy ősztől ő lesz a csapat kapitánya.
De amikor az anyukáját felkérik, hogy nyisson egy szemklinikát Kairóban, Egyiptomban, akkor ugranak a lány tervei. Caroline várhatóan az egész nyarát és végzős évét is egy idegen országban fogja tölteni, távol a barátaitól, az otthonától és mindentől, amit ismer.

SZERINTEM
Kíváncsi vagyok, hogy milyen egy Egyiptomban játszódó, egyrészes romantikus könyv! Ráadásul annyira csodás a borítója is, hogy nem bírtam elmenni mellette szó nélkül.

Sky Pony Press

Fülszöveg: ~
Ma ő az a jövő nélküli, akinek rosszul áll a szénája a suliban.
Holnap egy katona a II. világháborúban.
Kale Jackson azzal töltötte az elmúlt 10 évét, hogy kontrollálni próbálta időutazási képességeit… kevés sikerrel. Egy nap 1945-ben él, harcol a háborúban, mint mesterlövész, miközben képtelen segíteni  sorra elhull harcostársain, barátain. Aztán egy nap visszatér a jelenbe, ahol a II. világháború élménye PTSD-ként köszön vissza neki, fenyegetve a kapcsolatát apjával és a barátaival. Minden egyes nap nehezebb és nehezebb elrejtenie múltbéli fizikai és mentális harci sebeit. (A fülszöveg folytatása… angolul.)

SZERINTEM
Időutazásos, történelmi Young Adult regény. Nekem tetszik a fülszövege, bár nem vagyok oda a világháborút érintő történetekért. Mellette szól az is, hogy önálló regény – és nem sorozat!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
❖❖❖❖❖



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése