2017. február 13., hétfő



AniTiger kedvenc szerelmespárjai | Valentin Projekthét 2017


A mai napon a kedvenc szerelmespárjaimról ejtek néhány keresetlen szót. Mivel többnyire fantasy is vegyül az olvasmányaimba, így kettészedtem a toplistámat és van egy TOP 5 a szimpla realista regényeknek és egy TOP 5 a fantasykból ismert pároknak.

Mi történt eddig a projekthéten?

A Valentin Projekthét keretein belül már elkészült egy olyan kérdezz-felelek, amiben a projekttagok kérdeztek egymástól mindenfélét, illetve egy angol oldalon talált taget is lefordítottam, aztán kitöltöttem: Mushy Gushy Booktag.
A napokban hoztam két romantikus könyvajánlót is, ha már piros szívbe borult az ország. Az egyik könyv egy zseniális magyar író műve - On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? -, ez a regény inkább a romantikus ifjúsági / YA kedvelőinek szól. Ha viszont egy nagyon bájos, történelmi romantikus regényt szeretnél olvasni, akkor szabad szívvel ajánlom a következő könyvet: Julianne Donaldson: Edenbrooke!

(Szolgálati közlemény – Filmezős Valentin Nap: 
Ha nem szereted a romantikus vígjátékokat, hanem inkább egy undorítóan igénytelen, nagyon beteg, borzalmas, zombis horror paródiát néznél február 14-én, akkor a FILMCAFÉ-n 21:45-kor kezdődik a SÉTÁLÓ AGYHALOTTAK!) 

Jó olvasást, aztán lessetek át a többiekhez is!
♡ ♡ ♡ ♡ ♡

TOP 5 FANTASY SZERELMESPÁR

1) Pikk és Fakó - Razorland-trilógia (Menedék, Helyőrség, Horda)

Két igazi túlélő, ráadásul kitartó harcosok. Nagyon szeretem a párosukat, bár náluk is megvolt a szokásos huzavona. Együtt legyenek? Tetszem a másiknak? De ebbe a világba a romantika nem túl fontos… etc. Érdekes.  

2) MALEC = Magnus Bane + Alec Lightwood - A Végzet Ereklyéi (Pl.: Csontváros), Bane krónikák (Pl.: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?)

LMBT páros. Imádom őket! Én kifejezetten utáltam Alecet, mert éppen csak nem pisilte körbe Jace-t, amikor felbukkant Clary és magára vonta a szőkeség figyelmét. Magnust az első másodperctől imádtam, mert egy igazi idióta. Szuper páros, de nekik is meg vannak a maguk démonai. 
(Hahaha… Sz.r poén…)

3) Celia Bowen és Marco Alisdair - Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Legjobb. Páros. Valaha! Kevés két ennyire összeillő, egymásnak teremtett karaktere van az irodalomnak. Félrenevelt, különleges képességű, kevéssé szeretett gyerekek, akik felnőve egy különleges cirkusz által jöttek végül össze. Pazar történet, de nem könnyen követhető!

4) Scarlet Benoit és Ze'ev Kesley (Farkas) - Holdbéli krónikák (Cinder, Scarlet)

Scarlet tökös csaj, ráadásul apró, duci és vöröske. Sajnos olyan, hogy nem feltételez rosszat másokról, így segít egy tagbaszakadt férfinak is, megkínálja kajával, aztán mire észbe kap, le sem bírja vakarni magáról. Humoros, aranyos.

5)  Crystal Brook és Xavier Benedict - Lélektársak (Sky, Phoenix, Crystal, Misty)

Majd az összes Lélektársak párost imádom, de Xav az első könyvtől a kedvencem volt, ugyanis ő a Benedict család bohóca. Crystal szimpatikus, picit komoly, kicsit átlagos csajszi, aki jóval kevesebbet gondol magáról, mint amennyi benne van. Jó humorú, bájos történet. Igazi ölelgetős, szívet melengető – túl fluffy, túl porcukros, de néha ilyen is kell.

TOP 5 REALISTA ROMANTIKUS SZERELMESPÁR

1) Layken Cohen (Lake) és Will Cooper - Colleen Hoover: Szívcsapás, Visszavonuló

Oké, oké, oké. Will az egyik legkedvencebbik férfipéldányom, akit valaha megírtak: dolgozik, verseket író, ráadásul egyedül neveli az öccsét, akiért bármit megtenne. Lake szintén magára maradt a tesójával, de sokkal kevésbé felkészült, mint Will. Nagyon romantikus páros, megvannak a maguk hullámvölgyeik és hullámhegyeik, de azért akadt drámaiság is a történetükben.

2) Marianne Daventry és Philip Wyndham - Julianne Donaldson: Edenbrooke

Ők teljesen új kedvenceim, ugyanis csak most találkoztam velük. Philip egy picit modortalan, csibészes mosolyú pasi, aki könnyedén szívatja az önmagát úrinőnek eladni készülő, ám szívében természetimádó lányt, Marianne-t. Jópofa, ahogy keringenek egymás körül és igyekeznek megfelelni a környezetük, illetve a családjuk elvárásaiknak.

3) Julie Seagle és Matthew Watkins (Matt) - Jessica Park: Szeretni bolondulásig, Titkolni bolondulásig

Matt egy komoly kocka srác, aki önmagát a háttérbe tolva igyekszik boldoggá tenni azokat, akiket a szívébe zár. Ilyen Julie is, aki egyszer csak berobban a rosszul funkcionáló családba és borul minden. Feldúlják, jobbá teszik egymás életét, de nehezen jutnak el egymásig. Aranyos, vicces, picit szomorkás a sztorijuk.

4) Ellamara Valentina Rodriguez és Brian Oliver (Cinder) - Kelly Oram: Cinder és Ella

Elég drámai kezdetű, ám nagyon humoros, kedves történet arról, hogy milyen az, amikor két igazi olvasás imádó kocka összetalálkozik az interneten, majd egymásba szeret!

5) Lena Morrissey és Jimmy Ferris - Kylie Scott: Stage Dive (Taktus, Futam, Szóló)

IMÁDOM. Lena csodás, eltökélt és borzasztóan rossz az önképe, ellenben Jimmy egy rohadék, aki igazi tökéletes szépség, egy férfiideál. Rengeteg huzavona, vicces jelenet, szívatás és mindenféle hasonló finomság van a sztoriban. Hangosan lehet röhögni ezen a két szerencsétlenen.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

A VALENTIN PROJEKTHÉT TÖBBI RÉSZTVEVŐJE:
♡ ♡ ♡ ♡ ♡
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Kellemes Valentin Napot Mindenkinek!
♡ ♡ ♡ ♡ ♡


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése