2017. február 10., péntek



AniTiger - A projekttagok kérdései egymáshoz | Valentin Projekthét 2017


A Karácsonyi Projekthét után úgy döntöttem, hogy belevágok a Valentin Projekthétbe is (nagyjából az előző csapattal együtt). 

Bár nem én vagyok a legromantikusabb élőlény a Földön, sőt, ha őszinte akarok lenni, akkor valószínűleg egy marék mackósajtba is több érzelem szorult, mint belém, de… A társaság jó, a szívecskéket el bírom viselni és idén plüss macikkal se fogom dobálni a tévét, amikor leadja az Utóirat: Szeretlek című filmet…

(Szolgálati közlemény: Ha nem szereted a romantikus vígjátékokat, hanem inkább egy undorítóan igénytelen, nagyon beteg, borzalmas, zombis horror paródiát néznél február 14-én, akkor a FILMCAFÉ-n 21:45-kor kezdődik a SÉTÁLÓ AGYHALOTTAK!)

Ez egy humoros, önironikus posztnak indult, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle… :P A kérdéseket egymásnak tettük fel a projekthét chatjében, szóval mindenki kérdezhetett egyet és a felsorolt emberkék kihasználták az alkalmat, hogy jól oldalba zaklassák / firtassák a többiek Valentin napi szokásait. (Köztük én is. ;))

Olvassátok, élvezzétek, aztán lessetek át a többiekhez is!
♡ ♡ ♡ ♡ ♡
ANITIGER: Melyik az a könyves pasi / csaj, akit legszívesebben kirángatnál a könyvéből, hogy vele töltsd február 14-ét?

Nem tudom… de h*lyeségeket tudok kérdezni… :/

Tegyük fel, hogy február 14-én fél ötkor végzek és minden vágyam, hogy kajáljak, pihenjek. Kihez lenne kedvem? Kinek örülnék, ha a színház előtt állna és kitalálná, hogy menjünk el valahova kajolni?

Ha innen nézem a dolgot, akkor valami normális pasit kéne találni az olvasmányaimból – nem vámpírt, nem tündért, nem szörnyet és még véletlenül sem zombit…

Oké, Atticus O’Sullivannek örülnék. Ő egy őrült druida, tuti, hogy feldobná a kajálást!

NAGY DORKA: Melyik a kedvenc romantikus történet az, amit mindenkinek ajánlanál, hogy olvassa el Valentin-nap alkalmából? :)

Muhaahahaha, olvassatok Nora Roberts-et! A Donovan család 3 tagjának története nekem hatalmas kedvencem tőle: Bűbájosok, Tündérvarázs - Aranyos, romantikus, boszorkányos! ;)


(Olvastam a Donovan örökség sorozat 3. részét is, de az erősen egyszer elég volt kategória nálam.)

GOTHIC01: Szerinted melyik könyves párosnál kellene békítőt játszania egy harmadik karakternek a történetükből, mert még a szerelem ünnepekor is képesek lennének egymás torkának ugrani?

Yves és Phoenix bármikor, bármilyen körülmények között képesek összevitatkozni, bár ez főleg a csajon múlik… Békítő? Hát az egész Benedict família! Mindenki kell, ha a kiscsaj begőzöl! :D

K_A_HIKARI: Virágot, csokit, plüsst vagy valami teljesen más ajándékot veszel/kapsz szívesen Valentin napra? (Akar élő, akar könyvkaraktertől.)

Lehet, hogy beruházok valamire – mondjuk csokira - a munkatársaknak meg a családnak, de se kis ő, se nagy Ő nem kap semmit.

ALICE BERTRAND: Én inkább azt kérdezném, hogy melyik az a könyves pár, akinek szerinted sokat jelent a Valentin-nap, és kik azok, akik nem is tartják?

Szerintem Daemonnak és Katynak sokat jelent, mert eléggé kis nyálas-romantikus párocska (J. L. Armentrout: Obszidián), de olyat nem tudok, hogy kik nem tartják... Tippem sincs!

SOL: Mi a legaranyosabb sztori az életedben, ami a Valentin naphoz köthető?

Őszintén? Még egyetlen Valentin nap sem hagyott bennem mély nyomot... Se legaranyosabb, se közepesen aranyos, se rémes, semmilyen Valentin napi sztorim nincs. (Sorry, folks.)

LEXA: A te véleményed szerint melyik lenne az a könyves páros, személyek, akik bojkotállnák ezt a napot és inkább egy antiValentin napi partit szerveznének?

Crystal + Xav
Ha olyan a kedvük, akkor bármit képesek szívből csinálni, akár egy AntiValentin napot is! Nem kifejezetten romantika ellenesek, csak igazi bolondok, vagyis éppen azt csinálják, ami az eszükbe jut – de belőlük simán kinézem, hogy bojkottálják, „csakazértis”-alapon!

VALETINE WIGGIN: A szerelmi háromszögektől általában a falra lehet mászni. Akad olyan, amelyiket ennek ellenére érdekesnek találsz, és ha igen, melyik?

A Pokoli Szerkezetekben Jem-Tessa-Will hármasát kifejezetten izgalmasnak találtam! (Az angyal, A herceg, A hercegnő értékelések a blogon.)

OFF: De abszolút utálom a szerelmi sokszögeket. Az van, hogy ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, akkor ha az egyes számú ember tökéletes hozzád, akkor nincs esélye semmilyen másodiknak… (Ezért nem értem, amikor gondolkodnak, hogy kit válasszanak?! Az újat. Az elsőnek már egyszer nem sikerült megtartania a figyelmedet…)

CSOKITORTA: Melyik a legromantikusabb/leggiccsesebb könyvborító, amivel eddig találkoztál?

Hozok egy szerintem GICCSES borítót… :’) Virágok, cowboy, virágokkal keretezett szerelmes pár, éppen letérdelő pasi… Agyam eldobom tőle, annyira „sok”. Szeretem a mosolygós, letisztult, világos borítókat, mint például az egyik új KMK-s Rubin Pöttyös könyv.
Giccses:

Romantikus:

HONEYBEE: Ha valamelyik könyves karaktertől kaphatnál egy doboz bonbont Valentin napra, kitől fogadnád el?

Ingyen bonbont?! Bárkitől, akiről tudom, hogy nem áll kapcsolatban semmiféle boszorkánnyal és egyéb méregkeverővel! :D

PERPETUA: Mi a kedvenc romantikus gesztusod, amit valamelyik könyvszereplő tett párja felé?

ENYHE SPOILER!
Az megvan, amikor Cinder dedikáltatta Ella kedvenc könyvének az első kiadásának egy példányát az írójával?! AZ! :) (Kelly Oram: Cinder és Ella)

VIRÁG: Valentin napi túlélőkészlet?

Nem kell ennyire túldramatizálni, úgy gondolom, de azért megvannak az apró trükkök, amivel átvészelem a piros-pink szívecskék felgyújtását! (Úristen, ráadásul keddre esik... az első virágnál megverek valakit, érzem. (Oké, oké, mégis drámázom, vagyis kell valami a túléléshez...!)) 

Az én túlélési terveim: 
● Reggel egy ölelés a kutyusomtól - ő a kedvenc csokoládébarna szemű hapsim! 
● Mosolyogni, mosolyogni, mosolyogni... (Egész nap!) 
● Mosolyogva elkerülni mindenféle csokit, virágot, angyalkát, szívet és hasonlót... (Egész nap!) 
● Ha valaki véletlenül egy Szakadt Macit akarna adni, azt gondosan hazavinni a gyűjteménybe. (Bónusz pont: este nem szomorkodni, amiért senkitől nem kaptam szakadt macit... és betolni egy tábla csokit a kutyussal.)
● Mosolyogva nem beszólni a többieknek, akik az aznapi romcsi páros programjaikról áradoznak... (Egész nap!) 
● Este egy ölelés a kutyusomtól - mert este is ő lesz a kedvenc hapsim.
● Este, otthon: horror, csoki, sör, tea, gyros, pizza és boldoccsá' – A Life az fáking király, ha szingli vagy meg ha nem nyírsz ki senkit a pároknak szóló ünnepeken. :D

♡ ♡ ♡ ♡ ♡


A VALENTIN PROJEKTHÉT TÖBBI RÉSZTVEVŐJE:
♡ ♡ ♡ ♡ ♡
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Kellemes Valentin Napot Mindenkinek!
♡ ♡ ♡ ♡ ♡


3 megjegyzés:

  1. hát ez a térdelős cowboy virágokkal körbeölelve.... :D :D

    a szerelmi sokszögnél meg szívemből szóltál, ezt a nem tud választani dolgot én sem értem. És annyira, de annyira ide kapcsolódónak érzek most egy könyvet, de ezt inkább majd levélben írom meg, nehogy valaki azt mondja rá, hogy spoilerezek...

    egyébként meg annyira azért nem is szokott valentin napi láz lenni nálunk... (mármint az országban). én legalábbis még nem tapasztaltam soha azt, ami a filmekben van, hogy mindenhol a pofámba tolnák a szívecskéket meg bonbonokat, stb. Szóval nekem kicsit túlzásnak tűnik túlélési haditervet ácsolni, mert szerintem ha a szerelmesek nem veszik ezt ennyire komolyan, akkor a szingliknek se kell. Nem? Persze távol álljon tőlem, hogy lebeszéljelek, mindig jobb felkészültnek lenni, minthogy készületlenül érjen a szívecske-támadás! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerelmi sokszögek: oké, igyekszem ma írni és várom a válaszban a spoilert! (Tudom, hogy nem annak szánod... :P) :D

    Be kell vallanom, én melóhelyen is a Valentin napi kuponnal, plakáttal, miegyébbel vagyok elfoglalva egész héten (Photoshop szinten), ráadásul 2-3 virágbolt mellett vezet el nap, mint nap az utam. Hidd el, tocsognak itt eléggé a dolgok. Mondjuk USAban megőrülnék, mert ami ott van, az katasztrófa. :D

    A jó az egészben a nagy akció a sok finom csokira meg bonbonra... Tegnap bűnöztem és vettem magamnak (meg pár embernek) Kinder Buenot. (Nem szokásom - mármint magamnak is venni. :D)

    [[OFF: Sikerült Valentin napra időzítenünk - összehoznunk végre - a csajokkal a névnapozást. Hívom este a pizzériát, h asztal kéne, mondom melyik, mire a csaj - kedvesen - közli, hogy de hiszen aznap Valentin nap lesz. Foglal asztalt, de a romantikázóké az elsőbbség választás terén. Hát... Örülök a keddnek, de ha körülöttem ott fognak édelegni, akkor tömegmészárlás lesz. :D]]

    VálaszTörlés
  3. tömegmészárlás! :D :D :D ez jó. :) De mi az, hogy a romantikázóké az elsőbbség? Ez meg milyen hülyeség? Ahh...

    Várom a leveled! :)

    VálaszTörlés