2017. január 18., szerda



AniTiger - Szerdai fa imádat Book Tag


Jungle Book by David Fleck
Élek, élek, létezem!
Csidi, csuda, csodaszép szerdát mindenkinek, akinek nem robbant le reggel a járdája, akadt el útközben az iskolatáskája, zavarta össze keresztkérdésekkel a metró vagy nem hagyta otthon a józan eszét!
Kicsit zsúfoltak a napjaim – ráadásul vacakol a gépem :D -, ami lassítja a könyvértékeléseim feltöltését, de oda se neki! Vannak még book tagek a világon, amiket munka közbeni pihenőidőben is be lehet gépelni. Például ilyen ez a tag is, amit egy KockaCica nevű moly talált ki pár hónapja és már azóta tervezem kitölteni.

A taget innen loptam: KockaCica blogja!
Olvassátok el az ő kitöltését is. ;)
❖❖❖❖❖
1. „Ha én fa lennék, semmi okom nem lenne rá, hogy szeressem az embereket.” - Maggie Stiefvater: The Raven Boys – A hollófiúk
avagy egy könyv utálatos szereplőkkel

Én legalábbis eléggé utáltam őket egytől-egyig, de főleg az IQ-harcos főszereplőt, aki csakúgy „Bojkottált minden ludat (…)”. Hát kell ennél több? A gonosz neve pedig Szürke Farok… Nem is tudom, hogy lehetne alulmúlni ezeket a szereplőket.

 2. „Annyi növény van itt, erre pont egy olyanba ütközünk, ami visszaüt.” - J.K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
avagy egy igazán ütős könyv

Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Értitek?
ÜTŐS, mert az az állat Travis (folyton) verekedik benne! ;) Persze ezt leszámítva is elég ütős történetről van szó, nagyon könnyű belezúgni a Maddox klánba… Nekem legalábbis sikerült, a finnyásabbak pedig kerüljék el messzire a szériát! :)

 3. „Tudtad, hogy minden elkapott levél egy boldog napot jelent?” - Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás
avagy egy boldogságosan boldogságos könyv, minden dráma nélkül

Dráma nélküli könyv? Olyan is van?! Na, akkor vegyünk valamit, amitől TOTÁL boldogságosan boldognak érzem magam, de van benne egy csipetnyi dráma:


4. „A fák élnek, a műanyag nem.” -  Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
avagy egy élő, lélegző sztori, ami nem hagy nyugodni

Szerencsére annyira nem élő és lélegző, hiszen nincsenek földönkívüli megszállóink, akik akármikor úgy dönthetnek, hogy a Földnek kampec!, mert parasztok vagyunk, DE! De nem hagy nyugodni, hogy mi lesz a sztori vége.

5. „A fák között elvész a perspektíva. Meg az irány. Talán maga az élet is ilyen.” - Charles Martin: Hegyek között
avagy egy könyv, amiben elvesztél

Kylie Scott: Lead – Szóló
Olvasom és egyszer csak: bumm, hajnali kettő! Aludni kéne… Másnap éjszaka be is fejeztem, pedig 1) Jimmy történetéről azt hittem, hogy nem érdekel; ...és 2) 440 oldalas!

+1: „Úgy rémlett, mintha az összes fák suttogva beszélnének, híreket és mindenféle fondorlatokat közölnének egymással valami ismeretlen nyelven; az ágak meg ide-oda hajladoztak és markolásztak, pedig nem is fújt a szél.” - J. R. R. Tolkein: A Gyűrű Szövetsége
avagy egy párbeszédekben gazdag könyv
  
Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem
Csak beszélnek és beszélnek és beszélnek benne. Igazából nem zavart, de annyira kevés benne a nem párbeszédes szövegrész, mintha egy (modern nyelvezetű) dráma lenne.

A tag szabadon vihető, mint általában!
❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Szép hetet mindenkinek!
❖❖❖❖❖


1 megjegyzés: