2016. augusztus 16., kedd



AniTiger - Balaton Book Tag


Ha nyár, akkor Balaton? Nálunk nem így van… :’)

Az én családomban jó pár éve már a kisebb fürdők hódítanak, ahol a család idősebb tagjai a kellemes melegben ücsöröghetnek és nem a Balaton vagy a Velencei-tó partján unatkozva-olvasva töltik a nyarat. Persze felnőttem én is, megváltoztak az igényeim és - a Hévízi-tavat leszámítva - nem szeretem a nyílt vizeket… A gyermekkorom összes nyarát Balatonlellén és Balatonbogláron töltöttem a családdal, de pár éve elutaztam és hatalmasat csalódtam: gyermekkorom színterét lerombolta az idő. A szép emlékeken kívül semmi nem maradt, de nagyon jól esik visszaemlékezni azokra a nyarakra!

A Könyvfikusz bloggere, Babó Buca gondolt egyet és kitalált egy új nyárhoz köthető book taget: a Balaton Book Taget! Babó Buca kitöltését < itt olvashatjátok el >, egyébként ebben az eredeti tag posztban meghívott engemet is a tag kitöltésére.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN! =^.^=
❖❖❖❖❖

1. A menü: lángos és sült hekk - egy könyv minden napos használatra


Vannak könyvek, amiket csak úgy lekapok a polcról, ha éppen megakad rajtuk a szemem és belelapozgatok, beleolvasok… Ilyen a Galaxis Útikalauz stopposoknak, Az ember tragédiája és a fent említett Shakespeare mű is. Imádom őket.

2. Hattyú - egy csipkelődő karakter


A főszereplő Lídia. Nem gonosz, de eléggé csipkelődő a stílusa, mert mindent szóvá tesz, visszaszól vagy megrajzolja a beszólását a naplója illusztrálásaként.

3. Békakoncert - egy igen felkapott könyv


Eléggé felkapott, főleg, hogy nemrég jött ki a regény filmverziója. Eléggé megosztó regény, én például odáig vagyok érte, de egyesek már kezdik unni a világmentő kamaszokat, akik különféle disztópikus világokban bolyonganak. ;)

4. Tihanyi ekhó - egy könyv, mely nagy visszhangot keltett benned


Még mindig… még mindig… még mindig…
Nagyon… nagyon, nagyon… és nagyon…
…ezredszerre is ez a könyv az, ami igazán megérintett…

5. Balaton Sound - egy könyv, melynek középpontjában a zene áll


I-m-á-d-o-m, mert annyira zenei (és persze, mert rengeteget utaznak benne meg Andrew miatt). Persze a best zene a regényben: Danny Jones - Raisins in My Toast

6. Vitorlás kikötő - egy kedvelt műfaj, melyet sosem tudsz megunni

URBAN FANTASY

7. Iszap és hínár - egy könyv igazán sikamlós/romantikus jelenetekkel


Nora Sutherlin, amikor találkozik Griffin Fiske-el… Anyám, borogass! Ez a regény durva, nagyon sikamlós.

8. Kis-Balaton - egy híres író kevésbé népszerű könyve


Sajnálom, de nem vagyok jó ebben a játékba… Egyedül az egyik Nora Roberts regényt (trilógiát) érzem alulértékeltnek és kevésbé ismertnek, mint a többit (Nora Roberts: Bűbájosok - Donovan örökség), de szerintem mégis elég ismert. Egyszerűen rossz embereknek szoktam elkezdeni magyarázni róla. :D

9. Repülőgéproncs - egy régen olvasott könyv, melyet ideje lenne felfrissíteni


Ezer meg egy éve olvastam és csak arra emlékszem, hogy nagyon tetszett. Mondjuk, hozzátenném, hogy szeretem Douglas Adams marhaságait, de azóta se sikerült megszereznem a sorozat folytatását…

Kiket szeretnék meghívni?

@Virág_Blogger, Never Let Me Go blog
@ K_A_Hikari -t és @Ashley_Redwood -ot, az Írásaim Tárháza blog két íróját

A tag szabadon vihető, mint általában!

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Szép vasárnapot mindenkinek!
❖❖❖❖❖

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése