2016. augusztus 21., vasárnap



AniTiger & a 12 napos blogger kihívás | 3. nap


(Ezt a rovatot a „kihívás 12 nap” címke alatt lehet megtalálni.)

Találtam egy 12 napos blogger kihívást BacchanteBlues blogján, aminek van egy molyos kihívás verziója is. (ITT) A 12 napos blogger kihívás lényege annyi, hogy 12 napig minden nap posztolni kell egy rövid, de annál tartalmasabb bejegyzést a blogra különféle feltételek / feladatok alapján. Nem ígérem, hogy 12 egymást követő nap fognak felkerülni a bejegyzések, mert „néha” szeretnék másról is írni – teszem azt könyvekről? 
(Ez egy könyves blog, ugye… Sajnálom, ha ezt most tudtad meg, de ez van.)

❖❖❖❖❖
Kezdjük ott, hogy kedvenc PIÁM nincs, aztán folytassuk ott, hogy anyukám ISTENIEN főz, így majd’ mindegyik főztje lehetséges pályázó lenne a 3 kedvencre, ezért SEMMI házilag megfőzhetőt nem mondok kedvencnek. 
Rendben? 
             (Kérlek, ne vegyél komolyan!)
                                                 Akkor indul a 3. nap:

3. NAP | – 3 aktuális kaja és pia, amiért rajongasz (+ recept)

[1] 50 cm-es BARBEQUE alapú pizza
Kétféle receptem is van hozzá, bár mindkettő feltételezi, hogy Dunaújvárosban laksz / vagy. Mondom a „recepteket”:
1/a) Fogod a telefonomat és a 2-es gyorshívóval felhívod a BETYÁR’S KONYHÁT, megmondod nekik, hogy hozzanak házhoz egy 50 CM-es DÉLIBÁB pizzát, aztán várj 3/4-1 órát a megérkezéséig. Oszd meg a többiekkel. (FONTOS: Ha nincs körülötted senki, akkor majd lesz, miután rájönnek, hogy pizzát rendeltél!)

1/b) Megbeszéled két molybarátnőddel, hogy egyetek az Alibi-ben, foglald le a kedvenc asztalunkat (lehetőleg ne előlünk…), aztán leülés után húsz percig vitatkozzatok azon, hogy milyen 50 cm-es nagy pizzát harmadoljatok el… a 20 perc letelte után kérjétek a BBQ alaposat (ahogy mi tesszük mindig) és kérjetek hozzá egy adag fűszeres sült krumplit is. Osszátok el.

[2] WRAP (lehetőleg csirkés)
Keresd fel a Csibész Csibefalodát vagy személyesen az InterSparban vagy telefonon és rendelj onnan egy WRAP-ot nekem, magadnak meg mindenféle egyéb cuccot a családomnak… Sajnos ez sem egyszemélyes mutatvány. ;)


[3] Koleszterinbomba sült szendvics

Ez az egyik saját találmányom, amit az ApróSéf.hu Tojásos melegszendvics recept videója után variáltam át a saját szám ízére. Ajánlom a videót megnézésére: ITT a YouTube-on, de olvasható az oldalukra – ide! - kattintva is.


Én így csinálom:
1. Süss 2 tükörtojást. Amikor már nem folyik, akkor fordítsd meg, dobj rá néhány lapkasajtot vagy reszelj rá trappistát.
2. Ha ráolvadt, akkor vedd ki a tojást hűlni és dobj bele valami felvágottat vagy szalonnát a tepsibe, amiből kivetted a tojást. Várj, amíg megsül, aztán tedd félre – lehetőleg a tojásokon lévő sajtra, mert ezzel időt spórolsz meg.
3. Vágd félbe 1 zsemlét, a belső részét kend meg margarinnal / sózott vajjal, majd dobj be a tepsibe a margarinos / vajas felével lefele. Várj, amíg meg nem pirul, aztán fordítsd meg és süsd ropogósra.
4. Szedd rá a két fél zsömlére a kb. két normális részre osztott tojás + sajt + sült szalonna / felvágott kombót, aztán ehetsz is. Jó étvágyat!
5. Ajánlom mellé a paradicsomot!
Extra: Légy felkészülve arra, hogy ha más is van a lakásban és meglátja, mit művelsz, akkor ő is kérni fog… Saját tapasztalat.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

❖❖❖❖❖

1 megjegyzés: