2016. június 10., péntek



Rebecca Chance: Luxus és csók


 Köszönet a recenziós példányért az Athenaeum kiadónak!
(FB / Weboldal / Moly)


Habár magának sem igen vallotta be, a Jared szervezte „randik” Tonyval és még néhány férfival – akikkel Amber akkor találkozott, amikor azoknak éppen a városban akadt dolguk – tökéletesen megfeleltek neki. Egy drága játék baba volt számukra, amelyet kivehetnek selyempapírral bélelt dobozából, és tiszteletteljesen eljátszadozhatnak vele.

Fülszöveg:
Amber, a gyógyszerfüggő szupermodell lassan kiöregszik a friss szépségek közül, de tényleg csak a szexipar az egyetlen út a számára?
Skye egy éjszakai klub egzotikus táncosnője, aki bármilyen feladatot elvállal, csak hogy célt adjon kokainnal felpörgetett életének.
Joe, a harmincas filmsztár jófiús hírnevét és újabb milliókat ígérő házasságát csak a szexfüggősége veszélyezteti.
Petal, a világhírű rockzenész elkényeztetett lánya meg van győződve arról, hogy szupersztár lesz belőle, s bárkin átgázol céljai elérése érdekében.
Vajon a 30 napos luxus elvonókúra alatt meg tudnak szabadulni függőségüktől, s képesek a saját kezükbe venni sorsuk irányítását?

Könyv információk:

Eredeti mű címe: Bad Girls
Eredeti kiadás éve: 2010

Athenaeum, Budapest, 2016
558 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789632931548 ·
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea

Megvásárolható ITT:
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el? Recenziós példány, aminek érdekes a címe és a fülszövege. LUXUS REHAB? Mutasd, mit tudsz!

Szerintem

Kíváncsi voltam a regényre, de eléggé megijedtem, amikor az első 100-150 oldalon túl már mindenkit elítéltem, untam és nem igazán érdekelt a történetük. Alig vánszorogtam át az egyes főszereplők (drogosok, alkeszok, szexmániások) történetein, de aztán elértem a Cascabel rehabilitációs klinika részéig és onnantól egészen izgalmassá vált! Megy a kavarás, bonyolódnak a szálak és mindenki megváltozik.

Ez a könyv tele van árulással, titkokkal, hazugságokkal és (persze) csábítással! Érdekes volt, hogy mennyifélék a főbb szereplők, mennyire eltérhetnek egymástól a különféle „híres emberek”, döbbenetes volt. 
A történetet több szereplő (3+1 fő) által ismerjük meg. Főleg 3 nő szálát követjük végig, akik: Skye, Petal és Amber, de melléjük néha becsatlakozik egy férfi nézőpontja is – Joe-é. Először csak a saját életüket, múltjukat, majd a jelenüket ismerjük meg, aztán a Rehab klinikán összefutnak egymással és már a nézőpontokat egymás között váltogatva fut tovább a sztori.

Morgás a margón

Voltak dolgok, amik rettenetesen idegesítettek… Joe folyamatos „szivizése”, amivel minden nőt megilletett. Tőle eléggé habzott a szám, nem vagyok oda a nagyarcú, „enyém a világ”-típusú mozisztárokért! A sztoriban felbukkanó Kaguárvadászat tévéműsor címe irritált, mert – bár a kaguár is létezik a magyarban, kevésbé ismert, mint a puma… - miért nem lehetett Puma Vadászat? (Tudjuk kik a pumák, ugye? Azok 35 évnél idősebb nők, akik függetlenek, van egzisztenciájuk és a maguknál minimum 8 évvel fiatalabb pasikra buknak.)
A cím igazából tetszik, de a történet ismeretében lehet, hogy megtartottam volna a Bad Girls – Rossz kislányok eredetit, vagy beleírtam volna a címbe, hogy Rehab… úgymint ’Luxus Rehab’ vagy ’Luxus, csók és rehab’.

Összességében

Nem, nem az én világom, de az írónő nagyon jól kanyarítja a sztorit és kifejezetten érdekesek a karakterei is. Például nem fél összeugrasztani két BFF-gyanús embert, ha úgy hozza a sztori – senki nem úszta meg sértetlenül. Durva volt! A drogos-piás-rehabos rész tetszett, mert igen, mindenkinek megvolt a maga élete és a maga keresztje, de sokféleképpen álltak a dolgaikhoz. Egy-két nagyobb csavarnál elnehezült a szívem, de mindenképpen érdekes olvasmány volt. (~ OFF: Kíváncsi lettem az írónő első Rebecca Chance-ként írt regényére is, aminek a címe: Dívák (Divas).)

Kedvenc: AMBER! Nem hittem volna, hogy kedvelni fogom, mert elég meredek élete volt a nyugtatófüggő szupermodellnek, de a könyv vége felé már imádtam! (Meg valljuk be: iszonyat jó sztorit, karaktertörténetet kapott.)

Furcsa karakter: Petal! Nem tudtam eldönteni, hogy utálom vagy sajnálom és még a könyv elolvasása után se tudok mit kezdeni vele. Rémesen ellenszenves volt a rinyálása, de közben teljesen megértettem… egy nagy gyerek, aki figyelemre vágyik. Szomorú.

Értékelés: 4

Ajánlom, ha… szereted az erotikus chick lit regényeket; bírod, ha egy könyv nem sorozat; kedveled a rehabbal / függőségről való leszokással kapcsolatos történeteket; szeretsz olyan könyveket olvasni, amiben sztárok vagy hírességek a főszereplők; kedveled a sokszereplős történetvezetést, ugyanis ebben folyamatosan változik a nézőpont.

Nem ajánlom, ha… nem bírod a váltott nézőpontú regényeket, az erotikus vagy rehabos sztorikat!

A főbb szereplők és dream casting (enyhe spoiler)
Amber Peters (modell / szupermodell)

Mandulavágású zöld szemű, homokszőke (később vörösesszőkének leírt) hajú nő. 26 vagy 27 éves. Félig angol – félig szlovák. Finoman szólva „vitaminokat” szed, vagyis nyugtatókat és hasonló ópiátokat. (Én úgy képzeltem el, mint Gigi Hadid modellt.)


Skye Simmons (sztriptíz/ egzotikus táncos)

Az Éjféli Bár aranyporos tündérkéje, aki nem egy konfliktuskerülő alkat. Ha féltékeny rád, akkor megszívtad, mert képes meggondolatlanul cselekedni / megszólalni. Szőke, kék szemű, nagymellű és agyafúrt… a Cascabel rehabilitációs klinikára szex- és kokainfüggőséggel kerül be. (Szerintem jó casting: Lana Del Rey szexin, szőkén )


Joe Jeffreys (híres mozisztár)

Hatalmas darab (190+ cm) hollywoodi színész. Szőke, kék szemű és jobban szereti a két dán dogját, mint a menyasszonyát - ugyanis ez egy mindkettejüknek jó alibi kapcsolat: Joe-t nem érdekli a házasság, a barátnője pedig leszbikus és az ügynökükkel jár, de a közös filmjük sikere érdekében kell a hírverés körülöttük.

A Cascabel rehabilitációs klinikára szex függőséggel kerül be, ugyanis a gyengéi a nagymellő, szőke sztripperek, akikkel folyamatosan megalázza/ megcsalja a menyasszonyát. (Casting: Eric Christian Olsen)

Petal (Serenity Dream) Gold (rock legenda lánya)

Kinézetét folyamatosan váltogató húszas évei elején járó leány, aki „elöl deszka, hátul léc” alkatú. (Vöröses bubi frizurából csibe sárga bubija lesz útközben.)

Azonkívül, hogy folyamatosan VIP partykat tol a hajászával, a sminkesével és a legjobb barátnőjével, semmit nem tett le az asztalra. Egy legenda lánya, emiatt mindenhová bejárása van, de elhanyagolták, ezért ő is elhanyagolja magát… (Szerintem egy h_lye, hisztis pi_a, akit jól szájba kéne vágni.) (Casting: random sárga hajú rocker/grunge csaj)

Kedvcsináló idézetek:
Túl sok hírességet látott részegen és durván viselkedni ahhoz, hogy bárkit is tiszteljen. Tízévesen tágra nyílt szemmel végignézni a szobád ablakából, ahogy a tökéletes házasságáról és szuperegészséges, makrobiotikus étrendjéről híres, gyönyörű énekesnő lerészegedik a tequilától, levetkőzik, meztelenül beleugrik a medencébe, lesmárolja valamelyik lányzenekar egyik tagját, aztán lehányja saját magát… na, ezek után nehéz bárkinek is elhinni, amit mond. 
Összehasonlítva azzal, ahogyan a modellszakmában bántak vele, Tony iránta tanúsított viselkedése herceggé tette őt a többiek között. Emellett soha nem várt el olyasmit, amiről a lánynak elképzelése se volt, hogyan adjon meg neki. Tonyval és a többiekkel minden tiszta ügy volt. Tudta, hol vannak a kalitka rúdjai, és ez tetszett neki. 
Világklasszis csók volt. A férfi pontosan tudta, mit csinál; mire a lány felemelte a kezét, hogy ellökje, már a varázsa alá került és a keze lehullott ahogy a férfi alaposan, hosszan csókolta. Végül Joe vetett véget a csóknak: önelégült arckifejezéssel dőlt hátra és így szólt:
– Nos, abszolút megvan köztünk a kémia…
– Neked még egy döglött kecskével is meglenne a kémia – jegyezte meg a lány kábán, mire a férfi még elégedettebben mosolygott. Amber egy pillanatig nem is mozdult, míg magához nem tért, majd előrehajolt és keményen arcul ütötte Joe-t.

★ ☆ ★ ☆★
A képek a Pinterest táblámról származnak: Luxus és Csók
Egyéb BAD GIRLS kiadások a GoodReadsen.
★ ☆ ★ ☆★

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése