2016. június 21., kedd



Leiner Laura: Nélküled (Bexi 4.)



– Hé! – lépett oda hozzánk hirtelen Puding. – Engedjetek már be – ütötte az ajtót. Belülről.
– Szóljak neki, hogy már bent van a házban? – meredtem Körtére elkerekedett szemmel, amikor felfogtam, hogy az Aszád-tag azt várja, hogy valaki kinyissa neki az ajtót, és bemehessen. Vagyis ki. Vagy nem tudom.
– Hagyd, majdnem fél órája elvan ezzel – rázta a fejét Körte.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?


Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2016
L&L, 2016
448 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9786158031233
Sorozat:

1. Késtél
2. Hullócsillag
3. Illúzió
4. Nélküled
5. Valahol
6. Egyszer 

(befejezett)
                                        (Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el? 

        ...Érdekel Körte és Aszádék története… *.*

Madzag
Szerintem…

Ha nem lennének Bexi és Márk életében családtagok és barátok, akik iszonyat izgalmas háttérsztorikat és történeteket kapnak, akkor nem tudom, hogy miről szólt volna ez a rész. De komolyan! Nem tudok visszaemlékezni rá, hogy azon kívül, hogy kaptam egy kamu (szerelmi) háromszöget (ismét?), mi volt ez a rész? Aszádék, Körte, Bexi anyukája és Márk anyukájának részei nélkül csak fejelgettem volna a falat, hogy befulladt a sorozat a negyedik résznél… Velük jó volt, de nélkülük csak Márk morcikázása meg Bexi rinyálása lett volna pár száz oldalban… Szép a szerelem, de ez a huzavona már sok.


enyhe OFF: Amikor Laura kritikus


Bírtam, hogy LL kőkeményen odamondta, hogy ezek a sztárcsinálók igazából nem érnek semmit, főleg nem Mo-n. Itt csak ideig-óráig lehet fenntartani a felszínen a műsorok által megdesignolt, megcsinált celebeket – hiába tehetségesek -, aztán amint kizsigerelték őket, mennek is a süllyesztőbe… Ritkán kritikus, de akkor szépen beleszövi a véleményét a sztoriba, mint most is. Nekem ez jól esett, mert én sem vagyok oda értük, hiába vallom a „(kenyeret és) cirkuszt a népnek” elvet és néha megnézek 1-1 hasonló adást, de… Hosszútávon csak a produktum szakemberei járnak jól (operatőr, vágó, műsorvezető, világosító, zsűri, stb…), a celebecskékből meg van annyi, mint égen a csillagból.

Visszatérve a Nélküledhez!


Hiszti-hiszti-hiszti


Úgy érzem, hogy ehhez már öregecske vagyok… az előző 1-2 részt sokkal szórakoztatóbbnak éreztem, mint ezt. Ez olyan volt, mintha húzták volna az időt, hogy történjen már valami Márk fronton… Ráadásul voltak benne olyan akármik, amik totál kiesnek már nekem – mi a frász az a SNAPCHAT? Hallottam már róla, de az applikáció ismerete nélkül csak néztem hülyén mind ahányszor felbukkant. (Természetesen tudom, hogy nem vagyok célközönség, de nem érdekel!)


Összességében


Nem volt végzetesen rossz, bírom LL stílusát, illetve szerettem az Aszádék részeit és Körte meg Madzag történetét, akárcsak Bexi anyukájának a rapperes vérszívását. A legjobban az tetszett, amikor Geri vérét szívták az utazással. Haláli volt! Minden más – Bexi és Márk részéről – csak időhúzás, amit marhára unok már.

Kíváncsi vagyok a folytatásra, mert amúgy kedvelem a sorozat főbb mellékszereplőit és érdekel, hogy mi lesz velük, így valószínűleg a következő részt is el fogom olvasni. (Különösen a londoni sztorit várom!)

KEDVENC: Madzag és Körte! Elolvadtam! :)

Értékelés: 3,5


Zene a könyvben: David Gray - "This Year's Love"


Érdekesség – kommentár nélkül: 

Kijöttek az egységes borítók az L&L kiadó gondozásában.


Kedvcsináló idézetek:
– Oké – hagytam rá. – Amúgy – szabadítottam ki a zsinórt a kiskutya szájából, aki ezt játéknak vette, és a kezemet kezdte harapdálni. – …csak úgy érdekel, hogy mi alapján választottál yorkit. Mármint tudod, egy nagyobb kutya, valami harciasabb kinézettel talán jobban passzolna hozzád – fogalmaztam meg óvatosan, hogy nem biztos, hogy az agyontetovált, fonott szakállú Körte mellé egy ilyen kiskutyát képzelne az ember.


– Nem válaszol – mondtam Körtének.
– Sajnálom, gyerek – felelte.
– Mennyire? – kérdeztem, erősen gyanítva, hogy azért annyira nem.
– Egy tízes skálán?
– Aha.
– Egy – vallotta be.
– Legalább megpróbáltad – veregettem meg a karját.


– Már látom is a plakátot – meredt maga elé teljesen elkalandozva. – Nagy Márk – Nélküled. Óriásmolinón – vázolta a terveket.
– Mi miért nem kapunk molinót? – háborodott fel Puding.
– Azért fiam, mert te a kakaós csigákról énekelsz három éveseknek – vágta rá azonnal a kiadó tulajdonosa.
– Mákos guba – javította ki Pepe.
– Felőlem akár tejszínhabos meggyes rétes is lehet – dünnyögte Balogh.


A képek a „Könyvek - Leiner Laura” Pinterest származnak. Nem sajátok! :)
Érdemes WeHeartIt-en is kutakodni, rengeteg BEXI kép van fent.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése