2015. április 8., szerda



Tiffany Reisz: Az angyal (Eredendő bűnösök 2.)



„Az egyik helyi vén banya a szodómia bűnéről fecsegett. Nora hátba veregette a nőt és így szólt:
– Ha bűn, akkor azért bűn, mert rosszul csinálják. Keményen feszítse össze, aztán ernyessze el. Úgy kényelmesebb.”

Fülszöveg:
Egyetlen menekülőszó sem védheti meg a szívet.

A hírhedt erotikus regények szerzője, a profi domina, Nora Sutherlin valami olyasmit tesz, ami egyáltalán nem vall rá: bujkál, mégpedig luxuskörülmények között. Házigazdája, a vagyonos és gátlástalan Griffin Fiske boldog, hogy vendégül láthatja Norát vidéki birtokán, különösen pedig annak örül, hogy megismerheti Nora társát, a fiatal, tapasztalatlan és angyali szépségű Michaelt.
Nora pártfogoltja titokzatos, de nem annyira, mint Søren, a nő egykori és mindenkori szeretője. Vajon lelepleződik ez az izgalmas, lelki és testi sebekkel tarkított viszony? Ki az a nő, aki folyton Søren körül legyeskedik? És miért nyomoz a pap után? Milyen titkokat leplez Michael? Vajon fiatalsága elég csábító lesz-e ahhoz, hogy Nora ne térjen vissza régi szeretőjéhez? Legyőzi-e a fájdalmat a szerelem?

Eredeti mű: Tiffany Reisz: The Angel
Eredeti megjelenés éve: 2012
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633433867 · Fordította: Márton Andrea

Szerintem:
Érdekesség: 2013-ban egyszer beleszerettem ebbe a borítóba és ebbe a címbe. Aztán az első oldal elolvasása után fintorogva félretettem Reiszt. Az eleje most sem tetszett jobban, de kár lett volna kihagynom, már látom. Ha az elején Nora és Søren közös jeleneteit nem nézem, akkor ez egy fantasztikus és humoros történet volt! Némi izgalmat okozott a nyomozási mellékszál, de számomra Michael története vitte a prímet. Imádom ezt a srácot!

Tulajdonképpen olvasás közben végig drukkoltam, hogy úgy legyen befejezve, ahogy szeretném. Mázlim volt, még azt is eltaláltam, hogy mit rejt az a titokzatos boríték! Persze nem kiszámítható, félreértés ne essék, mert többet kaptam a komornyik beszólásaival, a családi kötelékekkel, a párkapcsolati eszmefuttatásokkal és Kingsley felbukkanásával, mint amit a történettől vártam.

Élvezetes, vicces, értelmes, érzelmes és - a műfaja ellenére – kedves történet.

Kedvenc szereplők:
Alfred, a komornyik (szövege). Michael. Griffin. (Ki gondolta volna mi?)

Értékelés: 5

Bővebben:
Eredendő bűnösök – Red Years utolsó kötet

Igazából azért folytatom most a sorozatot, mert az Athenaeum kiadó a Könyvhétre kiadja a sorozat utolsó részét. Az úrnő megjelenésének várható időpontja: 2015. április 20. – a kiadó abszolút odatette magát, mert a fordítót és a designt is megtartja a folytatáshoz. Azért kíváncsi vagyok, hogy az Eredendő bűnösök Fehér éveit is tervezik-e kiadni, ugyanis amíg ez a magyarul is megjelent 4 könyv a Vörös évekről szólnak, amelyben Nora már szerepváltó sub/dom és írónő, addig a Fehér években az idáig vezető történések vannak. Søren felbukkanása, Eleanor betörése, Kingsley clubnyitása és a „tréningjeik”.

Azért én továbbra sem szerettem bele Sørenbe… Persze kicsit dögösebb a szitu, ha a szexi, svéd vámpírt (Alexander Skarsgård) fantáziálom magam elé olvasás közben és ilyen sorokba ütközöm:


„– Soha ne félj attól, hogy elmondj valamit nekem – mondta Søren olyan papi hangon, amely a szív legsötétebb sarkaiból is rettegő árnyakként csalogatta elő a gyónást.”


…amelyekre megdobban a szívem, mert képes vagyok beleszeretni egy pasi hangjába. Ezt a részt egyszerűen hallani akarom… *sóhaj*

Ebben a történetben más szereplőket szerettem meg: Griffin és Michael a két kedvencem a sztoriban! A pap mellékszála érdekes, sőt tetszik, ahogyan a riporterrel lavíroz. Talán azért jött be, mert nem volt Nora mellett… az elején a kettősüket nem bírtam. A vagdosásos jelenet életem egyik könyvekkel kapcsolatos mélypontja volt; egyébként A szirén-beli verések némelyike is a mélypontjaim között van…

A történet röviden:

Nora elutazik Griffinhez, ahol a nyár hátralévő részében Michaelt képzi alárendeltté. A történet nem csupán BDSM elemeket tartalmaz, hanem LMBTQ (M/M) részeket-szerelmet is.

Søren otthon marad és folytatja a munkáját, miközben elkezdenek utána nyomozni, de teljesen más vonalon, mint amire gondolnánk az első rész után. Az újságíró, aki a nyakába szakad nagyon elhivatott, szóval minden szennyest előtúr, miáltal megismerhettem Søren múltját. (Nem, kőszívű vagyok, nem hatott meg a hányattatott sorsa sem… De ettől még szívás.)

Persze a történetbe miért is ne keveredne bele a család és Wesley. Több olyan „nagy találkozásra” is sort került, amit vártam már! Igazából roppant szórakoztatóak is voltak.


Idézetek:
– Diogenész egy lámpással járta a világot fényes nappal, és keresett egy becsületes embert. Én is Diogenész vagyok, lámpásommal próbálok egy kis fényt vetni oda, ahová lehet.
– Diogenész emellett hordóban aludt, és nyilvánosan maszturbált. Milyen mélyre hatol a metaforája? – kérdezte a pap felhúzott szemöldökkel.

Angyal / Michael - szerintem
– Ha már a kefélésnél tartunk – kezdte Nora, ahogy felült, és rájuk nézett.
– Remek így kezdeni egy beszélgetést – mondta Griffin.
– Søren felhívott – folytatta Nora.
– Borzalmas így kezdeni egy beszélgetést.

Griffin válaszolt volna, de Jamison jelent meg az ajtóban egy kis hűtőszekrénnyel.
– Köszönöm, Alfred – mondta Griffin, és elvette tőle. – Van ezer dollár a sütisdobozban. Menjen, és vegyen magának valami szépet.
– Vásárolok egy lőfegyvert, és lelövöm magát vele – mondta Griffin komornyikja, és elegánsan meghajolt. – Griffin mester.

– … Minden egytől ötig terjedő skálán van, az egy azt jelenti, hogy kábé annyira izgat fel, mintha a nagyanyáddal smárolnál, az őt pedig azt, hogy már a gondolatától is telespricceled a gatyádat. Mindegy, hogy csináltad-e már vagy sem – a lényeg, hogy akarod-e. Az első kategória – A szex.
– Öt – válaszolta Michael.
Griffin rávigyorgott.
– Ez csak a kategória volt. De értékelem a lelkesedésedet, Mick.

❖❖❖❖❖
A képek a Könyv - Tiffany Reisz - Eredendő bűnösök nevű Pinterest táblámról származnak.
További borítókat pedig a GoodReads-en találsz.

❖❖❖❖❖

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése