2016. október 1., szombat



Vavyan Fable: Szamurájszív (Vis Major 7.) (Halkirálynő 11.)



Ha valaki netán megfilmesítené a történetemet, és ragaszkodna a valósághűséghez, nem kellene szép színésznőt castingolnia az eljátszásomhoz, hisz annak úgysem látszana az arca a mindig újrakeletkező tipliktől, monokliktól.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​​történet egyik szálán nyár tombol. Fertő Cityben Vis Major és Kyra, az összeszokott zsarupáros sorozatgyilkost üldöz a vegyes hírnevű nyomozó, Don’Gelo egységével. Magánéletük épp rendben volna, ám egy este Vis Major nevelt fia összeverve vánszorog haza. Betoppan Kyra anyja, és bár nem tartóztatják, gyökeret ereszt a házban. Ráadásul a párosnak estéről estére viszolyogtató bűnesetekkel akad dolga. Don’Gelóval is addig folytatódik együttműködésük, mígnem az életük horrorrá csúnyul.
A korábbi szálon tél van, nagy hó, karácsony. Kyráék együtt töltik az ünnep napjait Denisával és Belloqkal a befagyott tónál, terveik szerint a gyerekekkel korcsolyázva, szánozgatva. Csakhogy Borulat City külterületén megkergül egy elkötött paripa, és egy megzavart orvvadász lenyilazza lovasát. Egy pszichopata Halálos Misszióra készül a hóviharban, rendőrök lekaszabolásával kezdve küldetését.
A négy zsaru belecsöppen a hajszába, és a pokol még több bugyrot tartogat számukra.
A Halkirálynő és a Vis Major sorozat hősei közösen mélymerülnek a téli eseményekben. A történetmesélő Kyra ezúttal a megszállott pszichopaták naplóit is felhasználja az események felidézéséhez.
Vigyázat! Csak erős szívűeknek!

Könyv információk:

Eredeti megjelenés éve: 2015

Fabyen,2015
380 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789639300644
Fable a blogon:

4. Olvass el egy könyvet, aminek magyar a szerzője! 
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el? Mert régóta esedékes már, ráadásul imádom VF műveit.

Szerintem…
 ...marha jó volt, csak alkalomadtán iszonyatosan meredekre fordultak a dolgok!

A Habospite elvette a kedvem azoktól a VF regényektől, amelyek igyekeznek mindkét zsarupárosom tagjainak a történetét tovább vinni. Valahogy nem jött be a Halkirálynős és a Vis Majoros népség vegyülése, holott külön-külön mindenkit imádok. Tartottam ettől a könyvtől, nehezen álltam neki, de kár volt! Nagyon csúszott, olvasmányos volt és ez a szemszög megoldás?!

A regényt végig Kyra nézőpontjából (E/1) követjük végig, kivéve a elejét, amikor is a nő őrangyalainak a tanakodását hallgatjuk. Nagyon tetszett ez a kezdés, aztán jólesett az egy szemszögű mesélés. A történet két szálon fut, kapunk a jelenben betoppan Kyra anyja, aki pikk-pakk tönkre vágja azt a nehezen kivívott családi békét is, míg van egy múltbéli szál, ahol Vis Majorék a Halkirálynős csapat Donaldjának a nyaralójában pihenget, majd nyomozgat.
A jelenbéli és a múltbéli fő szálak is rémesen durvák az én ízlésemhez, de akkor még jött melléjük több mellékszál, ahol felbukkannak zoofíliasok (NE nézz utána!), gyereksírokat feltúró kannibálok, öntörvényesen megbüntető idegbajosak, szodomiták… Jaj, néha fájt olvasni ezekről az emberekről, vagy emberbőrbe bújt szörnyekről.

Összességében

Maga a regény nagyon jó volt, talán csak az én lelki világomhoz voltak túl durvák a fő idegbajosok - főleg Alvó/Aktív Sejt -, de a házi gondokat nagyon bírtam. (Gondolok itt Kyra anyjára, akitől a betoppanásakor nagyon tartottam, majd mind viccesebb lett a Del Toro-val, a kellemesen udvarolgató szexrobottal való meghitt kapcsolata miatt.)

Ha ilyenek lesznek a közös Halkirálynő-Vis Major regények, hogy egy főszereplő meséli a történetet, akkor epedve várom a folytatást! Nem volt bajom a többszereplős meséléssel se, de ez sokkal letisztultabb, követhetőbb volt így. (Ha már néha belezavarodtam abba, hogy melyik idősíkban vagyunk és kit is üldözünk éppen…)

Értékelése: 4

Ajánlás:
Ha csalódtál a Habospitében, de a Tündérlovaglás picit visszaadta a hitedet, akkor neked való ez a rész is. Vavyan Fable-szüzeknek nem ajánlom, mert sokadik rész – ők kezdjék el szépen elölről a címben megjelölt sorozatokat! ;) Vagy a Sárkánykönnyet!

Kedvcsináló idézetek:
− Dolores vagyok – tudatta szablyamosollyal. − Maga engem semmiképp ne szólítson mamának, Tatami! Tudja, arra ki kell érdemesülni, de még nem volt rá példa! Hívjon Dollynak. Ez a becenevem, még kislány koromból. Tudniillik én is gyerekként kezdtem, fiatal is voltam, és persze gyönyörű és színokos!
− A teljes beceneve Dili Dolly – árnyaltam a képet.
Vis Major kiszabadította magát a kézszorításból. Felsőtestét enyhén megbiccentve, fanyar félmosollyal így szólt:
− Örülök, hogy megismerhettem, Mamami. Már sokat hallottam önről.
Korholás közben elénk rakosgatta a frigóból a narancslevet, sonkát, vajat, sajtokat. Elővette a frissen készített diós-gyümölcsös joghurtot. Nemrég sütött, langyos palacsintát varázsolt elő a szekrényből, lekvárt, mogyorókrémet tett mellé.
A hímnemű közönség íziben felpuhult. A pasasok képlete drasztikusan egyszerű: szexszel és kajával agylágyulásig manipulálhatók.
– Szerintem anyád itt maradhatna, ha némaságot fogadna – mondta a szamuráj. – Úgy értem, valameddig.
Fejlett temető- és hullaházfóbiám körülöttem sündörgött, és persze néhány szellem is ólálkodott a légtérben, nem a bájos-derűs fajtából. Keveselltem nyáriasan lenge öltözékemet, karomon, hátamon meredezett a szőr, gerincem árkában kínzó gleccsermozgást észleltem. Halálfejekkel tűzdelt, vegytiszta adrenalint izzadtam.

✰✰✰✰✰
A képek a „Könyv - Fable Vis Major sorozata” Pinterest táblámról.
✰✰✰✰✰ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése