2016. május 5., csütörtök



Jamie McGuire: Gyönyörű megváltás (Maddox testvérek 2.)



    - Liisnek még rá kell jönnie, hogy a matek nem old meg mindent – mosolyodott el Thomas. – A szerelem nem előrejelzések vagy viselkedési formák összessége. Becsap, mint a villám, és nincs felette hatalmunk.


Fülszöveg:
A kemény, tréfát nem tűrő Liis Lindy FBI-ügynök eldöntötte, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Thomas Maddox egy arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy temérdek életet megmentett, van egy ügy, amely túlszárnyalja képességeit. Öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel benne volt a keze egy alagsori gyújtogatásban, amely során számtalan főiskolás veszítette el az életét, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi öccse megmentése érdekében alkut ajánl: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. Liis makacs és kihívó, ám valahogyan sikerül meglágyítania Thomas kemény határait, és ráveszi, hogy a tökéletes ügynök elkísérje őt egy ünnepségre. Egy párként utaznak el Travis és Abby fogadalmának megújítására, és amikor véget ér a ceremónia, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e vonzalmukat. 


Könyv információk:

Eredeti mű: Beautiful Redemption
Eredeti megjelenés éve: 2015

Maxim, 2015
374 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789632616902 ·
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
A sorozat részei:

4. Gyönyörű lángolás
5. A Beautiful Funeral

(befejezett?)

 (Az értékeléshez olvass tovább!     ) 

Miért olvastam el?
Bent volt a könyvtárban, szóval csak úgy lekaptam a polcról. (Akármilyen kis dögök is és akármennyi gond van velük – én csak odáig vagyok ezekért a fránya Maddox-fiúkért… Érdekel a történetük.)

A történet röviden? Az FBI rettegett ügynöke első találkozása elég érdekesre sikerült az újonnan San Diego-ba vezényelt ügynöknővel, aztán másnap az irodában is találkoznak… és aztán bonyodalmak meg láv. Egyébként az egész kb. egy évvel az első rész után játszódik, mégsem zavart ez a nagy ugrás.

Nem hittem volna…, hogy a Gyönyörű Tévedés után ennyire fog tetszeni ez a rész. Abszolút elment a kedvem Thomas történetétől, már előre tartottam a belengetett FBI-l’amourtól, amivel általában kéz a kézben jár az „épüljünk be párként és tegyünk úgy, mintha…”-klisé...

Liis kedvenc Takato Yamamoto képe
Őszintén? Pozitívan csalódtam! A klisék ellenére is imádtam olvasni, mert imádtam Thomas és Liis párosát, nagyon jók voltak a kollégák és a szópárbajok végre nem alpáriak, hanem tényleg viccesek voltak. Jó volt, hogy nem fulladt bele egy romantikus, egymást kerülgetős kollégák-féle nyáltócsába az egész, hanem kaptunk egy egész érdekes FBI-os közeget. Én nagyon bírtam az FBI-os kollégákat – főleg a nagyszájú, élő hazugságdetektor Valt! -, akiknek megvolt a maguk stílusa és a maguk „mocskos kis titka” is.  Szóval akárcsak a többi Maddox-regényben, itt is nagyon állat mellékszereplőket kaptak a főszereplők. Egyedül Sawyer-t nem tudtam hova tenni még azután se, hogy megtudtam mi a „gond” vele.


– Igen? Kedvelsz?
– Dehogy, csak azért hívtalak randizni, mert szeretek pofára esni.


Thomas (Stephen Amell)
Szerintem Liis és Thomas nagyon jó páros!

Liis Lindy – OFF: még mindig rémesnek tartom az alliteráló neveket – talpraesett főszereplő, bár néha az idegeimre ment a maga kis „Szeret-nem szeret? Kit szeret?” hisztijeivel, amikkel nem tudtam mit kezdeni, de annyira megkedveltem mégis, hogy általa Thomas is visszatornázta magát a szívembe! Furcsa, de így van. (Mondanám, hogy csak azért sikerült neki, mert dögös, öltönyös és odáig vagyok az FBI ügynökökért, de ez nem igaz. Legalábbis nem teljesen.)

Thomas Maddox egy törődő, hibázni képes, érdekes és eléggé kitartó személy. Érdekes, hogy nagyjából ezek miatt a tulajdonságai miatt nem kedveltem az előző felbukkanásaikor… Mondjuk most is eléggé zavart a múlttal kapcsolatos huzavona a történetben.
Nálam az volt a MÉLYPONT, amikor hazamentek a Maddox-családhoz… káromkodások tömkelege, idegesítő tesók, ráadásul az egész sztori veszített a lendületéből… A páros fürdőszobai jelenete (meg úgy általában khm.. AZ) rettenet béna volt szerintem.

Összességében

Nem érdekel, hogy nem volt tökéletes vagy hogy akadtak benne – engemet eléggé – idegesítő hisztik, mert zabáltam ezt a párost! Bírom a karakán, szókimondó, nem alakoskodó, hanem szembe szállni képes nőket, ezért Liis már a legelején a szívembe tornázta magát. Thomas hozta az érett, megbízható, komoly férfit, aki ráadásul elhivatott és nem kalandot, hanem TÁRSAT keres.  Engem megvett kilóra, mindig is ilyennek szerettem volna őt. Most Thomas Maddox a kedvenc Maddox-fiúm! ♡♡♡ 
Pörgős, sokrétű regény volt. Kifejezetten szeretem azokat a sztorikat, amikben (munkamániás) munkatársak kerülgetik egymást, a kemény főnök és a visszabeszélő beosztott szerepek leosztású történetek a kedvenceim. 
Totál megérdemli az 5 csillagot a szembeszökő hibái ellenére is. Igen, kicsit klisé, kicsit furcsák benne az erotikus részek, de imádom ezt a párost – sokkal jobban, mint a többit. Izgalmas volt, lekötött és nehéz volt félretenni (nem is nagyon sikerült, éjszakába nyúlóan olvastam a végét).

Értékelés: 5
 

Kedvenc rész? Thomas és Liis találkozása! Legjobb… kezdés… valaha…!
Nem jött be: A Maddox-klán részek; az erotikus részek és a szeret-nem szeret hisztik.

Ajánlás
Ha olvastad a Gyönyörű Sorscsapás, ~ Veszedelem, ~ Esküvő történeteket és tetszettek. Ha az első rész után még mindig kíváncsi vagy Thomasra. Ha szereted az FBI-os párosok szerelmi történeteit. Kíváncsi vagy ARRA a bizonyos legénybúcsúztatóra.
 
Legjobb fanmade cucc ever :))
Borító:
Itt sem igazán értem a szárnymintát a puhaborítóson – ahogy az előzőnél sem fogtam a pávatollat -, de valami elképesztően gyönyörűre sikerült a borító. Ráadásul ezzel a fülszöveg melletti borítóval volt meg a könyvtárnak, szóval fogtam a kezemben és, ahh, annyira szép!

Kedvcsináló idézetek:
– Mindig is könnyen keltem reggel, de fogalmam sincs, hogy szállok ki az ágyból, ha te benne fekszel.
– Tommy! – kiabált fel Jim a földszintről. – Húzd le a beled, és készítsd el anyád omlettjét!
Thomas pislogni kezdett.
Liis Lindy  (Megan Boone)
– Meg is van a megoldás. 
 Lehet, hogy nem én voltam az első szerelem az életében, és megeshetett, hogy az a szerelem, amit egy Maddox férfi érzett, örökké tartott, de nekem is szükségem volt rá. Nem én voltam az első, de bizonyosan én leszek az utolsó, gondoltam. Ettől még nem voltam másodhegedűs, hanem az örökké tartó szerelme. 
– Sírtál már pasi miatt?
– Nem.
– Hány évesen vesztetted el a szüzességedet?
– Hát… te voltál az első.
Thomasnak kigúvadt a szeme.
– Micsoda?! De hiszen menyasszony voltál…
– Csak tréfáltam – nevettem. – Húszévesen. A főiskolán. Nem érdemes róla vagy az illetőről beszélni.
Képgyűjtemény a Pinteresten: Maddox Boys.
Különböző "Beautiful Redemption" kiadások borítói a GoodReads-en!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése