2016. február 24., szerda



Leiner Laura: Hullócsillag (Bexi 2.)



   – És akkor Beki száma a Késtél, Eveliné a Végcél – memorizálta Betty a hallottakat.
   – Ja. A miénk meg a Végbél – vágta rá Bogyó büszkén.
   – Slágergyanús cím – nevetett fel az idegenvezetőnk.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.

Könyv információk:

  Eredeti megjelenés éve: 2015       
GABO, 2015
412 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634060055
Sorozat:

1. Késtél
2. Hullócsillag
3. Illúzió
4. Nélküled
5. Valahol
6. Egyszer 

(befejezett) 
                                                              (Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el? 

Megkezdett sorozat folytatása!
Szórakoztatott az első része (a Késtél), szinte egyből utána neki is álltam a folytatásnak. Sajnos a 3. része nincsen kéznél, de hamarosan.

Szerintem…

Nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb-e az első résznél. Körülbelül épp annyira érdekes, fordulatos, szórakoztató, de ugyanúgy voltak benne nagyon idegesítő részek is. Annyiban mindenképpen eltér az első résztől, hogy itt kevesebb részt kap Beka/Bexi családja, inkább Körte meg a menedzseltjei történetét követjük nyomon Beka kapcsán. Meg persze az azonos kiadóhoz leszerződött konkurens Lexi is felbukkan és bezavar Bexi köreibe. Egyébként Lexi-Evelin szála érdekes volt, abszolút nem sejtettem, hogy egy ennyire kínos szituációt, ilyen izgalmasra ki lehet kerekíteni! Szintén érdekes volt megismerni a BPRP Records kiadó vezetőjét (Balogh úr), akitől a frász kerülgetett – ráadásul az a Gemma-dolog… az rendesen sokkolt.

Bár tetszett a második része a Bexi-sorozatnak, még mindig nem érzem úgy, hogy Márker lennék. Nagy Márk nekem kicsit tudathasadásos! Az egyik pillanatban önmagát ünnepelteti vagy kiakad, hogy nem ismerik fel, vagy éppen nem könyörögnek nála autogramért, aztán átkapcsol egy érdeklődő, segítőkész lelki állapotba, ami jócskán elüt az előző személyiségétől, de van neki egy mindenkire tevő, kiállhatatlan, gunyoros alteregója is. Túl egoista, beképzelt nekem ez a „sztárocska”. Annak örültem, hogy Bexi mennyire igyekszik segíteni neki! 

A regény legélvezetesebb részei azok voltak, amikor Bexi a fiú megsegítésére törekszik – néha mindenkit meglepve, illetve bármelyik rész, amiben a Fogd Be Aszád zenekar tagjainak elgurulnak a gyógyszerei.

Haláliak a srácok! Még több Fogd Be Aszád-ot a népnek!

Negatívumok

Viszont Márk és az egói közel sem zavartak annyira (bár Mónika miatt rezgett a léc!), mint Bexi Gerije… Bexi egyszerűen átmegy idiótába, amint felbukkan Geri – erre nincs jobb összefoglalóm: megbolondul érte, én meg tőlük. Komolyan ahányszor szóba került a gyerek vagy akár csak megfordult Beki fejében egy vele kapcsolatos gondolat, máris a plafonon voltam! Ráadásul, amikor végre elsimultak a dolgok körülötte, akkor az írónő nagyon csúnyán megkavarta a dolgokat. Régen voltam ilyen pipa könyvre!

Az előző részben a folyamatos „daltapadás” irritált, most az előre utalgatások zavartak. Jó néhány fejezet végén vetít a regény előre valamiféle baljóslatú történést, eseményt. Én az ilyentől nem a folytatáshoz kapok kedvet, hanem a regény félrerakásához… az egész regény mázlija az volt, hogy kifejezetten érdekelt, mi lesz a társasággal.

Összességében

A színvonal és a stílus maradt, csak most inkább a zenészek voltak a középpontban! Márk és Geri miatt az elején eléggé le voltam lombozva, de aztán szép fokozatosan – kb. a felénél? - feljött nálam a regény és élvezettel faltam a sorokat az utolsó fejezetig. (A legvégét meg hagyjuk, mert még elgurulnak a gyógyszereim…) Nem jobb, nem rosszabb, mint az első rész – talán csak szegény Lilit és Antit sajnálom a történtek miatt (Bexi rokonai és legjobb barátja nem igazán kaptak túl sok részt a sztoriban). Bírtam, szórakoztatott. Könnyed, olvasmányos kis limonádé volt. Nagyon várom a folytatást!

Kedvenc: Bexi, Körte
Legjobb mellékszereplők: Fogd Be Aszád, Lexi / Evelin
TROLL: a bef… GERI! UTÁLOM a gyereket!

Zene a könyvben: The Clash - London Calling

Értékelés: 4

Ajánlom, ha… szereted Leiner Laura könyveit, bírod a humoros, zenés ifjúsági regényeket. Gyorsan olvasható könyvet keresel, kikapcsolódásra vágysz.

Nem ajánlom, ha… nem tetszett az első rész. És/vagy nem szereted a celeb/zenészvilágot és a zenészek, a sztárok életstílusáról szóló regényeket.

Kedvcsináló idézetek:
– Puding, még füstöl a szád – meredt rá Körte dühödten.
– Megpróbáltam lenyelni a füstöt, hátha a gépen vissza tudom böfögni – magyarázta.
– Lehettek volna okos zenészeim – nézett a menedzserünk gondterhelten maga elé. – Miért nem olyanokat találtam?
– Ne aggódj – csapott Márk a vállára. – Én itt vagyok.
– Álmodni sem mernék többet – dünnyögte Körte, értetlenül nézve Márkra, aki az épületen belül is viselte a napszemüvegét.

– Beki, kösz a könyvet – nyújtotta felém Puding a London-útikönyvet.
– Szívesen – vettem át, fél lábbal feltérdelve az ülésemre, és beraktam a táskámba, majd ránéztem. – És a romantikus regény?
– Még olvasom – közölte, és egy ideig vártam, hogy elröhögje magát, de nem tette.
– Mi? Ne mondd, hogy tetszik – nevettem fel hitetlenkedve, felelevenítve a rózsaszín borítós regény tartalmát.
– Dehogy tetszik, hülye! – ingatta a fejét. – De most már tudni akarom, hogy mi történik az állatorvos lánnyal és a cowboyjal, akinek megsérült a lova – közölte felszegett állal, mi pedig Bogyóval összenézve egészségesen kiröhögtük a romantikus lelkű FBA-tagot.

– Miért érzi mindenki úgy, hogy annyira ismeri Gerit?
– Lássuk – ivott bele a teába. – Szakított veled, mert híres lett egy számod. Kiutált a sulidból, mert megjelent a lemezed, és otthagytad az iskolai bandátokat. Hónapokig nem beszéltek egymással, mert nem bírta feldolgozni a sikeredet, most pedig még ő kér időt, hogy eldöntse, mi lesz a kapcsolatotokkal – sorolta. – Senki nem utálja, áldott jó gyerek. 

A képek a „Könyvek - Leiner Laura” Pinterest származnak. Nem sajátok! :)
Érdemes WeHeartIt-en is kutakodni, rengeteg BEXI kép van fent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése