2016. január 5., kedd



START! Mini-könyvklub 3. felvonás: fantasy



A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Bár már elsején reggel ott várt Vegazus levele, hogy milyen könyveket sikerült megszavaznunk magunknak, csak most jutottam el odáig, hogy szabadjára engedjem az örömömet! (OMG. Lőjetek le, ekkora közhelyet… X)) Szóval elstartoltunk a harmadik körrel, amiben fantasy regényeket fogunk olvasni. 

Íme, néhány érdekesség a Mini-könyvklub első 2016-os fordulójáról!

Ez az első forduló 2016-ban! (Sajnálom, a pocsék poénokat nem bírom kihagyni.)
Ez az első kör, amiben SZEREPEL MAGYAR ÍRÓ a megszavazottak között! (Gratulálok, Kleinheincz Csilla! Én is az Ólomerdőre szavaztam! :)))
Egy jelentkezővel kevesebben vagyunk, mint az előző körben, de kilenccel többen, mint az elsőben.
Ezt a műfajt szerettem volna a legjobban és erre a három könyvre szavaztam!
Ez az első kör, amikor az egyik könyvet nem látom beszerezhetőnek pillanatnyilag (se könyvtár, se barát, se magánkönyvtár – még sehol nincs meg). Egyébként a Hó, mint hamu-ról van szó. :D

Komolyra fordítva a szót! Mit olvasunk ebben a fordulóban?


Januárban:

Mark Lawrence: Tövisek Hercege - A molyon jelenleg 85%-os a könyv tetszési indexe, de FUMAX kiadványban még nem csalódtam eddig, szóval kíváncsian állok elébe.
A könyv érdekessége az, hogy amint feldobtam a molyon a könyvtári előjegyzettek polcomra, azonnal felajánlották, hogy kölcsönadják, szóval máris nálam van a könyv – hamarosan kezdem! :)

(Köszönöm, hogy kölcsönadtad, @Gabye!)

Februárban:

Sara Raasch: Hó mint hamu – A molyon jelenleg 91%-os a könyv tetszési indexe.

Hű, mióta is nézegetem ezt a könyvet? Már az eredeti megjelenése óta, ugyanis akkor rengeteg könyvrajongó lepte el a TUMBLR-t a könyv képeivel, szóval szerelem volt első látásra! 2015 egyik legjobb híre az volt számomra, hogy megjelenik magyarul.
Jelenleg kicsit félek, mert tényleg sehonnan nem tudom beszerezni, de szerencsére még messze van a február! :))

Márciusban:

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő - A molyon jelenleg 88%%-os a könyv tetszési indexe.
Egyszer még régebben megnyertem a második részét és azóta szerettem volna elolvasni az első részt! A kezemben lévő második rész döbbenetesen gyönyörű kiadvány, de az első ismerete nélkül nem vágtam bele. Igazából alig bírom kivárni a márciust a könyvvel!
Egyébként a könyvklub nélkül is elolvastam volna idén az Ólomerdőt, mert amíg a szavazáshoz olvasgattam a fülszövegeket, annyira beleéltem magam, hogy felvettem a Várólista csökkentő listámra is!

Áprilisban:

Szabadon választott fantasy könyvet kell olvasni, amit lehet a kiszavazottak közül is választani vagy máshonnan. Az a lényeg, hogy megfeleljen a szabott feltételeknek. (Amikről itt olvashatsz.)
Jelenleg még tippem sincs, hogy mit szeretnék olvasni, de majd kialakul. Szerencsére sok-sok fantasy terv van idénre a tarsolyomban.

Hogy én mire szavaztam?

Röhögni fogtok, de a fenti háromra!

EZ az első kör, amikor mindhárom vágyott könyvem bekerült, szóval én extra happy és nagyon izgatott vagyok! :) Készítettem magamnak egy kis puskát, hogy ne felejtsem el, mely 3 könyvre adtam le a szavazatomat, és majd leesett az állam, amikor megláttam, hogy mindhárom könyvet „eltaláltam”. :D A hónapban nem kell újraolvasnom, ami kicsit megnehezíti a dolgomat, de nem annyira, mint a para, hogy nem tudom honnan beszerezni a Hó mint hamut! No, majd csak lesz valahogy! ;)

Ha kedvet kaptál…

Itt még szeptember végéig jelentkezhetsz: Könyvsarok/Mini-könyvklub 3, de ne felejtsd, hogy ebben a hónapban MÁR olvasni kell – még pedig a TÖVISEK HERCEGÉT!

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

✿✿✿✿✿

3 megjegyzés:

  1. No para, valahogy majd megoldjuk a Hó mint hamut is... :)
    Egyébként ezek a poénok... kicsit mintha tényleg elgurult volna a gyógyszered. :D De csak jó értelemben mondom, tényleg nevettem rajtuk. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, izgalmas társaságba kerültem! :)

    VálaszTörlés
  3. Megvesszük a Hó, mint hamut, aztán körbejár.:) nekem sincs meg.

    VálaszTörlés