2016. január 8., péntek



Jeff Kinney: Rodrick a király (Egy ropi naplója 2.)

  

     Egyik este Rodrick véletlenül benne felejtette az egyik horrorfilmjét a DVD-lejátszóban, és mikor Manny másnap ment, hogy megnézze a rajzfilmjeit, Rodrick filmjét találta meg.
     Megtaláltam Manny pár rajzát azután, és némelyiktől NEKEM lettek rémálmaim.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Csak egyet ne tégy! Ne kérdezd, hogyan töltötte Greg Heffley a nyári szünidőt, mert egyáltalán nem hajlandó róla beszélni.
Az új iskolaév kezdetén Greg buzgón törli ki az emlékezetéből az elmúlt három hónapot… különösen egy eseményt.

Sajnos a bátyja, Rodrick mindent tud az esetről, amit Greg mélységes mélyre szeretne eltemetni. De a titkoknak megvan az a sajátosságuk, hogy szeretnek felszínre kerülni… különösen, ha egy napló is szerepel az ügyben.


Olvasott kiadások:

Eredeti mű: Rodrick Rules
Eredeti megjelenés éve: 2008

Könyvmolyképző, Szeged, 2013
224 oldal ·
ISBN: 9789632451909 ·
Fordította: Szabados Tamás ·
Illusztrálta: Jeff Kinney
A sorozat részei:

0,5. Csináld magad Ropi-napló!
4. Kutya egy idő


5. A rideg való
6. Négy fal között
7. A harmadik kerék
8. Pechszéria
9. A nagy kiruccanás
10. Régi szép idők
(…továbbisvan....)
 (Az értékeléshez olvass tovább!     )

Miért olvastam el?

Úgy gondolom ez a képSregény-dolog kikapcsol és szórakoztat, ha vevő rá az ember. No meg kíváncsi voltam a folytatásra is – hiszen mi jöhet a sajtostapi után?!

Szerintem
Egy hajszálnyival jobban tetszett, mint az első része, bár még mindig nem esett le az állam Greg Heffley-től. Főszereplőnk még mindig unszimpatikus, bár alig jókat szórakoztam az agymenéseim meg a buta (és néha kirekesztő) ötletein. A kutyagumis dolog és az eset Chiraggal kicsit kiakasztott, ugyanakkor be kell vallanom, hogy szórakoztatott is. Elég fura a viszonyom Jeff Kinney idiótáival.

Ez a kötet nem volt rossz, a végére egészen humoros lett, jókat lehetett röhögni rajta! A megfogalmazása és a történet is bejött, ugyanakkor egyáltalán nem hiányzott a sajtostapi, amitől féltem, hogy újra felbukkan! Az azért megnyomott az első részben… Greg! Soha többet sajtostapit!

A kocka énem is örült, amikor belekeveredett egy Dungeons&Dragons hangulatú szerepjátékos szál az egészbe, és anyu húzásának szívből örültem… aztán jól pofára estem. Greg anyja néha teljesen átment elmebetegbe és olyan dolgokat talált ki?! Különös egy nőszemély, de nem bánom, hogy picit Rodrick is szívott végre miatta. Egynek elment, szerintem folytatni fogom még a Ropi-naplókat, mivel Manny a legkirályabb kisgyerek az irodalomban!

Kedvenc részek: horror-tanulmányozás és Manny. Chirag.
Kedvenc szereplő: MANNY!

Értékelés: 3,5

Ajánlás
  • Gyerekeknek, fiataloknak. 
  • KépSregény-kedvelőknek. 
  • A humoros szösszeneteket kedvelő idősebbeknek.
  • Mindenkinek, aki bírta az első részt! 

Egy ropi naplója: Testvérháború (2011)
Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules

Akárcsak az előző részből, ebből is készült filmváltozat, ám még egyikre sem kerítettem sort. Egyszerűen képtelen vagyok nekiállni, mert annyira nincs hangulatom az Egy ropi… filmekhez!


A szereplőgárda változatlan, bár csak a főbb szereplőket néztem meg (Heffley család, Rowley. Igazából ez a rész mér érdekelne is, mert kíváncsi vagyok arra, hogy a kedvenc részeimet (Chirag semmibevétele és Manny horror kalandja) hogyan voltak képesek vászonra vinni.

Kedvcsináló idézetek:
Most, hogy a sztori napvilágra került, tudtam, nem mutatkozhatok az iskolában. Azt mondtam anyának, írasson át valami más iskolába, és elmondtam neki, hogy miért.
Anya azt mondta, ne törődjek vele, hogy mások mit gondolnak rólam. Azt is mondta, hogy az osztálytársaim megértik majd, hogy „ártatlan tévedés” áldozata lettem.
Mindez csak azt bizonyítja, hogy anya SEMMIT sem ért a korombeli gyerekekhez.

Az előadások után kérdőíveket kell kitöltenünk. Az első kérdés a következő: „Szerinted hol leszel majd tizenöt év múlva?”

Én pontosan tudom, hol leszek tizenöt év múlva: egy medencében a birtokomon, és számolom a pénzemet. De ennek a lehetőségét nem jelezte külön rubrika.
A kérdőívek arra szolgálnak, hogy előre jelezzék, milyen munkát végzünk majd, ha felnövünk. Mikor befejeztem, kikerestem a táblázatból, és azt kaptam, hogy „hivatalnok”.

Bizonyára valami baj lehet ezeknek a nyomtatványoknak az összeállításával, mer egyetlen hivatalnokot sem ismerek, aki milliárdos lenne.
✮✮✮✮✮
Képgyűjtemény a Pinteresten: Egy ropi naplója.
Különböző "Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules" kiadások borítói a GoodReads-en!
✮✮✮✮✮

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése