2016. január 18., hétfő



Hogyan mondjam el neked...?! - párkapcsolati kibeszélőkönyv


 Köszönet a recenziós példányért az Athenaeum kiadónak!
(FB / Weboldal / Moly)


   Ha idétlen párhuzamot szeretnénk vonni: hiába szeretjük a rántott húst, 
ha mindennap azt kapunk, előbb-utóbb azért más ízekre is vágyni kezdünk.


Fülszöveg:
Ez a könyv a tiétek. Nem helyettetek oldja meg a problémáitokat, hanem veletek. Csak ti látjátok, hát legyetek őszinték benne!
Hisszük, hogy ki lehet mondani azt, ami a szívünket nyomja, és így máris egy lépéssel közelebb kerülünk a megoldáshoz. Segít, hogy ne legyenek elharapott félmondatok, félve elhallgatott és a szőnyeg alá söpört, ott tornyosodó sérelmek. Hogy vissza lehet találni oda, ami miatt egymásba szerettetek, csak annyi minden nehezíti meg azt a legnehezebb társasjátékot, amit úgy hívnak: kapcsolat.

Segít, hogy megfogalmazhassátok a gondolataitokat, és el is tudjátok mondani a társatoknak.
Hiszen szeretitek egymást, csak olyan sokszor szembesültök azzal, hogy a legnagyobb gond az: „Hogyan mondjam el neked…?!”


Könyv információk:

   Athenaeum, Budapest, 2016
   96 oldal · keménytáblás ·
   ISBN: 9789632935249

Megvásárolható ITT:
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Mesélj, beszélj, kommunikálj!
Az egyik kedvenc vesszőparipám korunk kommunikációs defektje, illetve kommunikációmentessége. Szép lassan elfeledkezünk arról, hogyan kell összeszedetten, egymásra odafigyelve, nem ordibálva és nem sértegetve kommunikálni. Nem nyitunk egymás felé, nem figyelünk a másikra és nem vagyunk „jelen” – és ez bármilyen jó kapcsolatot tönkretehet.

Tetszett, hogy a könyv NEM választ oldalt / olvasót! Nem kioktat, hanem tippeket ad. Egyaránt beszél a női és a férfi olvasóhoz – felveti a nők hosszas sminkelésének problémáját, de a férfiak videojátékozását is, mint idegesítő tényezőket.

Mindenesetre érdemes belőni, hogy vajon célcsoport vagy-e, ugyanis ehhez a kibeszélőkönyvhöz kell egy másik ember is, aki belemegy ebbe az egészbe. Lapozz bele a könyvbe – jó pár oldalt kell kitöltenetek kettecskén! Megteszi érted? És te képes vagy végigmenni ezeken a témákon vele / érte? Mindkét félnek időt kell szánnia arra, hogy leüljön, olvasson, aztán írjon. 

DE! 
Gondoljunk bele abba, hogy Mr. Darcy levele is célt is Elizabeth Bennetnél, sőt Wentworth kapitány is szép, összeszedett irománnyal lágyította meg választottja szívét végül. Én kifejezetten szeretek levelezni, mert összeszedettebbek a gondolataim és megfontolom azt, amit leírok. A könyv – kissé lányos stílusú – kifejtős lapjai lehetőséget adnak a kapcsolat megerősítésére.


Jó kezdet ez a könyv, azt mondom, de nem kell feltétlenül baj ahhoz, hogy megvegyük és nekilássunk a kapcsolatunk jobbá tételének. Nekem tetszik az egész koncepció, jó témákat ölel fel a könyv, úgymint: kedves apróságok, bosszúságkupac, házimunka megosztás, együttlét, egyensúly a munka és a magánélet között, gyermekvállalás… Nem csak átgondolandó alaptémákat érint, hanem pár kényes területet is. (A TOP3 kényes téma általában a pénz, a család és a barátok. Persze kinél mi…) 

~ Én még vevő lennék egy hasonló kibeszélőkönyvre, ami a szülőkkel, nagyszülőkkel, esetleg a testvérekkel segít közös nevezőre jutni. 


„Törekedjünk minél több minőségi időt együtt tölteni, hiszen ez ad erőt a hétköznapokhoz is! Szedjük össze, mit hiányolunk, miről szeretnénk, hogy többet meséljen a társunk, milyen programra vágyunk. Egy bakancslista összeállítása is jó közös móka lehet!”
- idézet: 37. oldal, Munka megosztás

Borító, kinézet:

A könyv koncepciója és a kinézete fantasztikus! Egyből megakadt a borítón a tekintetem: kedves ez a rajzolt virágos, szép, szerelmes, padon ülős, hangulatos kép. Bár egyelőre csak online verziót láttam belőle, ilyen lesz a könyv belseje. Érdekes, különleges és mindenekelőtt igényes!
 
Példa-idézet a könyvből. 

Értékelés: 4
 
Ajánlás:

Ha gond van otthon… és egy férfi megveszi ezt a problémamegoldást segítő könyvet, akkor máris megnyert egy csatát. A nők szeretik és értékelik a kezdeményezőkészséget, a kapcsolat jobbítására tett kísérleteket – a könyv mellé esetleg egy szép levelet is lehetne írni, aztán magára hagyni a kedvest a könyv+levél párossal.

Szerintem nem csupán a már gondban lévő pároknak ajánlott ez a kiadvány, hanem a frissen összeköltözőknek vagy a hosszabb ideje kapcsolatban lévőknek is érdekes lehet.


Kiemelendő jó ötlet: Közös Bakancslista Pároknak!

Egy kapcsolat igényli a törődést és a folyamatos megújulást és nagyon sok jó dolog sülhet ki teszem azt egy Közös  Bakancslista megírásából és elkezdéséből! A könyv igazából a munkából hazaesés utáni leeresztett evés és számítógéphez ragadást igyekszik olyasmivé alakítani, ami a társunkkal való törődést helyezi az előtérbe és nem a létezést. Nekem kifejezetten bejött az ötlet és – némi segítséggel! ;) – össze is állítottam egy kifejezetten szerelmesek számára összetett listát.

Bújócskázzatok egy nagyobb áruházban!
Írjatok egymásnak szerelmes levelet!
Csókolózzatok zuhogó esőben!
Beszéljetek egész nap akcentussal!

Menjetek el fagyi-randira!
Küldjetek egymásnak véletlenszerűen kedves üziket!
Olvassátok el ugyanazt a könyvet!
Társasjátékozzatok!

Persze mindenki a maga szájíze szerint bővítheti-fejlesztheti a kedvesével közös listáját úgy, hogy illeszkedjen kettejük ízléséhez. Én csupán néhány kezdőtippet szerettem volna összeállítani!


„Próbáljuk meg eleve úgy kialakítani a közös életet, hogy ne tolódjon egyenlőtlenül egyik félre sem minden házi- és ház körüli munka, bőven jut mindenkinek belőle. Találjuk meg, hogy kit mi kapcsol ki (igen, van, aki vasalás közben kifejezetten jól tud gondolkodni, míg másokat ezzel ki lehetne kergetni a világból, egyeseknek pedig esetleg teljesen relaxálótevékenység a fűnyírás).”
- idézet: 17. oldal, Kibír-lak
♡♡♡♡♡
Köszönöm a figyelmet!
Képgyűjtemény a Pinteresten: Bakancslista Mindenkorra .
♡♡♡♡♡

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése