2015. december 11., péntek



Mini-könyvklub a’la Vegazus - 3. FELVONÁS! (fantasy)

A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

2016 januárjában startol a Mini-könyvklub HARMADIK fordulója, ezúttal az egyik kedvenc témámban fogunk olvasni: fantasyban! Szóval Vegazus (A Könyv-sarok bloggere és a szervező) elérhetővé tette a jelentkezési űrlapokat és máris összeállította a 10-es könyvlistát arról, hogy milyen könyvekre szavazhattok (jelentkezés után!).

Szóval… hogy is van ez?

Történt egyszer, hogy egy bloggernek az eszébe ötlött: mi lenne, ha alakítanánk egy blogos könyvklubot?! Megalapultunk és 3+1 hónapig romantikus könyveket olvastunk… Ám azután néhányan folytattuk a klubbot és 3+1 hónapnyi sci-fi/disztópia következett. Szóval hamarosan itt a vége az második körnek is és a lelkes kitaláló meg jó pár résztvevő fejében ismét megfordult a folytatás gondolata.

A kitaláló neve Vegazus, a blogja pedig a Könyvsarok.

Miután egy zárt szavazás keretein belül megszavaztuk a Mini-Könyvklub 3. témáját (a már említett fantasyt ugye), megnyílik a lehetőségetek jelentkezni közénk! Mindjárt írom is, hogy hogyan… illetve elregélem az eddigi mini-könyvklubos élményeimet!

IDŐTARTAM: 2016. január 1-től április 30-ig

Téma / műfaj: FANTASY

Jelentkezés: 2016. január 31-ig 
(és abban a hónapban már el kell olvasnod a januárra megszavazott könyvet)

A cél a közös olvasás élménye és nincs nyereményjáték.

1 könyvre és a róla szóló megértékelés megírására 1 hónapod van, persze a következő hónapra is átcsúszhat, de az űrlap kitöltésének végéig (általában minden hónap 10-e), le kell adnod vagy buktad a hónapot.*

*Semmi nem történik, ha buktad a hónapot! Ha két hónapot buktál, akkor nem szavazhatsz a következő kör műfajára és a 10 könyvére, de semmilyen egyéb szankció / büntetés nincs. Ez egy játék és közösségépítő program!

Műfajok - én mire szavaztam?

Fantasy, humoros és paranormális könyvekre szavaztam és nagyon rettegtem, hogy beszavazzák

- az Életrajzi regény, úti leírás, memoir;
- a Chick-lit;
- a Történelmi regény;
- és a 20-21-ik századi szépirodalom műfajokat. :D
 
Így alakult a szavazás. A kép Vegazus szerzeménye! (katt rá, hogy nagyobb legyen)
A mini-könyvklubról

Az első könyvklub szerintem iszonyatosan élvezetes volt, abszolút jó élményként könyveltem el, bár a folytatása húzósra sikeredett. Eléggé megharcoltam a METRÓ 2033 orosz disztópiával, aminek érdekes volt a világfelépítése, de nem tudtam azonosulni a fat.kű főhősével. A +1 szabadon választott hónapnak még nem sikerült a végére érnem, de messze még a hónap vége.

Én csak ajánlani tudom a könyvklubot, mert már saját blog se kell ahhoz, hogy beszállhass (Vegazus nyitott egy blogot, ahova a blog nélküliek értékelései kerülnek!) és tényleg nagyon buli közösen meg-megharcolni 1 könyvvel. A legjobb része számomra az volt, hogy jobban megismertem a blogger-társaimat. Illetve Vegazus mindig készített a hónap végén/elején kérdőívet az előző könyvhöz, amiket kitöltve kifejezetten vicces dolgok derültek ki (például az is, hogy lazán átugrok kitöltési szabályokat, mint egy jó kretén :DDD), szóval az összkép mindig érdekes volt! Ki mit gondolt az egyes mondatokról, szereplőkről, satöbbikről…

Jelentkezés!

Mindenképpen olvassátok el FIGYELMESEN a Könyvsarok oldalán a szabályokat: < ITT >, mielőtt megfordulna a fejetekben a jelentkezés. Én csupán a fontosabb dolgokat emeltem ki, de még sok-sok árnyalata van a klubnak, amit nem emeltem ki.

A szavazásra bocsátott KÖNYVEK

Mivel nem célom, hogy bárkit befolyásoljak, így csak azt mondom, hogy mely könyveket olvastam már, azt nem, hogy mire fogok szavazni vagy mire szavaztam. Mivel olyanra nem szavazhatok, amit már olvastam, így nálam 7 könyv jöhet szóba szavazásilag.




Azért fontos a szavazás, mert az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát januárban, februárban és márciusban is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet). A 3 legtöbb szavazatot kapott regényt és áprilisban szabad a vásár, amennyiben a választott könyved megfelel a követelményeknek.

+1 szabadon választott ÁPRILIS követelményei:

1. korábban nem olvastad a könyvet;
2. legalább részben tartalmazzon fantasy elemeket;
3. ne legyen egy sorozat része, kivéve, ha ez az első kötet a sorozatban, vagy ha a sorozat egyes részei nem épülnek szorosan egymásra (így biztos nem lesz spoiler)
4. legalább 200 oldalas legyen.

Ismétlés - ha kedvet kaptál…!

JANUÁR 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 3, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett! (Én folyton elfelejtek mindent, szóval nem véletlenül említem a dolgot! :D) Jelentkezés után pedig ne felejts el szavazni az olvasni kívánt könyvekre!

✿✿✿✿✿
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
✿✿✿✿✿

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a reklámot, örülök, hogy ilyen lelkes vagy és ennyire várod a folytatást is! :) Jó olvasni, hogy ilyen jó élmény (volt) neked az első két könyvklub is. :)

    (((Egyébként a legelső könyvklubban se kellett blogja legyen az embernek, pl. Dexter79-nek akkor se volt, csak akkor még máshgy oldottam meg, mert a saját blogomra tettem ki az értékelését. De ezt csak így három zárójelben jegyzem meg. :) )))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (((Tudom, tudom, olvastam. Csak a külön blog ötlete tetszik nagyon, azért ezt helyeztem előtérbe. :D)))

      Törlés
  2. Jelentem:
    én teljesen lelkesen nyomtam a két irodalmi kategóriát :D de a harmadik a fantasy volt, tulajdonképpen örülök is, hogy így jött össze.
    (azt megírod majd később, hogy mire szavaztál?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem gond! Tudod, ahány ember, annyiféle szavazat. :D (Épp mondtam Vegazusnak privátban, hogy nagyon meglepődtem, mert azt hittem, chick lit vagy krimi lesz. Nem tudom, miért, de totál úgy éreztem. :D)

      Mármint, melyik könyvekre? Igen, majd megírom, amikor megkapjuk a végleges könyvlistát. :D Aztán vagy panaszkodok vagy örömködök. :D

      Törlés