2015. november 6., péntek



Joss Stirling: Misty (Lélektársak 4.)

alcím: A kendőzetlen igazság

 
Köszönet a recenziós példányért a Manó Könyvek kiadónak!


– Nincs is irritálóbb, mint egy „én már megtaláltam a pasimat”-savant – cukkolódott Angel, hogy kicsit feldobja a hangulatot. – A tenyérbemász-o-méterem totál kiakadt tőletek.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Misty egy egyszemélyes katasztrófa sújtotta övezet. Savant képességének „hála" egyszerűen képtelen hazudni, kényszeres igazmondása miatt viszont folyton zűrös helyzetekbe keveredik, bármerre is jár. Így amikor a jóképű, magabiztos, és hihetetlenül vonzó Alexszel hozza össze a sors, Misty rögtön megfogadja, hogy inkább a közelébe sem megy. Hiszen hogy is lehetne az övé valaki, aki ilyen tökéletes?
Ám a savant közösség mindennapjaira sötét árnyék vetül – egy sorozatgyilkos leselkedik a különleges képességű fiatalokra. Közülük egy pedig hamarosan élet-halál peremére kerül majd… vagy azon is túlra.
A nagysikerű Lélektársak-sorozatból megismert savantok az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek Joss Stirling izgalmas, humorral átszőtt regényében.

Könyv információk:

Eredeti mű: Joss Stirling: Misty Falls
Eredeti megjelenés éve: 2014

Manó Könyvek, Budapest, 2015
288 oldal · ISBN: 9789634030652 ·
Fordította: Halmai Gergely ·

Megvásárolható itt:

A sorozat részei:

5. Angel Dares (angol)

(még várható: Summer (#6) története)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Szerintem:
{
Picit több, mint egy éve végeztem a Lélektársak-trilógiával és körülbelül ugyanakkor ért a hír, hogy hamarosan jön a folytatás: Mistyvel a főszerepben. Mit ne mondjak? Alig vártam!

Immár csak közvetve kutatjuk a Benedict fiúk párjait; az előző részben kiderült, hogy Uriel lélektársa Fokvárosban él, így odautaznak főszereplőink. Ismét nem csak egy lélektársi kapcsolatra derül fény, mert ugyan meglesz Uriel párja, nem ők a történet főszereplői! A 16 éves Misty kirándulása, táborozása, iskolai élete van a középpontban, aki Crystal unokahúga. A további két részben pedig az ő legjobb barátnői - és gondolom, hogy a még pár nélküli Benedict férfiak - találnak rá a nekik szántakra.

Penguin Bay (Fokváros)
Ez a regény utazással teli, szép helyeken játszódik, és érdekes helyzetekbe keveredünk Mistyvel és az ő misztérikus pillanataival. A történet fő humorforrása Misty igazmondása, illetve a másokat igazmondásra kényszerítő kisugárzása. A vicces szituációkra persze most is jutnak ijesztő helyzetek, ugyan felbukkan egy savant-sorozatgyilkos és emberrablásra is sor kerül! 

És emiatt felbukkan az én drága Victor Benedictem is!

Legnagyobb örömömre még mindig lenyűgöz a savantok világa és végre megtudtam, hogy mi van, ha nem klappolnak a lélektársak. Összességében imádtam olvasni az új részt, nagyon jók voltak a főszereplők – Mistyt és Alexet különösen megszerettem -; szeretem ezt a szép-romantikus lélektársas dolgot.

Kedvenc karakterek, részek: az állatmágnes gyerek, Misty és a misztérikus pillanatai, Alex bármikor, Vic
  
Értékelés: 5

Ajánlás:
- Romantikusoknak, akik hisznek abban, hogy mindenkinek van egy párja a világban.
- Bárkinek, akinek nem elég egy szimpla szerelmes történet, hanem igényt tart némi izgalomra is.
- Fiataloknak, idősebbeknek.
- Kellemes kikapcsolódásra vágyóknak!

A borító: gyönyörű tükröződő felületű, bár az én kedvencem a szépséges M betű.

A főbb karakterek:
{
Victor és Uriel mellett megjelennek a többiek is az alaptrilógiából. (Pl. Xav, Zed, Sky, Phoenix, Crystal) Mondjuk én jobban élveztem az új embereket, akik által mind újabb és újabb savant képesség derültek ki!

Misty Devon

16 éves, göndör, barna hajú és szürke szemű leányzó, akinek a képessége – ahogy a fülszövegből is kiderült – az, hogy csak igazat képes mondani. A pechszéria nem ér itt véget; ha nem figyel, akkor kiterjeszti a képességét és a körülötte lévő szerencsétlenek bevallják a kábítószert a vámon vagy a balkézről becsúszott babákat.
Én nagyon élveztem a képességének hatását másokra! Nem mondanám, hogy szerencsés képesség, de távolról élvezetes.

Summer

Túl komoly, túl felnőttes a korához képest a hosszú, fekete hajú, szépséges Summer. Érdekes ellenpontja a peches-szerencsétlen Mistynek és a kritikus, nagyszájú Angelnek. Nagyon szerettem, ahogyan a romantikus regények erényét védi, tolerálja a barátnői hebehurgyaságát és segíti - bíztatja őket.

Angel

A neve ellenére borzalmas beszólogató természete van, amit én imádtam! Apró, mézszínű hajú, manócska forma savant lány, aki a táborban barátkozott össze Mistyvel és Summerrel. A következő részben ő lesz a főszereplő, bár én picit jobban kíváncsi vagyok Summer történetére.


Alex du Plessis

Sosem vonzottak a vitacsoportok, így nem is igazán tudtam, hogy mi a lényege ezeknek a nyílt vitáknak. Mindenesetre érdekes Alex világa, ahol a csapatával igyekeznek meggyőzni másokat a vitában általuk képviselt oldal igazságáról! Alex és a csapattársai (Micheal, Phil, Hugh) nem csupán a vitában partnerek, hanem legjobb barátok is. A kedvenc részem velük a falmászásos rész volt!

Zene a könyvhöz:
Oasis – Wonderwall (youtube)


Kedvcsináló idézetek:
{
– Ne szóld le a csajos könyveket! Ezek kapcsolatépítő művek, amiket a kiadók elbagatellizálnak a cukiskodó borítóikkal. Tudtad, hogy a könyvvásárlóknak több mint fele nő, és női íróból is több van? És erre mit csinálnak velünk? Kisebbségként kezelnek; egy alkategória lett belőlünk! – Summer úgy simogatta a könyv borítóját, mintha csak meg akarná nyugtatni.
(…)
– Hát jó. Akkor kapcsolatépítő regényeket olvasok. Köszi, Summer.
– Szerintem ki kellene találnunk pár kifejezést a pasik olvasmányaira is. Lehetnének mondjuk kankönyvek. Vagy tesztosztorik. Esetleg macsómesék? – nézett ránk kérdőn Angel.

{
– Nem, csak szerettem volna, ha értékeled a mutatványt.
– Ó, nagyra értékelem. Állandóan. Te egy két lábon járó „Like”-gomb vagy, Alex du Plessis.
Nevetett. – Ez igazán viccesen hangzik. Ez azt jelenti, hogy legszívesebben folyton csak nyomkodnál?
– Ó, de még hogy! – Klikkelve megnyomtam az inge egyik gombját. – De megosztani nem szeretnélek.

{
– Hosszas beszélgetéseket folytat a kutyánkkal. – Opal a homlokát ráncolta. – Sőt, nem vagyok benne biztos, hogy nem képzeli kutyának magát. Sokszor órákig képes eldobós-visszahozóst játszani.
– Az jó, ha elvan a kutyával, nem? – mondta Uriel kedvesen, és elkapta az ültében előre-hátra hintázó kisfiú által elhajított cumisüveget.
– Nem; úgy értem Brand azt szereti, ha mi dobunk el egy fadarabot, és ő hozhatja vissza; a kutyát a közelébe se engedi. Ráadásul szereti a dolgokat megcincálni a fogával; a nadrágszárak a kedvencei.
(…)
– Isten hozott a családomban – mondtam Urielnek. – Itt senki sem százas.

{ { { { {
Képgyűjtemény a Pinteresten – Random Pictures.
{ { { { {

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése