2015. szeptember 3., csütörtök



Jennifer L. Armentrout: Opál (Luxen 3.)



– Nekem is kell egy Daemon.
– Neked Chaded van – néztem rá. Muszáj volt vigyorognom.
Lesa a szemét forgatt.
– Ő nem hoz nekem kávét.
– Nem mindenki lehet olyan nagyszerű, mint én – jegyezte meg mosolyogva Daemon. A plafonra néztem.
– Az egód, Daemon, az egód…!


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Senki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.

A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.
  
Könyv információk:

Eredeti mű: Jennifer L. Armentrout: Opal
Eredeti megjelenés éve: 2012

Könyvmolyképző, Szeged, 2014
452 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789633738573 ·
Fordította: Miks-Rédai Viktória
A sorozat részei:

0,5. Shadows
1,5. Oblivion (2015. dec.)

(befejezett sorozat)
(Az értékeléshez olvass tovább!     )

Szerintem:
Nem, egy jottányit se javult azzal a helyzet, hogy végre elhagytuk a jól bevált sablonokat. Jó néhány annyira, de annyira kiszámítható (bár ötletes) fordulat szerepelt a könyvben, amikre már X szereplő, Y esemény vagy Z tárgy felbukkanását követően azonnal tudni lehetett, hogy nem volt minek meglepnie.

Romantikus, kalandos és… ennyi. Mire átrágtam magam a könyvön, már nem is tudom, hogy honnan indultunk, annyira egybefolynak a könyvek cselekményei. Tetszik, hogy végre haladunk valahova, végre van tétje a dolgoknak – az eddig kilátásba helyezett rossz dolgok valahogy lufinak tűntek.

Most végre fáj nekik, küzdenek és harcolnak valamiért – ami lássuk be: hatalmas plusz pont, akárcsak az, hogy az írónő nem nyúlkált minden ötödik oldalnál a YA-sablonok után. (Rendben, volt prom bál, drága ajándék, romantikus meglepetés, csajos bevásárlás, stb…) Örültem a meglepőbb, izgalmasabb eseményeknek, ugyanis szerencsére azok is akadtak a kötetben. 

A vége? Én bírom ezeket a skacokat, de a befejezést egyszerűen IMÁDTAM. Sajnálom, de ráfért a szériára valami vérfrissítő dolog és ez iszonyat jó lesz! 

(Legalábbis remélem, szóval legyünk optimisták! …ha az írónő nem hozza ki a maximumot a szituból, akkor muszáj lesz kerítenem egy bokszzsákot.)

Értékelés: 3,5

Merengéseim:
Az a bajom, hogy bírom a Black családot, bírom Katyt meg az anyukáját és még a történetben is akadnak humoros, aranyos, meglepő, romantikus pillanatok – mégsem érzem azt, hogy tetszene.

Daemon tejmániája idegesít, Dee hangulatváltozásai úgyszintén. Katy-hez lépten-nyomon könyvek érkeznek, még sincs egy jól megfogalmazott vélemény akármilyen létező könyvről a lapokon. Az anyuka abszolút jó fej, talán túl jó is – Daemon picit kedves vagy sok a munka, a kölyök azonnal ejtve van. Eszik, amit talál, megy, ahol megy és hasonlók… se egy ellenőrzés, se semmi. Az anyukám iszonyat jól állt a kamaszodásomhoz, az első barátomhoz, de ennyire ellenőrizetlenül nem szabadna hagyni egy gyereket, akiért végső soron felelős vagy.

Bírtam, hogy elmentünk a lelki dolgok felé… persze sokszor előjöttek a kinézetet méltató dolgok.

A félmosolyokat, féloldalas mosolyra húzódó ajkakat 25-ig számoltan, aztán feladtam… rengeteg a szóismétlés benne. A szemszínek méltatását, bőr simaságát meg a hasonlókat neki se álltam számolni – igazából csak valahogy a srácnak ritkán más az arcberendezése, mint a már említett félmosoly.

Borító

Ez még elmegy. Külön plusz pont, hogy nincs agyonsminkelve a borító modell csajszi (Sztella), így már közelebb áll a bennem kialakult Katy képhez. Igazából nekem a spanyol 2014-es Plataforma Neo által kiadott is bejön! (A képen.)

Ajánlás:

Még mindig azt mondom, hogy akinek általában tetszenek az ilyen földönkívülis, paranormális szerelmes regények, az bátran álljon neki a sorozatnak. Az első rész sablonos, a második vicces, a harmadik romantikus-kalandos.

***SPOILER***

Dühöngés:

És ENNYI eszük volt... Már, amikor Blake felbukkant, akkor elkezdtem verni a fejemet a falba, mert TUDTAM, 100%-ig biztos voltam abban, hogy a nyomott, kis paraszt ismételten elárulja őket.
De nem… ők megbíztak benne.


Őszintén szólva úgy vagyok vele, hogy marhára megérdemelték mindannyian, hogy úgy jártak – ahogy… Remélem Katynek fájni fog a rabság, Daemont pedig kiátkozzák a fénylény társai, amiért ilyen hülye.

Alig fogom fel, hogy ilyen $#×&*@ł$ voltak. Remélem legalább: 1) levadásszák Blake-t, 2) Beth rendben lesz Dawsonnal és VÉGRE 3) kiderül valami az arumokról! A 4)-es pontot meg se merem egy mondatban említeni a többivel – lehet végre lesz férfiszemszög?!

Tudtam-pillanat:

A fent említett árulás abszolút várható volt. Aki egyszer elárul, az nyilván másodszor is képes lesz hátba szúrni.

***SPOILER VÉGE***

Idézetek:
– Ezt miért kaptam?
– Elmosolyodtál – simította meg az arcomat, majd a nyakamat, és sebesen végiggombolta a kabátomat. – Mostanában nem sokszor fordult elő, úgyhogy gondoltam, megjutalmazlak érte.
– Megjutalmazol? – nevettem. – Jézusom, csakis te gondolhatod, hogy jutalom, ha megcsókolsz valakit!

– Nem hordok bőrnadrágot – jelentette ki, és beleharapott az egyik foghagymás-vajas finomságba.
Elég nagy kár, gondoltam.
– Jó, de akkor is. A kinézeted megvan hozzá.
– Ismerd be, hogy csak a testemért szeretsz! – forgatta a szemét.
– Hát, igen…
Daemon pillái felemelkedtek, és alatta a szemei úgy ragyogtak, akár a drágakő.
– Most úgy érzem magam, mint egy cukorfalatka.

– Ha tiltakozol, megkötözlek, és nem a kellemes módon, aztán bezárlak a hálószobádba.
Erre leesett az állam.
– Na jó, talán mégis kellemes lesz. Úgy értem, amikor az egésznek vége, visszajövök, és…

♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Képgyűjtemény a Pinteresten: Luxen.
Különböző Lux series #3 kiadások borítói a GoodReads-en!

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése