2015. augusztus 8., szombat



Jus Accardo: Untouched - Érintés nélkül (Denazen 1,5)



„- Én már megláttam a fényt. Dicsérd az Urat, halleluja, pénteken semmi hús! Meg a többi édeni lószar.
Zavartan Dezre pillantottam.
– Semmi hús pénteken? Van valami szabály, amiről még senki sem szólt nekem?”



Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kale napjait erőszak és halál töltötte be, mielőtt Dezzel találkozott. Gyilkoló fegyvernek használták a Denazen hatalomvágyó emberei, mert Hatos, kivételes képességgel rendelkezik. Van, aki örül ennek, nem úgy Kale. Kale érintése azonnali halált jelent.
Most azonban vele van Dez, a lány, akit meg tud érinteni, s ketten együtt felkutatják a Hatosokat, hogy figyelmeztessék őket a Denazen veszélyére. Kale a rabságból kikerülve a külvilággal ismerkedik, és igyekszik maga mögött hagyni sötét múltját. Alábecsülték azonban azt, amennyire a Deanazen vissza akarja őket szerezni.

Amikor Dez feláldozza magát, hogy megmentse az új Hatost, akit épp akkor mentettek meg, nehogy a cég kezébe kerüljön, Kale eltűnik. A Denazen mindent bevet a célja érdekében. Samsen jött el értük, a rémálom Kale múltjából, az egyetlen ember, akitől valaha igazán félt, és hamarosan világossá válik előttük, hogy megvan a maga hátborzongató terve.
Kale-nek minden kiképzésnél szerzett tudását be kell vetnie, hogy visszakapja Dezt és biztosítsa, hogy kijussanak szabadon… és élve. De elég lesz ez?


Könyv információk:

Eredeti mű: Jus Accardo: Untouched
Eredeti megjelenés éve: 2012

Könyvmolyképző, Szeged, 2014
84 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633739228 · Fordította: Károlyi Eszter

A sorozat részei:

2. Toxic - Mérgezés
2,5 Faceless
3. Tremble
4. Truth (2016) ?

Szerintem:
Kiernan (szerintem)
*vastaps* EGYSZER sem pattogtatta az ujjait! Komolyan tapsot ennek a drága gyermeknek: Kale-nek! Úgy érzem, ezt nagyon fontos volt kiemelnem, mert nagyon idegesített az első részben… */vastaps* 

(Lehet, hogy Dez szemszögéből ismét lesznek ujjpattogtatások? Pls, ne!)

Az első résztől eltérően itt már egy sokkal kedvelhetőbb, érdekesebb és aranyosabb oldalát ismertem meg ennek a Denazen-szökevénynek. A nézőpont immár Kale, én pedig imádom a férfi szemszögeket! A srác fejében Dez a világ közepe, a szerelmük csodálatos és megismételhetetlen. Csöpögősen hangzik, de mégsem éreztem csöpögősnek vagy nyálasnak a sztorit.

A sztori egy szelet abból, ahogyan a páros összegyűjti a kósza Hatosokat innen-onnan – ebben a részben például a lila hajú, bizalmatlan Kiernan-t -, illetve beköszönnek a Denazen fekete ruhásai is. Bonyodalom, akció, harc és Kale rácsodálkozása a vidámparkra, a bohócra, a vattacukorra és a szleng szavakra. Kifejezetten tetszett!

PS.:
Azért egy tockost adnék Kale-nek, ugyanis ő egyáltalán nem rossz ember, kár rinyálnia. Remélem, egyszer elhiszi. Jó ember vagy, picim, és pont!

Borító: Nem szeretem.

Értékelés: 5

Kedvcsináló idézetek:
– Mi az ott? – kérdeztem.
Dez elfordult a térképtől, és átnézett az úton.
– Az óriáskerék?
Óriás kerék?
– Egy attrakció, mint a járgányok. Beülsz az ülésébe és forog körbe-körbe. Jó móka!
Az embereknek furcsa elképzeléseik vannak a mókáról. Mi van abban szórakoztató, ha ülsz valamiben, ami körbeforog?
– Kezdek arra gondolni, hogy a népesség nagyobb része még komolyabban sérült, mint én. Sosem fogok hozzászokni az emberek gondolkodásmódjához.

Ha csak rám nézett, én voltam 
a legfontosabb ember a földkerekségen.

– Felhasználnak? Mire? És nálad mi a kotta?
– Kotta? – Még mindig sok mindennel nem voltam tisztában, de az emberek nem jártak kottával, ahogy én láttam. Úgy éreztem, ezt neki is tudnia kell. – Az nincs nálam.
Dez elnyomta a kuncogást, és rájöttem, hogy hibáztam. Ez egy szleng kifejezés volt.
– Azt kérdezi, hogy nálad mi a lényeg. A képességed.

✪✪✪✪✪
Képgyűjtemény a Pinteresten: Touch - Érintés.
Különböző Denazen #1.5 kiadások borítói a GoodReads-en!
✪✪✪✪✪

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése