2015. május 27., szerda



Vavyan Fable: Édes, mint a bűn



„Apropó, Aphrodité. Aki ezt a mitológiai históriát kitalálta, ügyelhetett volna, hogy ne adja meg az istennő hajszínét. Nem ügyelt, leszögezte: Aphrodité szőke. Azóta buknak a férfiak a szőke nőkre. Kivált, ha a szőkék húszéves csibék.”
(Halálharmat)

 

Fülszöveg:
A nagy sikerű elbeszéléskötet újabb írásokkal bővült, felfrissült kiadása. Megint köztünk jár Talpig Jane, Gianetto hadnagy, Zöld Cafat, Halálsikoly, UFO kapitány, a Homo Paciensek – és a többiek!

Eredeti megjelenés éve: 1991
Fabyen, Budapest, 2013
400 oldal · ISBN: 9789639300507
Szerintem:
Be kell vallanom, hogy anyumnak a kiadása óta megvan az első kiadás, de pár oldal után többször is feladtam, mert hártyavékony, átlátszanak a betűk az oldalakon – én meg szemüveges vagyok és így is elég rossz a szemem. Sosem értem Talpig Jane történetének a végére… illetve MOST sikerült! Sőt az összes többit is elolvastam, ha már nálam volt egy új, bővített kiadás.

A kötet sokféle novellát tartalmaz: hosszú-rövid írások váltakoznak, amelyek jobbak-rosszabbak, izgalmasak és unalmasak. Több kiemelkedően jó történetet találtam a könyvben, amit sajnáltam volna, ha nem olvasok el, de akadt olyan is, amin gyorsan átfutottam és nem kötött le.

Vavyan Fable férfikaraktereiért most is odáig voltam - ide nekem Gianettot, Bogartot és Jason Fleetet! -, de azért érdemes tudni, hogy a kötet főleg erős női karaktereket vonultat fel.
Klasszikus Fable írások – humoros szövegek, kifigurázott karakterek, romantika, krimi. Az én kedvenceim ők voltak: Halotti torta, Szikrázó éjjel, Halálharmat, Halálosan banális, de azért a Defekten is elröhögcséltem.

Értékelés: 3

Mit gondolok az egyes irományokról?:
Szikrázó éjjel - 4 ☆☆☆☆

Női taxis összeütközik a bűnözők világával és a bűnüldözők világával is. Mégis love story. A párbeszédek jópofák, a karakterek totál hülyék és nagyon szerethetőek. Talpig Jane és Gianetto hadnagy fantasztikus páros – olyanok, akiket ha beszélgetni hall az ember, akkor igyekszik halkan röhögcsélni, észre ne vegyék. :) Imádtam.

Édes, mint a bűn - 1 

            Uncsi szösszenet. A témáját tekintve megcsalás, amit ugye nem bírok.

Defekt - 4 ☆☆☆☆

            Friss házasok egymásnak esnének, de valami úton-módon folyton megzavarják őket a rabkógyilkosok, akik keresnek valamit. Humoros. Groteszk. Szerettem!

A golyó - 1 

            Számomra szintén uncsi szösszenet. Egy fegyverbe való golyó merengése mindenféléről. Nem igazán volt hangulatom az eszmefuttatásaihoz.

UFO kapitány jelentése - 2 ☆☆

            Zöld történet, arról, hogy nem sikerült megóvnunk a Földet. Egyébként egyetértek a világunk megóvásával, de ez nem jött be, nem volt hozzá hangulatom.

A dolog - 4 ☆☆☆☆

            Imádtam! Mi történik, ha egyszer csak a nyakunkon terem még egy fej, meglehetősen éles látásmóddal? Ez. Egyébként is American Horror Story: Freak Show lázban égtem mostanában – abban pedig ugye ott van a kétfejű csaj, szóval nem volt nehéz átállni!


Halálosan banális - 5 ☆☆☆☆☆

            Egy nő elveszti a férjét, kétségbeesésében elhamarkodottan viselkedik és ez a bűnös múlt-szeletke akkor bukkan fel, amikor végre sínen van az élete. Genys egy erős nő, akinek voltak rosszabb-jobb napjai, de mindent megtesz a szeretteiért. Élveztem, féltettem őket, rejtélyes volt és romantikus – tök jó sztori!

„Szép esténk lesz…” - 3 ☆☆☆

            Vér fagyasztó emberrablás, csak azt sajnáltam, hogy az az érzés marad az emberben olvasás után, hogy se füle, se farka nem volt.

Légy férfi – és hozz egy sört! - 4 ☆☆☆☆

            Aranyos! Totál egyetértek Darlene-nel: a Bogart féle pacákok mellett nem lehet unatkozni! Ide nekem egy ilyen marharépát! Egyébként összejövős love story balfékkel a főszerepben.

Halálharmat - 5 ☆☆☆☆☆

            NAGYON szerettem, csak azt sajnálom, hogy nekem nem tűnik befejezettnek. Betöréses-lövöldözős, zsarus krimi, ami mégis igazi szerelmi történet. A karaktereket imádtam, a párbeszédek haláliak. Akármilyen is a fő szál, akármennyire is aggódtam – sikerült fel-felröhögnöm!

VAVYAN FABLE - 4 ☆☆☆☆

            Szeretem ezt a nőt! Ha így ír ars poetica nélkül, vajon hogyan írna, ha lenne neki?! Áhh, így tökéletes… nem kell ide semmi költői hitvallás. :)

A bővített, új kiadás tartalmazza csak: Újabb írások (2012)

Egy esti hír kapcsán - 3 ☆☆☆

            Az oldal végén csak csendben kérdezem: nem egymást?! Érdekes kis semmiség, de nem tűnt egésznek.

Férfi vagy? - 2 ☆☆

            Nem is értettem, de bírtam a pacák gondolatait.

Halotti torta - 5 ☆☆☆☆☆

            Vámpíros, írókról szóló nyomozós-gyilkossági sztori CSOKITORTÁKKAL! Nagyon jó, örülök, hogy a bővített verziót vettem kézbe – tökéletes utolsó történet! Ez a több író írja szál nekem a Vámpírnaplók írónőjét (és ezáltal a Salvatore tesókat meg a buta barna/szőke csajt) juttatta eszembe. Ugye L. J. Smith egy idő után hagyta a sorozatot és fantomírók folytatták/fejezték be. Itt több író írja a bestsellereket, hogy évi több könyv is kijöjjön…
            Maga a történet nagyon jó, abszolút élvezetes és fordulatos. Nem tudtam kitalálni, hogy ki a gyilkos!


Idézetek:
Jason mélyet lélegezve végigsimított a haján.
– Oké – suttogta. – Bocsásson meg. Általában nem vagyok ilyen ideges. Többnyire jól kijövök a nőkkel. Mióta tudom, hogy úgy kell kezelni őket, mint a rozsomákot.
– Mi az a rozsomák? – érdeklődött Dana.
Kick felvihogott.
– Veszedelmes bestia, bár alig nagyobb egy macskánál. Sosem szelídül.
(Halálharmat)
Vajon mit fognak gondolni az Olvasóim, ha lelepleződöm, hogy nekem nincs is ars poeticám? Létezhetek-e nélküle?
(Vavyan Fable)
Gianetto odalépett hozzá.
– Jöjjön, lássunk munkához.
– Príma ötlet, hadnagy. Jó lesz sietni, mert három harminckor orgazmusom lesz.
A késleltetett felfogású Gianetto az órájára pillantott, csak ezután meredt rá a lányra.
– Mi által? – suttogta.
– Teáltalad – nevetett rá Talpig Jane.
– Ha egyszer én is zavarba hozhatnám…!?– sóhajtotta a férfi sötét vágyakozással.
– Próbálja meg – ajánlotta Jane.
(Szikrázó éjjel)
Képgyűjtemény a Pinteresten: Fable Önálló Regények.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése