2015. március 18., szerda



Nora Roberts: A második kezdet (Boonsboro Inn trilógia 1.)



„– Szia, Ryder. A gyerekek jól vannak?
– Igen, minden rendben. A két idősebbet eladtuk egy vándorcirkusznak, a tökmagot pedig elcseréltük egy karton sörre. Jó üzlet volt.”


Fülszöveg:
A három fivér, Beckett, Ryder és Owen Montgomery felújít egy patinás szállodát a szülővárosukban, Boonsboróban. A Boonsboro Inn régi épülete már két évszázada áll a főtéren, és itt az ideje, hogy ismét a régi fényében ragyogjon. Egyesek szerint az épületben egy kísértet lakik, de úgy tűnik, neki sincs kifogása az átalakítások ellen. Beckett a családi vállalkozás építésze. Szinte csak a munkájának él, de mindig szakít időt arra, hogy beugorjon egy kávéra a könyvesboltba, amelyet régi középiskolai szerelme, Clare Brewster vezet. Milyen kár, hogy a középiskolában Clare más fiúval járt, és a városból elköltözve Clint Brewster felesége lett! De talán most eljön a második kezdet – nemcsak a régi fogadó történetében, hanem az ő kapcsolatukban is.
Eredeti mű: Nora Roberts: The Next Always
GABO, 2013
392 oldal · ISBN: 9789636896416 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Szerintem:
Annyira izgalmas, aranyos, bűbájos, kedves és picit rémisztő történet volt ez! Zabáltam a könyvesboltot, a készülő fogadót és a Montgomery fiúkat! Fantasztikusak voltak az anyukák a fiaikkal, ahogyan kortól függetlenül szeretik őket, foglalkoznak velük. Nagyon irigylem a csajok barátságát, de azt is, hogy milyen jó melóik vannak!
Könyvesbolt, híres könyves szerelmespárokról elnevezett szobák, szellemjárás, sok-sok kutyus. Nagyon szerettem ezt a sztorit, mert szép a mondanivalója, kikapcsolt, ugyanakkor aggódtam is a kiderülő, egyre inkább elboruló ügy miatt…

Tagolás: Bejött.
Bírom, ha egy-egy páros történetét „letudják” a sorozat vagy trilógia 1-1 regényében. Ezesetben csak azt sajnálom, hogy Ryder könyve az utolsó. Nagyon megszerettem a palit, már Dinka sztorija előtt is ő bűvölt el.


Borító:
Ehhez a témához nem tudom, mi lehetne jobb. A magyar hangulatos, bár nem figyelemfelkeltő, viszont a külföldiek között vannak kifejezetten témához nem illők. Szóval jól jártunk a hazaiakkal. 3 különböző páros, 3 külön hangulatú szoba stílus, mintha a Boonsboro Innben szállnának meg.

Elásnám a kertbe: Sam Freemont

Kedvenc? Tudom, hogy nem ő a kötet főszereplője, de RYDER MONTGOMERY! Hajlamos vagyok belezúgni az ilyen cinikus, gunyoros, morcos dögökbe.


„– A nők mindig azt hiszik, hogy csináltál valamit, úgyhogy a legegyszerűbb megoldás, ha eltereled a figyelmüket néhány szál virággal. Akkor hamarabb beengednek az ágyukba.
– Te egy cinikus állat vagy, Ry.”


Értékelés: 4,5

Bővebben:

Adott három Montgomery fiútestvér (Beckett, Owen, Ryder) és három barátnő (Clare, Avery, Hope). Azt hiszem, nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy összeadjuk a hármat meg a hármat… Ráadásul már a kötet felénél tudtam, hogy ki kivel fog összejönni a trilógia végére, meg sem kellett néznem a további kötetek fülszövegeit.

Persze azért meglestem és igazam lett, szóval jár a vállon veregetés.

Nora Roberts és Én

Kifejezetten ritkán olvasok Nora Roberts könyveket, akkor is csak a boszorkányosokat (Donovan örökség 1-2.), azokat is ezredszerre kb.! Hűséges vagyok, mondhatnám, de nem tudom hűség-e, ha valamit rommá olvasol…

Szóval a különlegesebb – fantasy, paranormális – romantikus könyveit szeretem, de még nem olvastam tőle nagyon mást, már amennyire fel tudom idézni… Kellemes meglepetés volt a trilógiában felbukkanó paranormális szál! Szellemjárta fogadó! Juhú! Ott a helyem! Az tényleg csak emelte a könyv élményét, hogy volt benne pizzéria, könyvesbolt és könyves szerelmespárokról elnevezett lakosztályok!

Kinek ajánlanám?

Bárkinek. Humoros, bájos, könnyed és mégis picit ijesztő történet, hatalmas adag romantikával és szeretettel megbolondítva. Szerintem kihagyhatatlan.

Idézetek:
– Én nem kapok sütit, tejet meg egy szuperhős tányért?
– Jaj, dehogynem. – A nő láthatóan meglepődött, és odament a szekrényhez, hogy kivegyen még egy tányért. – Han Solo.
– Tökéletes. Halloweenkor Han Solónak öltöztem fel.
– Hány éves voltál?
– Huszonhét.

– És itt hagynál ebben az üres házban, teljesen egyedül? Kutya nélkül?
A férfi elvigyorodott.
– Nem is féltél.
– Bevallom, becsaptalak, de valahogy az ágyamba kellett csalogatni téged.

– Eljátszottad a gyenge nőt, akinek egy nagy, bátor és erős férfira van szüksége, mert fél az üres házban?
– Igen.
– Büszke vagyok rád, Clare.

– Mi az ördögöt akarsz?
– Neked is jó reggelt – válaszolta Owen. – Most léptem ki a Sheetzből, kávéval és fánkkal a kezemben. A reggeli műszakban van egy új lány. Nagyon szexi.
– Megöllek egy kalapáccsal.

♛♛♛♛♛
Képgyűjtemény a Pinteresten: Könyv -zárt- Boonsboro Inn.
Különböző Boonsboro Inn #1 kiadások borítói a GoodReads-en!

♛♛♛♛♛
Extra:
 
(saját képek)

7 megjegyzés:

  1. Jónak hangzik!! Már fel is vettem az elolvasandók listájára.. :)

    VálaszTörlés
  2. Megöllek egy kalapáccsal. :DDD Máris bejön! :D

    VálaszTörlés
  3. Még sosem olvastam Nora Robertstől. Pedig tudom milyen népszerű! De engem egyszer iszonyatosan elrettentett, hogy az egyik könyve alapján készült filmet elkezdtük nézni, és az első 5 perc olyan megrázó volt, hogy nem is néztük tovább. Meg valami paranormális dolog is volt benne. Ez jellemző a könyveire? Mert ha igen, akkor én továbbra is tiltólistán hagyom...

    VálaszTörlés
  4. Valami filmet én is láttam, de nem tetszett... "Kék füst" volt a címe talán és rémlik valami misztikusság abból is!
    Én is tudom, milyen népszerű - a barátnőm az összes Eve Dallasos sorozatot olvasta (kifejezetten nyomozós krimi). Én csak ezt a trilógiát meg a Donovan örökség név alatt futó sorozatot, de elég sok paranormális könyve van. Hogy mindegyik az-e vajon, azt bevallom: nem tudom. :( Ebben a Boonsboro Fogadóban van egy szellem, akivel a pali elbeszélget... néha szóba kerül, néha érzik a különleges illatát (lonc), de nem kísért meg semmi.

    Ha ez is sok a paranormális dolgokból, akkor nem ajánlom. Tiltólistára vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapvetően nem az volt a fő baj, hogy paranormális (bár az is váratlanul ért), hanem inkább az, hogy milyen megrázó esettel kezdődött. Azt hittük, valami romantikus limonádé lesz, esetleg egy kis krimis beütéssel, de inkább erős thrillernek tűnt az első pár perc után. Pedig elvileg ezek romantikus könyvek, nem? De ezek szerint többféle sorozata is van. Lehet hogy az egyikkel majd teszek egyszer egy próbát, de az biztos, hogy nagyon alaposan ki kell választanom majd azt az egyet. :)

      Törlés
    2. Azt hiszem, a tragikusabb vonulatú könyveiből vannak a filmek, de rengeteg stílusban és sokfélét ír, ez tény. Amúgy engemet ez lepett meg, a fülszövegben egy szó sincs a szellemjárásról, címkéknél sincs se paranormális, se szellem fent.

      Pedig én anno kiválogattam pár olyan sorozatót - trilógiát, ami a fantasys ízlésembe passzol: ami vámpíros-boszorkényos (Kör-trilógia), csak boszrokányos (A Három Nővér Szigete), félistennős fantasy (Kulcs-trilógia), szellemes (Kert-trilógia), démonos (Völgy Trilógia)...

      De akad a terveim között, egyszerű rendezvényszervező cégről szóló (Menyasszonyok) és simán ír emberekről szóló (Concannon-trilógia), amiről még a Boonsboroból okulva bármi kiderülhet :D
      Meg barátnőm nagyon ajánlja az említett Eve Dallasokat és a A Hold árnyéka sorozatot, ami szintén krimi.

      Szóval azért elég sok Nora Roberts van, amit jó lenne elolvasni, de előbb befejezem ezt a fogadós történetet .:)

      Törlés
    3. Nagyon jó, hogy ezeket így összeírtad, könnyebb lesz majd választanom, ha eljön az ideje! Köszi! :)

      Törlés