2015. március 4., szerda



Anitiger - Azok a bizonyos elsők... (Az első & az utolsó) Book Tag

 
Úgy jártam, hogy ketten is meginvitáltak arra, hogy kitöltsem ezt a Book Taget. Először az Egy képzelt világ titkai blogtól, Besstől (@Moncsycsy) érkezett a meghívás, majd Monumentum blogtól (@Bélabá).

(Az ő kitöltéseiket ITT és ITT olvashatjátok el!)

Bár sosem hagyom figyelmen kívül a meghívásokat, az első meghívás óta majd’ egy hónap eltelt… Nem feledékenység, inkább félelem… Rémesen rossz a memóriám, csak az adatok és érdekességek ragadnak meg, csupa olyasmi amire az életben többször nem lesz szükségem.
Például tudtátok, hogy Japánban olvasnak a legtöbbet a tömegközlekedők és nem feltétlenül mangát? Vagy hogy Görögország 54 prefektúrára oszlik (és nem emlékszem, hogy melyekben voltam)?

Kitöltésnél, ahol (x) jelölés van, az azt jelenti, hogy az adott könyv értékelését az X-re kattintva el lehet olvasni a blogomon.

❖❖❖❖❖

1. Miről szólt az első blogbejegyzésed? Miről az utolsó?

Ennél a blognál? In medias res egy könyvértékeléssel kezdtem - Marc Levy: Ki nem mondott szavaink (x), azóta sem volt bemutatkozó posztom. Sőt ahogy nézem, tegnap volt 1 éves a blog… Valóban feledékeny vagyok. A 2. szülinapot mindenképpen megünneplem majd. :) Az utolsó meg a tegnap Kalauz (x) értékelés volt.

(Anno freeblogon volt személyes naplóm és az írásaimmal foglalkozó is, de elvitte őket a szervermegszüntetés és nem emlékezem, hogy mi volt se az első bejegyzésben, se az utolsóban.)


2. Ki volt az első blogger, akitől olvastál? Ki az utolsó?

Az első… hmmm… Ha a Merengő nem számít blognak, akkor valószínűleg valami LiveJournalos író HP-s fanficblogja lehetett…
Az utolsó Tekla Könyvei volt, ugyanis megtetszett a Bookworm Book Tagja és elolvastam, miket válaszolt. (Valószínűleg lopni fogom…:D)

3. Melyik volt az első könyv, aminek a megvásárlására emlékszel? Melyik az utolsó?

Muhahaha… Annyiszor eszembe jutott mostanában, hogy emlékszem az elsőre is! Kálnay Adél: Zsuzsi volt ezer és egy éve alsóban. Az utolsó, amit vettem pedig Robert Merle: Védett férfiak, amit éppen TEO-ban olvasok (Tömeges Együtt Olvasás) @Bélabával és még 14 emberrel. :)

4. Melyik volt az első könyv, amit teljesen egyedül olvastál el? Melyik könyvet olvastad utoljára?

Hmm… Az elsőre nem emlékszem. Talán valamelyik Zseb-Garfield lehetett? Vagy a Zsuzsi?! Az utolsó meg az SZJG Kalauz.

5. Melyik volt az első disztópia, amit olvastál? Melyik az utolsó?

Az első disztópiám Az éhezők viadala (x) volt 2012-ben, de beleszerettem a műfajba. Az utolsó disztópiáim:
  • újraolvasott a Beavatott (x),
  • első olvasású a Helyőrség (x),
  • éppen olvasott a Védett férfiak.

Mondtam, hogy szeretem a műfajt.

6. Mi volt az első paranormál romantikus, amit olvastál? Mi az utolsó?

Az első - Az Anita Blake vajon romantikusnak számít? Inkább paranormális erotikus… Ha nem számít, akkor J. R. Ward: Fekete Tőr Testvérisége.
Az utolsó – fogós kérdés. Nem tudom…

7. Melyik volt az első könyv, amin sírtál? Melyik az utolsó?

Az elsőre nem emlékszem… Talán az 5. Harry Potter könyvnél vagy a 9. Darren Shan regényes élete kötetnél. Nem tudom, melyik volt előbb, de sokkoló kötetek.
Az utolsó sírós könyvem a Levendulaszoba (x) volt.

8. Melyik volt az első sorozat, amit befejeztél? Melyik az utolsó?

Az első – hála annak, hogy tudom a magyar kiadás dátumát* és arra emlékezem, hogy kiadáskor 100 %, hogy olvastam is – a Darren Shan sorozat volt.
*(Igen, talán csalás megnézni a dátumot, de homályos emlékeim sem voltak a dologról…)

Az utolsó befejezett sorozatom – rápillant a 2015-ös olvasmánylistájára – Death Note mangasorozat vagy az Útvesztő trilógia (x).

9. Melyik volt az első könyv, amit nem tudtál befejezni? Melyik az utolsó?

Ajj, már… De tényleg, ki emlékszik ilyesmikre?? Az első - TALÁN! - Hugh Laurie: A balek. Emlékszem, hogy 1-2 fejezetnél nem jutottam tovább és azóta is (2009) ott áll a polcon. Az utolsó… pediiig… *időhúzás, amíg csekkolja az olvasmánylistáját* 2014-ben félbehagytam egy regényt, de időhiány miatt. Ez a könyv Vernor Vinge: A szivárvány tövében volt, amit egyszer tuti el fogok még olvasni, ha a kezem közé kaparintom.

Meghívottam:

Bár nem blogol, azért remélem @NFLGirl kitöltené a zónájában.

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

❖❖❖❖❖

1 megjegyzés:

  1. Bár nem blogolok,de nagyon szépen köszönöm a meghívást :-)

    VálaszTörlés