2015. január 6., kedd



Cassandra Clare: Bane krónikák 9-10.



„– Bocs, hogy ilyen pocsék társaság vagyok – mormogta Alec.
– Miről beszélsz? – kérdezte a boszorkánymester. – Zseniális társaság vagy. Csak tíz perce jöttél, és máris félmeztelenre vetkőztél.”



9. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson: A New York-i Intézet csatája
10. Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)


A New York-i Intézet csatája / The Last Stand of the New York Institute (2013)

Fülszöveg:

A Felkelés idején Valentine és a Kör a New Yorkban élő alvilágiak ellen indul, az Intézet árnyvadászainak pedig el kell dönteniük, hogy az ő oldalára állnak-e, vagy Magnus és a többiek pártját fogják. A boszorkánymester ekkor találkozik először Jocelynnel, Luke-kal és Stephennel. Jocelyn hamarosan felkeresi őt…

Olvasott kiadás: Könyvmolyképző, Szeged, 2015
62 oldal · ISBN: 9789633990407 · Fordította: Kamper Gergely
Igaz szerelem (és egy első randi) / The Course of True Love (and First Dates) (2014)

Fülszöveg:

Magnus Bane és Alec Lightwood egymásba szeretnek – de ehhez szükség van egy első randira is.

Amikor Magnus Bane, a boszorkánymester találkozik Alec Lightwooddal, az árnyvadásszal, szikrázik a levegő körülöttük. Ami aztán az első randijukon történik, fellobbantja a lángot…

Olvasott kiadás: Könyvmolyképző, Szeged, 2015
56 oldal · ISBN: 9789633990445 · Fordította: Kamper Gergely
9. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson:
A New York-i Intézet csatája

A történet helyszíne: NEW YORK – 1989 és 1993

Főbb szereplők: Magnus Bane, Whitelaw család, néhány vérfarkas, a fiatal Kör tagjai, Tessa Gray, Clary és Jocelyn

Értékelés: 4
Szerintem:

Picit tartottam ettől a résztől, bár senki nem mondott róla semmi rosszat, csak a címe… Egyébként jogosan tartottam tőle, csak felbukkan Valentine és a sleppje. A történetbe nem megyek bele, annyit elárulok, hogy elég sok mindenre fényt derít a történet. Ez a rész tényleg kiegészíti A Végzet Ereklyéi sorozatot.

A történet felépítése: nagyon tetszett az eleje és a vége, de a közbülső történet eléggé elrontotta a kedvem. Érződik, hogy nem egy ember írta. A humoros kezdést egy komor sztori követ, amit egy vicces, de érdekes minisztori zár.

Nem volt rossz, de nem a legjobb. 
Idézetek:

Most Valentine-on volt a sor, hogy megragadja Lucian karját, de Magnus azt is látta, hogyan néz rá közben. Szeretet is volt abban a pillantásban, de közben gyűlölet is; és a gyűlölet állt győzelemre. Tisztán kirajzolódott Valentine szemében, mint az ezüstös cápauszony az óceán sötét vizén. A halál volt ott abban a szempárban.



Ha nem kezdesz el vigyázni magadra, kénytelen leszek eljárni hozzád, és addig főzni neked a varázslatosan ehetetlen tonhallevesemet, amíg jobban nem leszel.



– Ha Jane Austen ezt látná – jegyezte meg Magnus –, szerintem visítana. „Ebbe a ládába kicsi démonok bújtak! Hívják a tiszteletest!” Aztán elkezdené csépelni a tévét a napernyőjével.


10. Cassandra Clare:
Igaz szerelem (és egy első randi)

A történet helyszíne: New York – (Hamuváros előtt)

Főbb szereplők: Magnus Bane, Alec Lightwood, (Catarine Loss), pár Alvilági, néhány mondén

Értékelés: 5*

*kedvenc
Szerintem:

Ennél jobb Bane novellát én még nem olvastam!

Egyszerűen imádtam, az elejétől a végéig! (Ezek után nagyon el szeretném olvasni Magnus és Alec utazgatásainak a történetét is.) Egyenletesen vicces és aranyos történet egy kínos első randevúról, ahol minden elromlik. Hatalmas kedvencem Erik, a pincér vérfarkas, akin hangosan röhögtem, de a zsebtolvajos rész se semmi.

Azt hiszem, Magnus komolyan meg tudna győzni arról, hogy Alec a Cassandra Clare által teremtett világ NumberOne-ja (és nem Jem… vagy Luke…).

Idézetek:

Magnus sokszor hallotta már a nephilimek teremtésének történetét, de most úgy érezte, kihagytak belőle egy részt: „És az Angyal leszálla a magasból, és kockás hassal ajándékozá meg az ő kiválasztott népét."



Napi tizenkét órában szarkasztikus vagy, de a gyűlölködés egyáltalán nem jellemző rád. Jó szíved van az alatt a rengeteg csilivili cucc alatt.




A vámpírok talán pletykáltak róla, hogy Magnus cukimókusnak találja az egyik árnyvadászt.




Összegzés:

Szerencsére össze-vissza lehet olvasni a sztorikat, mert leginkább köszönőviszonyban sincsenek egymással. Az én kedvenceim azok, amikben Alec már felbukkant Magnus életében, de azokat is nagyon szeretem, amikor a barátaival (Catarina, Ragnor vagy Tessa) van.

A 9. kötet tulajdonképpen Tessa felbukkanása miatt nem csupán 3 pontos. Nagyon megdobta a sztorit.

A 10. köteteről meg igazán lehetetlen mást mondani: cukor, bájos, aranyos és vicces. Esetlen romantika, röhejes életképek és zseniális mellékszereplők. Imádom!


Ajánlás: Mind a kettő kötet kihagyhatatlan, mert igazán lényeges apróságokat mutat be, olyan mellékvágányokról szól ez a két kötet, ami tényleg kiegészíti az alaptörténetet.

Jegyzet -

Írtam az első két regényről, M és A betűkkel a borítón < itt >.
A 3. és 4. Magnus kötetekről is – itt.
Az 5. és 6. történet egyelőre nincsen meg.
A 7. és 8. kötetekről – itt - írtam.





Bane krónikák – sorozat







(befejezett sorozat)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése