2015. január 3., szombat



Cassandra Clare: Bane krónikák 7-8.



„Magnus önkéntelenül is elmosolyodott, miközben nagy kék kávésbögréjét kereste, amin csillogó betűk hirdették: LENYOMOM GANDALFOT.”



7. Cassandra Clare – Maureen Johnson: A Dumort Hotel bukása
8. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?

A Dumort Hotel bukása / The Fall of Hotel Dumort (2013)

Fülszöveg:

A valaha előkelőnek számító Dumort Hotel Magnus Bane szeme láttára válik valami egészen mássá az 1970-es évek New Yorkjában.

Ötven évvel azután, hogy a szálloda a jazzkorszakban hírnévre tett szert, a halhatatlan boszorkánymester tanúja lesz, hogyan hanyatlik ez a manhattani nevezetesség. Az egykor gyönyörű épületből csak düledező, bűzlő, élettelen romhalmaz maradt. A vámpírok ezt azonban cseppet sem bánják…

Olvasott kiadás: Könyvmolyképző, Szeged, 2015
56 oldal · ISBN: 9789633990322 · Fordította: Kamper Gergely

Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan? / What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything (2013)

Fülszöveg:

A történet a Hamuváros és az Üvegváros eseményei között játszódik. Magnus Bane elhatározza, hogy megkeresi a lehető legjobb születésnapi ajándékot Alec Lightwood, az ifjú árnyvadász számára, akár járnak, akár nem. Eközben meggyűlik a baja egy démonnal is, akit egy igen irritáló ügyfél megbízásából idézett meg.

Olvasott kiadás: Könyvmolyképző, Szeged, 2015
56 oldal · ISBN: 9789633990360 · Fordította: Kamper Gergely



7. Cassandra Clare – Maureen Johnson:
A Dumort Hotel bukása

A történet helyszíne: NEW YORK - 1977

Főbb szereplők: Magnus Bane, Greg Jensen és Max Lincoln (és egyéb vérfarkasok), Camille Belcourt és egyéb vámpírok, Catarina Loss

Értékelés: 3,5
Szerintem:

Rémesen utálom Camille-t és az ő részeit is, erre itt még a drogokat is belekeverik a történetbe. (Nem spoilerezem le, annyit viszont leszögeznék, hogy a negatív hatását emelik ki az írók, szóval szó sincs drog-toleráns sztoriról.)

Egészen hamar rájöttem, hogy mi a főszállal a gond, hamarabb is, mint Magnus. Valahogy olyan befejezetlennel, elvarratlannak éreztem a Camille-szálat, nincsen meg, hogy mi lett vele ezután – csak A Végzet Ereklyéiben bukkan fel újra emlékeim szerint… (Confused: Azt sem nagyon értem, hogy ezt hogyan írhatta meg, ha Catarina…..?! MI?!)

A lényeg az, hogy nem nagyon nyert meg magának ez a kötet, pedig még Catarina is feltűnt, őt pedig imádom.

Idézetek:

– Mivel foglalkozik? – kérdezte a nő.
– Ezzel-azzal – felelte Magnus.
– És követi a divatot? Úgy néz ki, mint aki követi.
– Nem. Én magam vagyok a divat.

– Magnus! – szólt utána a nő.
A boszorkánymester megfordult.
– Köszönöm, hogy hazudtál nekem. Te mindig olyan kedves voltál, én viszont sosem. Ezért nem maradhattunk együtt, ugye?

És a száz év mintha elillant volna. Magnus egy pillanatra szóhoz sem jutott. Úgy érezte magát, mintha megint Londonban lenne, és valaki az egész huszadik századot galacsinná gyúrta, aztán félrehajította volna.

8. Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan:
Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?

A történet helyszíne: New York – (Hamuváros és Üvegváros eseményei között)

Főbb szereplők: Magnus Bane, (Catarina Loss, Ragnor Fell), Raphael Santiago, Isabelle Lightwood (Izzy), Alec Lightwood

Értékelés: 5
Szerintem:

Imádtam!

Ez egy nagyon aranyos szösszenet, abszolút vidám és kidomborítja Magnus aranyos oldalát. A történet hangulata és írása annyira pozitív és szerető, hogy a végére már-már belebolondultam én is abba a másokat előtérbe helyező fekete hajú, kék szemű árnyvadászba, akiért Magnus szíve dobog.

Tényleg cukor egy történet.

Idézetek:

Magnus a bögréje fenekére meredt, és kétségbeesetten koncentrált, hogy újabb adag kávé teremjen benne. Sok mondén is ugyanezt művelte ilyen helyzetben, de a boszorkánymester előnnyel indult azokkal a szerencsétlenekkel szemben. A bögre lassan megtelt, hamarosan a pereméig ért a sűrű, sötét folyadék.

– Ha a nyálas érzelmeidről kívánsz beszámolni nekem egy nephilimmel kapcsolatban, akkor duplán zöld leszek, és elokádom magam. Előre figyelmeztetlek.
(Ragnor Fell)
Összegzés:

Igazából mind a két sztoriban találkoztam mind Catarina, mind Ragnor karakterével, akiket igazán szeretek. A két segédírónő stílusa élesen eltér egymástól, ezek jól érezhetők a stílusuk eltérésében és a történeteik hangulatán. Az egyikük vidám és kedves dolgokról ír, humorosan, gunyorosan, míg a másik komor történetet prezentál és a hangvétel is borongósabb, Magnus pedig komolyabb karaktert kap nála.

A pontozásomból kiérezhető, hogy én jobban szeretem a vidámabb, felemelőbb történeteket. Kíváncsi vagyok a többire is, alig várom, hogy elolvashassam őket!

Ajánlás: Azoknak, akik szeretik Magnust (és általa Alecet is).

Jegyzet -
Írtam az első két regényről, M és A betűkkel a borítón < itt >.
A 3. és 4. Magnus kötetekről is – itt.
Az 5. és 6. történet egyelőre nincsen meg, de az utolsó 2 db-ról (9. és 10.) hamarosan jön a bejegyzés.





Bane krónikák – sorozat







(befejezett sorozat)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése