2014. december 19., péntek



Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya (A csábítás kilenc szabálya 1.)



„Nem nagyon kedvelem azt a fajta kalandvágyat, amit te képviselsz.”

- Lord Benedick Hartwell


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk
Eredeti mű: Sarah MacLean: Nine Rules to Break When Romancing a Rake
Eredeti megjelenés éve: 2010
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
494 oldal · ISBN: 9789633735725 · Fordította: Hetesy Szilvia

Szerintem:
Ez az idei év úgy néz ki, hogy erősen London központú nálam, de idén először nyúltam történelmi romantikus regényekhez is… Ugyan gyakran beleszövődik valamilyen paranormális / fantasy szál a hasonló tematikájú könyveimbe – most ez elmaradt. Se időutazók, se árnyvadászok, semmi hasonló nem volt ebben a könyvben.

Mégis tetszett, mégis megszerettem a szereplőket. Élvezetes sztori volt egy belevaló, vakmerő főszereplővel! Bááár néhol igazságtalannak éreztem a listán pipálgatást, mert én a helyében nem csak belekóstoltam volna a dolgokba, hanem ha már „ott vagyok”, akkor végigcsinálom! Bár tartottam a könyvtől eleinte, de most már érdekel a folytatása, ugyanis az Nicholas St. Johnról szól, őt pedig nagyon szerettem ebben a részben!

Nagyon bájos, humoros párost kap az olvasó, lehet őket szeretni. Kicsit Mr. Darcy szerű morcos, magasabb rangú férfit és egy könyvszerető, feleselgető főhősnőt, aki hasonlít Elizabeth Bennetre. (A Büszkeség és balítélet kedvelőinek tetszeni fog, pláne ha szeretik a kicsit erotikusabb, viccesebb könyveket is.)

A borító: A magyar a legszebb! Körbelestem GoodReadsen és egyik sem ér a mi kiadásunk nyomába.

Értékelés: 4,5
A lista és a többi:
Íme Callie listája:

1. Szenvedélyesen megcsókolni valakit
2. Szivarozni és whiskyt inni
3. Férfinyeregben lovagolni
4. Vívni
5. Elmenni egy párbajra
6. Pisztollyal lőni
7. Kártyázni (férfiklubban)
8. Végigtáncolni az éjszakát egy bálon
9. Úgy öltözni, hogy szépnek tartsanak, csak egyetlenegyszer

Azt kell, hogy mondjam igazán érdekes listát rakott össze Lady Calpurnia, de egy modern nő számára nagyjából megvalósíthatót. Párbajon még sosem voltam, de manapság nem is túl divatosak (szerencsére), viszont nálam sántít a 9. és a 6. is. Bár a szépnek tartás nem is érdekel (félek, hogy ez a nőknél a Nagy Nap esküvői ruhás ragyogását jelenti), de szívesen mennék el egy lőtérre - céltáblára lövöldözni. (Jobban belegondolva, ha számít a paintball lövészet, akkor a 6. is pipa.)

A főbb szereplők

Juliana engemet szórakozatott, ráfért már az angolokra egy kis vérfrissítés! A kedvenc jeleneteim – az Allendale lányokkal közös jeleneteket leszámítva – pedig azok voltak, amikor értetlenül pislogott a különféle szófordulatokra és mondásokra (ágyúval lőni verébre, bitóra velük) vagy komolyan vette őket. A könyv végére egészen megszerettem a kisasszonyt.

Nicholast már említettem, hogy bírom Ralston ikertestvérét, viszont nem szerepelt túl sokat, nem kapott hangsúlyosabb szerepet úgy érzem. Persze időközben kiderült számomra, hogy a sorozat következő része (A hódítás tíz szabálya) róla szól, illetve az ő szerelmi vívódásáról. Épp annyira ismerhető meg az első részben, hogy akinek szimpatikus, megkedvelje, aztán várja a folytatásban! Imádtam, ahogy szívta a testvére vérét! 

Gabriel (Ralston) sem elsőre, se másodszorra, de még harmadszorra sem az a lehengerlő, magával ragadó álompasi, akinek Callie látta (láttatni akarta az olvasóval). Kimondhatatlan módon drukkoltam, hogy inkább Nicholasszal jöjjenek össze – egyébként így jutottam el a fülszöveghez, majd a folytatás fülszövegéhez -, de mégis sikerült megkedvelnem ezt a csirkefogót. Kéjenc, kéjenc, de egész helyrerázódott a könyv végére. (Tényleg cseppet Mr. Darcy-s, de nem személyiségileg!)

Callie (Lady Calpurnia) az előző szereplővel ellentétben elsőre megkedveltette magát velem. Nagyon jó szövege, gondolatai vannak, szerettem benne, hogy kitart az elhatározásai mellett. Persze néhol unalmas volt a nagy rajongása Ralston márki iránt, de szerelmes könyv, ezt a békát le kell nyelnem. Bírtam ezt a kalandos nőt, külön tetszett, hogy rubensi alkata van – eléggé unalmasak már a szőke és/vagy piszkafa főszereplők. (Ő viszont Eliza Bennet-es volt személyiségileg is!)

Lord Benedick úgy érzem, szintén külön könyvvel rendelkezik, de nem lövöm le magamnak a poént, majd figyelgetem a megjelenési listákat, hátha felbukkan a drága… (Benny. Benedick. Eleinte kényszeresen hozzáolvastam egy t betűt a nevéhez megszokásból.) Bírom. Tipikusan az a karakter, aki igyekszik jó testvér lenni, védeni és támogatni a lányokat. IMÁDOM! De psszt, titok!

Az idegeim margójára

Kicsit ziláltak is az idegeim, mert folyamatosan aggódtam, hogy lebuknak-e, mikor buknak le a lista teljesítgetése közben… nem egyszer előrelapoztam, hogy megbizonyosodjak afelől, hogy nem kapják el, hazaér épségben, minden rendben van. 4,5, mert itt-ott hangsúlyosabb a szex, mint szeretem. (Vagy ha így tetszik: prűdebb vagyok, mint a könyv. De olvassátok el, mert igazi belevaló ínyencség!)

Idézetek:
- (…) Észérvekre nem hallgat.
Benedick felnevetett, ahogy Ralston hangjából kiérezte annak meglepettségét és a mérgét.
– Íme, valaki, aki lánytestvér nélkül nőtt fel. Őket észérvekkel sosem lehet meggyőzni.
Ralston elmosolyodott.
– Igen, ez lassanként nekem is leesett.

– Gondolom, tisztában vagy azzal, hogy mi történik, ha ezt a pontot is kipipáljuk?
A férfi hunyorogva nézett rá.
– Mi?
– Új listát kell kezdenem.
A férfi sóhajtott.
– Nem, Callie. A listák ideje lejárt. Csodával határos már az is, hogy megérem a delet.

– Elmagyaráznál nekem valamit?
A férfi óvatosan válaszolt:
– Talán.
– Az hogy lehet, hogy egy nő három férfinak is elég?
Ralston a mennyezetre emelte tekintetét, és olyan hangot adott ki magából, mint aki mindjárt megfullad a dühtől. Aztán ránézett.
– Nem tudom.
A lány hitetlenkedve nézett vissza.
– Ő biztosan egy nagyon tehetséges kurtizán.


❂❂❂❂❂
A képek a Pinterest táblámról származnak - Nine rules to... by Sarah MacLean, ott többet megtudhatsz róluk és további képek várnak. Különféle „Nine Rules to Break When Romancing a Rake” borítók a GoodReads-en.

❂❂❂❂❂

2 megjegyzés:

  1. Már a fülszöveg is figyelemfelkeltő, biztos érdekes ez a könyv! Jó tudni, hogy folytatása is van, ott akkor gondolom a női főszereplő is más, ugye? Egyébként nagyon jó képeket találtál a bejegyzéshez. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abban valami Lady Isabel tűnik fel a színen (nem emlékszem rá ebből a könyvből :D). Köszönöm! :)

      Törlés