2014. október 20., hétfő



100. bejegyzés – Anitiger és a Könyvmoly Párbaj V.

Igazából csak érdekességként jegyeztem meg a címben, hogy ez a 100. bejegyzése a blognak. Pár érdekesség, jövőbeli tervek és a Könyvmoly Párbaj – ezek lesznek a témák!

Helyzetjelentés:

Ma nagyon dolgos kis könyvmoly voltam, ugyanis eltipegtem a helyi könyvtár ingyenes beiratkozó napjára és ismét él a könyvtárjegyem! A szóban forgó könyvtár - József Attila Könyvtár – Dunaújvárosban található és súlyosan elhanyagoltam a fősuli könyvtára miatt. Persze ott nem igazán azt a témakört kutattam, amit itt… Meglepő, mi?

Miket hoztam ki első körben?

Öt olyan könyvet, amiket még idén el kell olvasnom molyos kihívásokhoz, de nagyon érdekelnek is. (Mind az ötről tervezek bejegyzést is írni.) 

Bevallom, hogy a barátnőmmel mentem el a könyvtári napra és amíg ő elpepecselt és válogatott, addig én leültem és elkezdtem olvasni az Így szerettek ők első részét!


Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2 - Újabb irodalmi szerelmes könyv
Rick Riordan: A titán átka
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Kis statisztika:

A blogot 2014 augusztusában nyitották meg a legtöbben.



Összességében az Alaska nyomában értékelésemet olvastátok el, ami <itt> olvasható.



Az országonkénti lebontásból kiderül, hogy a legtöbben Magyarországról, majd USA-ból, harmadikként pedig Romániából látogattatok meg. A legtöbben Chrome-ot és Windowst használtok. (Akárcsak én, tenném hozzá.)


Jövőbeli tervek:

Folytatni az olvasást és jó kis bejegyzéseket írni az elolvasott könyvekről. Nektek. Igazából annyit tennék hozzá, hogy tervezek kérdezz-felelek és book tag bejegyzéseket is hozni, ugyanis elég nagy a népszerűségük. (Ha nálad nem, akkor bátran tekints el ettől a hírtől. :))

Bár Sarah (Trees of Reverie) tumblr Read-A-Thonjain rendszeresen részt veszek, de magyar, hosszabbtávú könyves kihívásra még nem jelentkeztem a blogommal. Teljesen véletlenül belefutottam egy most induló blogos-könyves párbajba, ami 1 évig tart. Íme:

Könyvmoly Párbaj V.

(LINK) Igazából, mint Molyos Esemény tűnt fel, aztán kemény félnapos töprengés után eldöntöttem, hogy bele fogok vágni idén.

A Párbaj kezdete: 2014. november 03. 00:00
A Párbaj vége: 2015. október 02-ig 23:59

Lehetőségünk van választani 7 könyves vagy 11 könyves lista között, ez az elolvasandó könyvek darabszáma alapján 7 vagy 11. Létre kell hozni egy A és egy B listát, melyek közül az A lista az alaplista, de lehetséges könyveket átemelni a B listáról rá. Gondolom, ha egyik-másik könyv beszerezhetetlen…

Én a 11-es verziót választottam, hiszen idén jelenleg 190 ISBN kóddal ellátott kiadványt olvastam, csak belefér az időbe 10+1 könyv! Szóval 10-10 könyvet és +1 JOKER lapot kellett listáznom. (A JOKER majd időközben kiderül, nem volt kötelező megadni előre a könyvet, de mindenképpen kell erről is bejegyzést írni.)

Az A listám könyvei:

Túlnyomórészt „kötelezők”! Az első és az utolsó 3 db könyv csak a magam örömére, de a többi kihívásokhoz kell. A leginkább az E. L. James Árnyalat könyvétől és Sylvia Day azonos témájú erotikus irományától félek… Elég nehezen csúsznak ugyebár.


Marissa Meyer: Cinder
Veronica Roth: A hűséges
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Lauren Oliver: Delírium
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
E. L. James: A szabadság ötven árnyalata
Sylvia Day: Hozzád kötve
Laurell K. Hamilton: Tigrisvadászat
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt… (Banyamese)
Takami Kósun: Battle Royale

A B listám könyvei:

Itt már sokkal több az engem érdeklő könyv – csal az Obszidiánt, az SZJG 3-at és a Csók, pont jókort nem sorolom feltétlenül ide. Azok kellenek kihívásokhoz is, de vagy annyira ajánlgatták, vagy olvastam már az írótól és egész jó volt.


George R. R. Martin: Trónok harca
James Dashner: Tűzpróba
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Rick Riordan: A csontlabirintus
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Jasper Fforde: Egy regény rabjai
Jennifer L. Armentrout: Obszidián
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác
Jane Austen: Meggyőző érvek

Szóval összesen ennyi voltam és ennyi fért bele a 100. bejegyzésembe. Nagyon örülök, hogy olvasol és/vagy találtál neked tetsző dolgot a blogon. Az oldalsávokban lehetőséged van feliratkozni a blogra, láthatod az éppen forgatott könyveimet, a nekem tetsző idézeteket is olvashatod.


Szép estét! Jó reggelt! Kinek mi a szíve szottya… :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése