2014. szeptember 7., vasárnap



Katee Robert: Rossz ágy, jó pasi



A jó tetoválások unikummá teszik viselőjét.



Fülszöveg:

Elle Walser pedáns és hozzáértő művészeti koordinátor, ám a csábítás nem az erőssége. Már hónapok óta próbálja meghódítani a főnökét, de hiába. Ráadásul az anyja állandóan össze akarja boronálni mindenféle „jó partival”. Elle kétségbeesésében briliánsnak ígérkező tervet kovácsol: vásárol néhány dögös fehérneműt, és bemászik a főnöke ágyába. A számításába azonban hiba csúszik… véletlenül egy szexi idegent csábít el.

Az éjszaka császárának, Gabe Schultznak nem sok hiányzott, hogy élete legjobb szexuális élményében legyen része. Milyen kár, hogy az izgalmas, forróvérű szőke összetévesztette Gabe-et a bátyjával, és lelépett, mielőtt befejezhették volna, amit elkezdtek. Bár a nő sznobériája igencsak lehangolta, Gabe nem az a fickó, aki feladja, ha valamit el akar érni. És ő Elle-t akarja. A kérdés csak az: van-e esélye rá?


Eredeti mű: Katee Robert: Wrong Bed, Right Guy / Eredeti megjelenés éve: 2012
Ulpius-ház, Budapest, 2013 / 366 oldal · ISBN: 9789632547848 · Fordította: Rákócza Richárd
Olvasás előtti merengéseim:

Mert egy kihívása is van, mert egy ismerősöm kérte, hogy álljak már neki és olvassam el… Sok dolog állhat egy könyv képbe kerülése mögött – jó borító, jó fülszöveg, bestseller lista, látott film verziója megtetszett, kedvenc író és még millió indok.

A borítója jó lenne, ha nem lenne ez az izomköteg az arcomba vágva (vagy ha az eredetit hagyják és csak a feliratot magyarosítják). A fülszöveggel sem lenne baj, ha nem lenne benne az a rész, hogy „véletlenül egy szexi idegent csábít el”. Sajnos benne van.. Hogy lehet véletlenül összefeküdni valakivel? Csak a címe… a címe az nagyon tetszik!

Hozzáállás:

A romantikus, szerelmes irodalom erősen Harlequin – kategória nálam: tudjátok azok a 90-91 oldalas rövid ponyvák, amiknél 100% a szerelmes happy end és 90%-os a jegyesség/házasság.

Olvastam párat és azok jobbára cukrozottak és aranyosak, azokkal szemben ez a könyv jobbára alpári és pornográf elemeket is tartalmaz.

Értékelés: 2,5

Olvasva:

Olvasás közben rádöbbentem, hogy a borító mennyivel jobb lehetett volna egy izgalmasan tetovált pasassal, ha már Gabe-nek ki van tetoválva a felsőteste és a karja. Egyébként megszerettem a férfi főszereplőt – a bébizés ellenére -, de a nőit nem (mondjuk épp olyan a sznobizmusom, mint neki). A történet nyomokban humorral átitatott, másutt oda nem illően alpári, ami erősen kizökkent a romantika atmoszférájából. Jó lenne eredetiben is elolvasni, mert vagy ott van a nyelvi-esztétikai hiba vagy a fordítónál!

Szívesen tudnék meg többet a mellékszereplők életéről és mit ád Isten kiderül, hogy sorozat – angolul: Come Undone! A cím és a borító együttese túlnyomó oldalszámú szexuális együttlétre utalt, de szerencsémre már jóval túl voltam a könyv felén, mire a férfi végre betalált, addig főleg verbálisan közösültek. (Hahaha…) Hullámzó teljesítményt nyújtó könyv – nagyon jó alapötlettel kezd, lefullad, aztán az utolsó két epizódot eléggé felhozza, ami miatt úgy éreztem bőven megérte elolvasni.!

Pozitívum még a váltott szemszögű haladás a történetben. Továbbá különösen értékelendő a testvéri összetartás mindkét térfélen, emiatt valószínűleg a folytatásokat is el fogom olvasni… ha lefordítják magyarra. Ugyanis angolul csak akkor állok neki, ha nagyon tetszett és nagyon érdekel! Viszont nem úgy tűnik, hogy folytatni fogják ezt a sorozatot.

Így egymagában a könyv 2,5 csillagot érdemel, magyarul: so-so.

Idézetek:

Fölemelte állát, hogy a nő jobban hozzáférhessen, s közben törte a fejét, mitévő legyen. Kivágja innét, hogy a seggén csússzon ki? Hagyja, hogy az a lágy test teljes hosszában odadörgölőddzön hozzá? Na, ne. Ez szenya dolog lenne. Hiszen még csak azt se tudja, ki ez a csaj.

(Itt konkrétan habzani kezdett a szám! Ahoy ott is, amikor a csajszi "AZ EMBEREM"-ként utal a férfira...)


Ne bébizzen. Nem vagyok se dolláros ribi, se beszélő malac.

(Tök igaza van, én is minden kiejtett bébinél agylobot kaptam!)


A romantikus regényekben sokkal egyszerűbben mentek a dolgok; bonyodalmak ide, megpróbáltatások oda, tudni lehetett, hogy a végén boldogan élnek, míg meg nem halnak. A való élet csak ritkán ilyen egyszerű.

♧♧♧♧♧
A képek a Pinterest - Random Pictures For My Blog táblámról vannak. Részletek ott.

♧♧♧♧♧

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése