2014. augusztus 1., péntek



Karen Rose - Érints meg




„Mire végzek, senki sem fog mellette állni. 

Egyedül lesz, és végül teljesen védtelenül. És akkor az enyém lesz.”



Fülszöveg:

Chicagóban, egy fagyos márciusi éjjelen egy fiatal nő leveti magát huszonkét emelet magasból. Aidan Reagan nyomozó a tragédia helyszínén találkozik először Tess Ciccotellivel, az áldozat pszichiáterével, aki egy rejtélyes hívásra sietett a betegéhez. Aidan keserű előítéletektől hajtva azt igyekszik bebizonyítani, hogy Tess üldözte halálba a nőt. Eközben újabb furcsa öngyilkosságok történnek, és a nyomok mind Tesshez vezetnek. Levelek. Ujjlenyomatok. Telefonüzenetek. Morbid fényképek. Ám különös módon, ahogy gyűlnek a bizonyítékok, Aidan lassan arra a meggyőződésre jut, hogy Tess mégis ártatlan. A pszichiáter pedig egyre jobban retteg arctalan, névtelen – és halálos – ellenségétől. És ahogy szorul a hurok Tess nyaka körül, úgy válik egyre világosabbá, hogy a megoldást a múltban kell keresniük, és sokkal több minden köti őket össze, mint gondolták volna.

Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, az írónő majd minden könyve bestseller, olvasói világszerte lelkesen várják az újabb torokszorítóan izgalmas regényeket.

Eredeti mű: Karen Rose: You Can't Hide / Eredeti megjelenés éve: 2006
Ulpius-ház, Budapest, 2010 / 628 oldal · ISBN: 9789632544014 · Fordította: Weisz Böbe

Szerintem:
Dolly, a 43 kg-os rottweiler

Miként került a kezembe? Egy társasjátéktáblás kihíváshoz zöld borítós thrillert kell olvasnom, hogy tovább léphessek. (A „Társasjáték a'la Moly” kihívásról van szó. Jeff Abbott: Sokk – című könyvét kellett volna, de fél évig tologattam, aztán szembejött ez a könyv!)

Elnyújtott, mégis jól felépített könyv, de zavart a lassú kezdés, a hosszú felvezetés. Aztán egész rákaptam és alig vártam a végét. Nem lehet sejteni, hogy ki áll az egész mögött. Nem mondom, hogy nem volt unszimpatikus a viselkedése és némely tette, de magamtól nem jöttem volna rá.


Szeretem az okos Főgonoszokat. Beteg állat géniusz aszcendenssel.


Kémkamera
Az ilyen könyveket - ha tetszenek az Olvasónak - kétszer kell elolvasni: először, hogy megtudjuk, ki a gyilkos és még egyszer, amikor már tudjuk ki a gyilkos!


What The Hell –pillanatok:


1) Tizenkettedik fejezet - Március 15-e, szerda hajnalban történt, hogy...
"Nevetéssel keveredő nyögéssel nyomta Tesshez a csípőjét, hatékonyan a kanapéhoz szegezve a nőt."

2) Mondhatni egyik pillanatról a másikra becézgetni kezdi, bárki előtt – holott semmit nem beszéltek meg.

3) „…és ekkor ott állt Aidan meztelenül, egy szál kigombolt ingben.” …na ez a vagy-vagy, de együtt semmiképpen nem szituáció.


Kedvenc rész: Robin Archer megismerése.


Értékelés: 5



Chicago

Bővebben:

Bella, a teknőctarka macska
A szereplőkről – szimpatikus, okos főszereplők.

Kivéve: Aidan folyton mondogatja, hogy ezt tanulta meg amazt tanulta. Marha idegesítő, ráadásul ezt csináltam én is egy időben. Szegény családom!
Dr. Chick magán- és profi arcáról, hozzáállásáról, de főleg a kettő közötti átmosódásból pedig simán lehetne ivós játékot készíteni. Amikor épp átvedlik valamelyikké – iszunk! A könyv felénél meg K.O.! Mondjuk szerencsére kb. a könyv felétől el is maradozik a dolog…
Viszont különösen tetszett a Reagen család összetartása meg a mellékszál, amit képviseltek. Igazából minden karaktert szép kis háttértörténettel látott el az írónő, senki nem marad „ismeretlen” számunkra.


A sztoriról - Humoros, ideglelős.


A szerelmi szál komikusnak hat a fordítás miatt is és úgy általában is. Persze nem volt rossz, csak találkoztam már jobban megírt Harlequin kiadvánnyal. Meg ugye elsősorban a thriller-bűnügyi vonalon fut a sztori. A kamerákkal kapcsolatos megfigyelésnél konkrétan vert a víz…


rejtett kamera a fürdőben

A borítóról – nem mondom:


megkapó a mezítelen hölgyike a könyv elején, de mit keres ott egy zöld nő? Érdekes módon úgy jártam, hogy egyik borítója sem tetszik a könyvnek, egyik külföldi kiadású sem vett meg magának, de még csak elképzelni sem tudok a sztorihoz illő borítót… Miért? Mert számomra ez az erotikus-thriller egy elképzelhetetlen párosítás.


Idézetek:

Hirtelen felvidult. Milyen helyes ilyenkor, gondolta Tess. Egészen addig, míg a férfi nem folytatta. – Mi lenne, ha a változatosság kedvéért csinos kis fóbiákat kezelnél?
Tess összeszűkült szemmel pillantott rá. Jon azon kevesek egyike volt, akik tudtak a zavarba ejtő fóbiájáról.
– Például klausztrofóbiát?
A férfi szája szeglete megemelkedett, és Tess tudta, barátja ennél jobban nem fog elmosolyodni.


Klausztrofóbia
– Ugyanaz – jelentette ki Murphy. – Ugyanaz a póz, ugyanaz a ruha. Ugyanaz a cipő. Egyedül a háttér különbözik. A rendőrségi fénykép nem olyan mély. Ez pedig – és az újabb képet megkopogtatta – fényes. Élesebb kontúrokkal.
– Ezt photoshoppal is meg lehet oldani – jegyezte meg Aidan, mire Murphy zavartan nézett rá. – A képzésen grafikát is tanultam. A photoshop egy szoftver. Képet készítesz, levágod a fölösleget, megváltoztatod vele a színeket, ilyesmi. Akinek elég tapasztalata van, azt is meg tudja oldani, hogy úgy nézzen ki, mintha Melanie az Eiffel-toronyra akasztotta volna fel magát.


– Az apám mindig nagyon szigorú volt. Nagyon katolikus és nagyon szigorú. Minden vasárnap elmentünk a misére. A Télapót és a Fogtündért leszámítva őszintén hittem, hogy sosem hazudott nekem.


Pár napig kórházban voltam Phillip épp egy konferencián volt valahol, de előbb jött haza. Hazavitt, és ágyba dugott – mennyezetet bámulta. – Csak állt ott, és nézett, mintha a következő pillanatban fölrobbannék, vagy valami. Nem nagyon tudott mit kezdeni a betegekkel.
– Mit csinált? Mit dolgozott?
– Ő is orvos. Vele is az orvosin találkoztam, mint Jonnal.
Aidan a homlokát ráncolta.
– De nem tud mit kezdeni a betegekkel? Ez nem jelent hátrányt ebben a szakmában?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése