2014. június 22., vasárnap



Cat Adams: A Vér dala


Fülszöveg:
[

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Celia Graves, a profi testőr számtalan különös megbízást teljesített már, felvéve a harcot mind az emberi, mind a természetfeletti lényekkel. Ám a legújabb feladata minden eddigin túltesz. Különc ügyfelét, a kis kelet-európai állam hercegét nem csak a terroristáktól kell megvédenie, a túlvilági lények egész hada is az arisztokrata nyomába ered. Celia balsejtelme a megbízással kapcsolatban nem alaptalan: egy váratlan támadás utáni reggelen arra ébred, hogy szervezete részben átalakult. Néhány barátja – egy különleges képességű mágus, egy vérfarkas és egy tisztánlátó rendőr – összefog annak érdekében, hogy Celia túlélje a támadásokat, miközben fel kell kutatnia ellenségeit, és rá kell jönnie arra is, kinek áll érdekében, hogy eltegye az útból a fiatal uralkodót.
[
Eredeti mű: Cat Adams: Blood Song
Egmont-Hungary, Budapest, 2012 / 384 oldal · ISBN: 9789636295875 · Fordította: Barta Tamás
[

Szerintem:
[

Elbizonytalanított a sok negatív kritika. Tologattam-tologattam, de a kihívásra csak el kellett elolvasni. (Bebiztosítottam a könyvet, több helyre is kell :D)

Izgalmas az eleje. Jó az alapsztori és a világ felépítése. Látok benne fantáziát. A szereplők, mellékszereplők érdekesek. Kissé zavaró is volt a rengeteg név, a sok kapcsolati szál, könnyen bele tudtam zavarodni néha. Nett kis regény, valami mégis hiányzik belőle – talán a spiritusz? Nem vált érdekfeszítővé, habár nem volt unalmas sem. Nem tudom, mi nem klappolt, általában épp az ilyesmit szeretem!

Már az urban fantasy vámpír / paranormális vadász részére gondolok, nem a szirén vonalra! Hiába függővég, számomra itt véget ért a történet… amúgy sem vagyok oda a tengeri herkentyűkért.

Röpke utógondolat: Nem akarnék itt picit se vámpír lenni, mert a leturmixolt rántott húst NEM szeretem… A pizzaturmix tejjel meg boooaaaaa lehetett… Olvasni is rossz volt róla… :$

Legszimpatikusabb karakterek: Vicky, Bruno

Értékelés: 3,5


Idézetek:
[

Celia Graves vagyok, személyi biztonsági szakértő. Általában filmsztárok, politikusok, írók, hírességek mellett testőrködöm, most épp egy királyi család tagjára fogok vigyázni. Óvom ügyfeleimet a sajtótól, a túl lelkes hódolóktól, és ha szükséges, a szörnyektől is. Jónak számítok a szakmában, így elég sokat kérhetek a munkámért, és a magam ura lehetek.

[

Az ügyvédem szerint a szerződésemben több tiltó záradék volt, mint némelyik hollywoodi kasszasikerében. Azt feleltem neki, hogy tanultam a múlt hibáiból.
Ha ő hercegi fensége méltóztatik túladagolásban elhunyni, nem én leszek érte felelős. Ha AIDS-et, herpeszt vagy a jóég tudja, mit szed össze, nem felelek érte. Megvédem a támadásoktól, ennyi, a többi nem tartozik rám.

[

Sejtettem egyébként, hogy mit fog mondni. De reméltem, hogy tévedek. Ennyire nem lehet hülye!
– Én leszek a főnök – ismételte.
Szóval mégis ennyire hülye. Na szép!

Borító-szemle:
[

Ezen nincs mit variálni, a magyar borító (fent) egyszerűen zseniálisan sikerült – még az eredeti sem rúg labdába mellette!
Tetszik: Az eredeti kiadás borítója a Tor Books-tól.


Nem tetszik: Az Audio CD borítója – a Tantor Media-tól, ugyanis nem illik a sztorihoz!


Ez mi? A francia La Martinière Jeunesse kiadás.


[ [ [ [ [
A képek a WeHeartIt.com-ról és a könyv GoodReads egyéb kiadási gyűjteményéről.

[ [ [ [ [

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése