2014. március 6., csütörtök



Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?


FÜLSZÖVEG:
Ábrándozó széljegyzet: Annyira szép a borítója!

Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

[

VÉLEMÉNYEM:


Két szóban össze lehet foglalni a könyvet: Könnyed olvasmány!

Könnyed olvasmány annak ellenére, hogy a történet folyamatosan változtatja a ritmusát: rohanás, több órás várakozás, múltba ugrálás, az óceán átrepülése és a többi… Nagyon hamar rá tudtam hangolódni a főszereplő lány – Hadley – hangulatára, érzéseire. Főleg a pánikrohamai kapcsán, ami az új életszituáció hozománya nála.

Igaz, hogy a fél könyvet kiteszi a repülés, de sikeresen romantizálja, így a repüléstől rettegőknek sem kell félretenniük a könyvet emiatt.

Továbbá mellette szól, hogy a legaranyosabb csókra ebben a könyvben került sor az irodalomban tett kirándulásom során! A könyv jól felépített, mindennel ott találkozunk, ahol kell, és mindent időben tudunk meg. Bájos-szomorkás, ifjúsági, romantikus könyv, szerettem!



ÉRTÉKELÉS: 4





BŐVEBBEN:


Ha szexet akarsz, ne állj neki - 5 csók, ha elcsattan, egyiktől sem lehet beindulni.  Ha egy aranyos történetet szeretnél olvasni egy szerelemről, ami egy repülőtéren kezdődött, akkor NEKED ajánlom.

Ami engem iszonyatosan kiborított az, hogy életemben először sírtam epilógusért - holott rettentően utálom őket! Igazából ez jellemző az írónő könyveire – önálló regények, de nem írja elő az olvasó számára, hogy mi a végük. Találjuk ki?!

A címe miatt nem terveztem nekiállni, de elcsábultam az éjszaka - és két molyos kihívásnak is megfelel! Hagyott bennem némi hiányt, főleg Oliver kapcsán, de nem fogok szakadékba ugrani miatta - sőt újra fogom olvasni, hátha megértem a titkot.


(Credit)

IDÉZETEK:

„– Nem kéne ez a nagy felhajtás, hogy átrángatják a vendégeket a fél világon, csak hogy mindenki lássa, milyen szerelmesek. Ha össze akarják kötni az életüket, csak tessék. De ez két emberről szól, ennek elégnek is kéne lennie. Mire a nagy cirkusz? Miért kell mindenkinek az orra alá dörgölni?”

[

„- Mintha egy elveszett zokni lennék.
- Jaj, édesem, te inkább egy egész bőrönd vagy! – viccel Anya. – És nem vagy elveszett.
Hadley nagyon vékonyka hangon kérdezi:
- Mi van, ha mégis?
- Akkor csak idő kérdése, és rád talál valaki.”

A könyv trailer-e:

Nekem nagyon tetszik, mert nagyon jól elkapták a könyv és a főszereplő (Hadley) hangulatát. A trailer is bájos, könnyed, humoros lett.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése